Lidt af hvert

HVIS ELLERS JEG GAD…

04/12/2006

Jeg var på Løndal Gods i lørdags, Jette Frölich havde julepyntet de store stuer, og i stalde og store telte var der juleboder, masser af dem, med både det ene og det andet til salg.
Der var pileflet og filt, der var delikatesser og smykker, der var julepynt for enhver smag og pengepung, der var antikviteter og nymodens bras.

Vejret bakkede ikke rigtigt op om julestemningen, det plaskede ned fra himlen og eftermiddagen var mørk og trist, men man glemte det, når man trådte ind i lyset og varmen, og lod blikket falde på alt det der skinnede og glimtede…

Jeg købte kun småting, lidt kort og messingkors, en enkelt julekugle og en lille vase, og så købte jeg tre gamle Madeleine-forme af en skøn fynsk kvinde, den ene form finere end den anden.

Hvis jeg havde tålmodigheden, og tiden, så skulle der bages en ordentlig stak i den kønneste af formene, duftende og luftige julemadeleiner med marcipan og et strejf af rosenvand.
Jeg vil nøjes med at nyde synet af de gamle forme, og så hælde dejen i dem af silikone...

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply TinaMAndersen 04/12/2006 at 20:40

  Det lyder lækkert.
  Hvis du skulle have lyst til at dele din julemadeleine opskrift gør det absolut ingenting.:o)

 • Reply Britta T. 05/12/2006 at 01:06

  Det er nok en god ide, for så er chancen for at få kagerne ud af formene nok en del større. Men fine er de nu, dine nye (gamle) forme.
  Hilsen Britta T.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.