Lidt af hvert

SMUKT FORFALD…

19/11/2006

Formiddagen er gået i haven, der først i dag fik sin efterårs-frisering; alle trætte stauder er nu klippet ned, knolde gravet op og lagt til tørre, roser flyttet og en ordentlig spand forårsløg lagt.

Meget så sølle ud, brunt og smattet, men enkelte planter var forfaldet på yndigste vis, Kinapurløgenes skærme er lige så søde nu, som da de stod hvide og blomstrende i sommer…

Sankt Hans urtens dybrøde blomster er blevet nogle toner mørkere, men er stadig kønne, de får lov at stå lidt længere.
Sommerfuglebuskene og den kæmpe store Verbena bliver slet ikke rørt, de er smukke med frostskær og snepudder, som jeg da også håber vi får masser af denne vinter…På bordet i drivhuset ligger nu et kæmpemæssigt bjerg af saftspændte Dahlia-knolde, hver eneste af dem har mange-doblet sin vægt og størrelse hen over sommeren, der er til meter vis af farve-bomber næste år; nu gælder det bare om at få opbevaret skidtet på bedst tænkelige måde, gode råd og fif modtages gerne!!

Jeg nød timerne i haven, også selv om jeg det meste af tiden måtte nøjes med at se på, mit bækken driller virkelig voldsomt i disse dage, så Torben måtte være handy-knokle-multi-mand, og jeg overbliks-beslutnings-gartner, men det er jeg nu også rigtig god til at være…

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Anonymous 19/11/2006 at 17:30

  Hei!
  jeg har fulgt med i bloggen din en stund og synd den er vidunderlig hyggelig, og det er et flott skjerf du har laget deg.
  And. Dahlia knollene (i norge kalles de georginer) pleier jeg å ta dem inn en av de første dagene det er frost eller som i år når jeg syns de hadde stått ute og samlet regn lenge nok. Jeg tar dem inn i kjelleren som er mørk og frostfri (kan tenke meg ca 4 grader eller kanskje litt mer) der lar jeg de ligge til ca 1.mai før jeg tar dem ut igjen (varierende med hvor pent vær det er om våren. En kan også drive dahliaene litt tidligere på våren så du som har drivhus kan muligens prøve det. Så får du blomstene litt tidligere på høsten ;o)
  åsta

 • Reply Linda 19/11/2006 at 19:34

  Søren Ryge havde for ikke så længe siden noget om dahliaerne i sin lørdagsklumme i politiken: vigtigste del var at jorden på knoldene skal have lov til at tørre helt, inden knoldene lægges væk. skal lige grave avisen frem af bunken og høste hans visord – mangler selv at grave op ;o)
  kh Linda

 • Reply Anne 19/11/2006 at 22:09

  Velkommen, Åsta, og tak for tippet om Dahlia’erne/Georginerne, de bliver kaldt begge dele her i Danmark.
  Desværre har jeg ikke en kølig kælder, vores bryggers er alt for varmt og udhusene er for kolde, jeg må låne vist plads hos en nabo, der har en isoleret garage.

 • Reply Anne 19/11/2006 at 22:11

  Du må give Ryges guld-ord videre, Linda, for jeg har haft så mange smukke i år, og vil gerne kunne nyde dem næste sommer igen 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.