Lidt af hvert

LANGT FRA VIRKELIGHEDEN…

11/04/2007

En halv milliard –
så meget skal der spares på udgifterne til de udsatte børn og unge i landets kommuner!

De, der har taget denne beslutning, må leve i en anden verden, end jeg gør, de må leve et sted, hvor de ikke møder de børn, de vil tage pengene fra, måske møder de dem, men de ser dem i alle tilfælde ikke!

Det gør jeg, hver dag, men mine øjne tør også at se, og leder måske endda efter de små tegn, der viser os, at der er noget, der ikke er i orden her; jeg ser og hører ting, der ikke kan være en del af beslutningstagernes virkelighed, for havde de været det, havde de aldrig kunnet ta’ en beslutning om at fjerne så mange penge fra disse truede børn…

Som et plaster på såret afsættes der 100 millioner til forebyggende arbejde!?
Jo tak, men forebyggende arbejde skal i de fleste af disse familier gerne starte før børnene overhovedet er født, og det ville være rigtigt fint at der blev sat noget mere fokus på det, men hva’ så med alle de børn, der allerede nu lever under kummerlige forhold, og for hvem barnets tarv er en by i Rusland (eller på Christiansborg)?

Jeg bliver ked af det, vred, hidsig og også lidt opgivende, for hvordan fa**** i he***** regner beslutningstagerne med, at det skal gå alle disse børn?
Vi kommer til at svigte dem, big time, og det er på grænsen til det umulige at rette op på senere, disse børn vil være ødelagte og forkrøblede indeni, vi taber dem, og deres børn, og deres børns børn, og det kommer til at koste så meget mere end de 470 millioner!
Det kommer til at koste mange flere penge, men værre end det, det kommer til at koste mange mange børn muligheden for at få bare et hæderligt liv…

I dag i Politiken skrives der, at vi i Danmark har nordisk rekord i anbringelser, måske er det fordi man i statistikken “glemmer” at medtage alle de børn, der i vores nabolande er anbragt i nærmeste familie, eller simpelthen bortadopteret under tvang?!

Jeg vil ikke kloge for meget i dette her, ikke med hovedet lammet af influenza, men der er langt, meget langt, fra den christianborgske virkelighed til min…

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply strikke_jane 11/04/2007 at 12:04

  Kan ikke være mere enig! Får sgu kuldegysninger og ondt i maven når jeg læser/hører om disse beslutninger…..

 • Reply Gitte B 11/04/2007 at 12:24

  Du har så evigt ret…de lever i en osteklokke derovre, helt ude af trit med det der sker herude. Det gælder desværre mange områder efterhånden. Når jeg er mest arrig, tænker jeg, at de vel ikke kan gøre for det…jeg mener: kan man gøre for, at man er DUM?

  God bedring til dig.
  KH Gitte B

 • Reply Dorte 11/04/2007 at 13:08

  ih, hvor har du ret !
  Ligesom du reagerede jeg med voldsom vrede – det blev så min mand, der lagde øre til.
  Via mit arbejde med voksne misbrugere har jeg også kendskab til børn, for hvis vedkommende toget med forebyggelse for længst er kørt !!
  Kh Dorte

 • Reply MONA 11/04/2007 at 14:28

  Du har ret.Jeg har det på samme måde, kan ikke lade være med at have øjne og ører åbne.kan bare ikke klare hvis børnene ikke har det godt,det er min hjertesag-)!
  kh Mona.

 • Reply HANNE 11/04/2007 at 16:04

  Ja,vores såkaldte gode socialnet fungerer vist ikke helt efter hensigten….på et socialt opholdssted, hvor jeg arbejdede i 2005, var deres målsætning, at lave nogle “nogenlunde fungerende kontanthjælpsmodtagere” ud af de anbragte børn!!! -Og så kan man jo altid give pædagogerne skylden, men det var hvad ressourcerne kunne række til!!!
  Jeg er stoppet med, at blive overrasket over regeringen, men jeg stopper aldrig med, at kæmpe for de børn jeg møder i min hverdag.

 • Reply Anne 11/04/2007 at 16:23

  Hvis bare vi så kan holde til at kæmpe længere, end regeringen skal blive siddende på Borgen, så kan det være, at der er noget af det vi ønsker, der kan lykkes 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.