Lidt af hvert

DAHLIA…

18/08/2006

Overdådig luksus!!
Jeg føler mig som lykkens pamjulefis, når jeg går i haven og plukker en buket, jeg kan ta’ alle dem jeg vil ha, for der er mange af dem, og de kvitterer med sætte flere knopper, hver gang jeg har høstet…Lige nu er der fuld fart på alle Dahlia’erne, de står derude høje og ranke, og prøver at overgå hinanden i facon og kulør, de er fantastiske.Der er flere planter, der endnu ikke har åbnet den første blomst, de står med store knopper, jeg er spændt; jeg husker ikke længere, hvordan de forskellige så ud, og hvor de er, ved jeg slet ikke, for vi blandede dem i en balje, før vi smed dem i det dertil anlagte bed…

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply Fríða 18/08/2006 at 15:37

  nej, hvor smukt! desværre har jeg aldrig haft forstand på det der med blomster, og har vel nok ikke særlig interesse for det heller for så skulle jeg vel have lært det. men jeg kan da alligevel synes det er flot i andre folks haver!
  hilsen fra Island
  Frida

 • Reply Anne 18/08/2006 at 15:57

  Jeg tror, at man bliver nødt til at være bare en smule interesseret for at få det til at lykkes, Frida. Du er mere end velkommen til at nyde her…
  Er der mon ikke også forskel på havebrug i DK og på Island? Jeg forestiller mig, at der er mere kulde og vind, ikke det bedste for ret mange planter.

 • Reply anne 18/08/2006 at 20:51

  De er guddommelige og nemme. Jeg køber mig hvert forår fattig i Dahliaer og lover mig selv ved første blomstring at tage dem op inden frosten, netop fordi de er SÅ skønne at man skulle tro de var ikke naturskabte – men husker jeg det? Nææææ, men i år gør jeg. Dine er vidunderlig smukke – vild med pomp pomp modellen. Ren Isabella

 • Reply Fríða 19/08/2006 at 03:15

  ja, selvfölgelig er her ikke lige så varmt om sommeren som hos jer, men jeg ser dog at dem der virkelig kan og giver arbejde på det får frem de smukkeste blomster i sine haver. jeg har nogle roseplanter, af den slags der passer sig selv, og de er da nok fine. og så har jeg et monster af en vinplante, den vokser og jeg klipper og klipper, der kommer 150 kg vindruer pr.år og vi kan slet ikke spise dem alle og må hver gang smide en hel masse i spanden. men den passer sig helt og aldeles selv, foruden at jeg må klippe for at komme frem forbi den. men de fine blomster som skal passes på en forudbestemt måde, dem er jeg ikke compatible med. en god undskyldning for at jeg må komme på besög, for at se på dine fine blomster!
  hilsen fra Island
  Frida

 • Reply Anne 19/08/2006 at 08:44

  Du kan ikke “true” mig med et besøg, Frida, jeg ville sådan glæde mig over at ha dig her 🙂
  Måske du kan lægge det ind i dit næste DK-besøg, selvom det selvfølgelig er lidt langt fra lufthavnen…

 • Reply Anne 19/08/2006 at 10:59

  Det kan være at vi skal bytte nogle knolde, Anne, så får vi dem da også gravet op 😉
  Du kunne jo passende få nogle med, når du kommer efter en killing…

 • Reply Liselotte 19/08/2006 at 18:01

  Øj hvor jeg er misundelig, men jeg tror dælme mine overlevede flytningen og alligevel når at kvittere med en blomst eller to 🙂

 • Reply conny 19/08/2006 at 21:23

  Jeg er også viiildt misundelig. For første gang har jeg prøvet at købe 1 enkelt knold. Den er også kommet i jorden – på et tidspunkt. Og blade har den fået. De er grønne. Det er da også en farve. Men den lilla og hvide blomst, der var på pakken må vist vente til næste år. 1 enkelt knold KAN jeg da vel for pokker overkomme at tage op og lægge ned igen til næste år på et tidligere tidspunkt 🙂
  Dine blomsterbilleder giver ihvertfald MEGET motivation!
  p.s. til Frida (beklager, jeg har ikke det islandske bløde d-bogstav lige ved hånden): Utroligt at du kan få 150 kg vindruer på din nordlige ø! Virkelig flot!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.