Lidt af hvert

HØJDE PÅ…

25/06/2007

I en have som vores, der bare er 4 år gammel, er der ikke mange vækster, der når mig over hofterne, langt det meste bevæger sig nærmest rundt i lår-højde.
Hængekøjer i æbletræer og lyskæder snoet elegant i et stort mange-grenet træ bliver først virkelighed om mange herrens år.

Vi har indtil videre også brugt de fleste penge på stauder, roser og drivhus, og har kun sat et par hanesporetjørn, en enkelt storbladet røn og et par forkølede frugttræer…Men i går tog vi revanche, Platorama havde udsalg, 50 % på stort set alt, og det er da alligevel en slat. Og når de så oven i købet havde flere af den slags træer, jeg gik og drømte om, så var det med at slå til, og det gjorde vi så – hårdt endda.

Traileren var fyldt til randen, vi købte store træer, og vi var svært glade for vores kup, da vi listede os hjemad…
Torben har fået sin drøm om et højt slankt træ ved gavlen opfyldt, vi har plantet en pyramideavnbøg, der med tiden skal studses, så den bliver cylinderformet.
Træet trækker huset lidt mod jorden, det stod og ragede så højt og firkantet op der over den lille hæk.

Ude i den store græsplæne har vi sat et Robinie-træ, en Frisia, men de syrligste limefarvede små blade; jeg elsker det lette løv, og kan lige forstille mig, hvordan solen kan spille ned igennem det, når jeg om nogle år får mig placeret derude i de hvide stole.
Jeg skal sidde med kaffekop og krimier, med benene oppe og røven nede…
Sidste store nyindkøbte træ er et Tibetanske Kirsebær, sådan et har jeg længe ønsket mig, jeg er så betaget af den mørke bark, der krøller af stammen.Vi købte også nogle pænt store buske, 3 Snedriverbuske og en uægte jasmin, det bliver så hvidt og duftende derude langs “naturen”, der løber langs den ene side af vores grund.

Lidt småt blev der også plads til mellem de høje og brede indkøb, en enkelt lille ny duftpelagonie med brogede blade og bittebitte små blomster og så lidt tobaksplanter, der skal sættes i de cement altankasser jeg købte på loppemarked, men derom senere.

Lige nu vil jeg en tur ud og svinge mig i en af de høøøøøøøøje træer, sådan 3-4 meter over jorden…

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Reply Ella 25/06/2007 at 16:55

  Tillykke med alle kuppene – jeg eeeelsker træer, høje træer. Pas nu på ikke at falde ned, Anne 🙂

 • Reply Anne 25/06/2007 at 17:22

  Aiaiaaaaaa….
  Kan du høre mig sådan tarzan-agtig??

 • Reply Losarinas mor 25/06/2007 at 19:18

  Tillykke! Træer er bare det bedste!

 • Reply HANNE 25/06/2007 at 21:23

  Hej Anne
  Det ser godt ud.
  Akacien klæder husets mørke farve 🙂
  Lod du Torben grave, eller var du ond ved din krop???

 • Reply Anne 25/06/2007 at 22:36

  Tak Miri, og ja, træer er godt, det hele bliver lidt fladt uden dem 🙂

  Hvis jeg havde gravet de kæmpe huller, Hanne, så havde i ikke set mig oprejst på denne side af weekenden, for det er stenjord og al, der ligger en halv meter under vores plæne, jeg har slet slet ikke kræfter til at grave mig igennem det.

  Heldigvis har jeg en sej mand, der kan noget med skovle 🙂

 • Reply Sifka 25/06/2007 at 22:47

  Nøj, en hel skov, hvor er de fine. Tillykke:)

 • Reply Anonymous 25/06/2007 at 22:54

  Pyyyyh, hvor har du ret, den tibetanske er helt vildt smuk og eventyrlig. Malene (Østerbro)

 • Reply Trine Als 26/06/2007 at 10:48

  Jeg glæder mig altid til at kigge indenfor her hos dig.
  Jeg har dig på bloglines og ikke sjældent snyder jeg og bladrer ned til garn&gastronomi… bare fordi jeg ikke kan vente.
  Du skriver så dejligt, at jeg kan mærke skyggespillet i bladene og dufte dine blomster.

  Kram fra , næsten i Svendborg

 • Reply Anne 26/06/2007 at 16:22

  Ja det er fine træer, vi har fået i jorden, og jeg kigger hele tiden ud på dem, glæder mig over dem, det er dejligt 🙂

  Og til dig Trine, så vil jeg da bare sige:
  Hvor er det dejligt, det du skriver, det glæder mig meget.
  Det er altid rart, når nogen kommer med den slags meldinger!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.