Blomster, Lidt af hvert

LØG-TID…

03/09/2007

Løg…

Efteråret er rykket ind over landet, det kan der vist desværre ikke være tvivl om længere, mon ikke vi har luftet de sommer-bare ben for sidste gang?!

Her på heden peger alt mod øst i dag, lagt ned af en kold og heftig blæst, det rusker i de stolte geoginer og de sidste hvide stauder, det er ligesom om årstiden skiftede, mens jeg lige havde øjnene lukket et øjeblik.

Jeg elsker sol, hed og brændende sol, og plejer aldrig at være mæt, når sommeren lakker mod enden, jeg vil altid ha’ mer’, men sådan er det ikke i år, for første gang nogensinde ser jeg frem til efterårsdage inde i vores lune alrum, med en pind i brændeovnen, te på kanden og masser af dejligt strik, og lektier, at fordrive tiden med.

Måske er det fordi sommeren har været så kedeligt, at det er helt rart, at vi ligesom bare kan komme videre, og ligefrem glæde os over temperaturer omkring de 15.

Der kommer forhåbentligt dage med højt til himlen, med strålende blåt foroven og knasende rød-brunt løv under fødderne, dage i haven med den sidste nødhjælp til de sene stauder, bortskaffelse af sommerblomster og bedst af alt: de indledende øvelser til næste års blomsterflor…

Forårs-løg…

Jeg har kigget blomsterløg i hollandske net-butikker, bladret frem og tilbage i Isabellas katalog, kigget i mine havebøger, skrevet ned og op, der er meget at ønske sig til forårsbedene.

Indtil videre er der kun landet lidt blandet fra Føtex, men det er nu fint nok, når der kan grov-fyldes med deres gode tilbud, og så efterpyntes med enkle løg af den dyrere slags.

Alt det nyindkøbte er hvidt, 8 tykke poser med hvide tulipaner af både tykke, frynsede, krøllede og elegante, hvide påskeliljer, hvide perlehyazinter og bedst af alt hvide fyldte vintergækker, som jeg vil ha’ et kæmpe tæppe af.

Sværeste øvelse ud i løg-lægnings-diciplinen bliver at undgå de mange løg, der allerede ligger derude, for i min iver for at få dem i jorden sidste efterår, glemte jeg at lave mine sædvanlige optegnelser over placering og sort, og jeg fik det heller ikke gjort, da de stod strunke og smukke i foråret.

Jeg vil plumpe dem ned med rund hånd, der hvor jeg tror, at der er plads, og så ellers glæde mig til at se dem igen, når vi er kommet igennem en smuk vinter med sne og krystalklare frostnætter, for det må vi ha’ fortjent efter sådan en grå sommer…

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Anne (den anden af slagsen) 03/09/2007 at 15:47

  Vores haver kommer da hvis til at blive prydet af de sammeblomster næste sommer. Nøjagtig disse har jeg også fået købt mig, også i Føtex.

  Og så var jeg i platorama 2000 i lørdags, der fandt jeg en masse af Isabellas skønne løg, i anden indpakning men samme kvalitet, til 1/4 af Isabellas pris. Nå ja, der var også en masse andre. Nu skal de bare i jorden…..

 • Reply Sifka 03/09/2007 at 16:08

  Jeg så godt alle de fine løg hos Føtex forleden, og jeg tænkte altså på dig og din fine have, men jeg tænkte også på mig, og den fine have jeg ikke har, men sådan er der jo så meget. I stil med udeblevne somre. Du har ret, lad os nu bare komme videre.

  Jeg har lige sendt dig en mail, for vi har …

 • Reply Jonna 03/09/2007 at 16:22

  Har lige fyldt en stor krukke på altanen med tulipaner i lilla og lyserød har ikke prøvet det før men mon ikke det skulle kunne lykkes.
  Og de koste kun 8kr posen hos Netto så et billig forsøg, er noget rart i at gå og gøre klar til næste forår.

 • Reply Anne 03/09/2007 at 16:53

  Ja, Anne, det er ikke første, og nok heller ikke sidste, gang, at du og jeg uafhængigt af hinanden køber de samme ting!
  Mon ikke snart vi så også skulle gøre det på samme tid, altså du ved shoppe-hygge-sludre-strikke-dag i Århus?!
  Det der med de billige løg i Plantorama, det kunne du altså godt ha’ sagt noget før, bestillingen til Isabella er sendt afsted, nå…

  Sifka, du må ha’ dig en koloni-plet, det ville være så dejligt for dig!
  Men lad os nu først hygge os inden døre med stearinlys og gode film, bare nyde at der ikke er mere haveknokleri sådan lige med det første…

  Jonna, jeg har set flotte krukker med tulipaner stå rundt omkring, så mon ikke også de kommer til at smykke din altan, det ønsker jeg for dig.

 • Reply Deborah 04/09/2007 at 21:37

  Jeg har ingen have mere, men jeg er lidt grøn i hovedet af misundelse, når jeg hører om løgsætning. Og så har du forhåbentlig kigget løg og Isabella Smith? Uha, der er meget lækkert! Jeg fik nemlig efteråskataloget sendende!

 • Reply Anne 04/09/2007 at 22:08

  Ja, Deborah, jeg har kigget – og købt 😉
  Der ligger en pakke og venter på posthuset, jeg nåede det ikke i dag!

  Jeg købte 3 poser i forskellige lyserøde nuancer, det bliver så fint derude, når foråret kommer…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.