Lidt af hvert

VORES SLIDER…

02/03/2006

Vi er optagede af karriere-muligheder i disse dage, ikke af vi helt voksnes, men af hende, der er godt på vej; Sophie er, meget før end forventet, blevet skudt ud af karriere-kanonen med et ordentlig brag!

Da hun var 13, fik hun sit første fritidsjob, og arbejdede 5 år i en møbelforretning, først med indpakning af julegaver og oprydningen, men kom hurtigt til kassen, og også på gulvet, hvor hun endte med at sælge på lige fod med alle de drevne.
Nogle dage kunne vi mærke, at forretningen trak mere end skolen, men hun blev til den bitre ende på Th.Langs Skole, og snuppede derefter et par år på handelsskolen.
En kort overgang mente hun, at hun ville kokke-vejen, men da hun blev tilbudt en læreplads som butiksassistent, slog hun til.

Hun er nu elev i en forretning på Silkeborgs strøg, de sælger dyrt og lækkert tøj til unge og til os, der er knap så unge mere, og hun elsker det; ikke altid lige meget, for de mange lange dage giver ømme fødder og et træt hoved, og de drag over nakken, som eleverne ind imellem får, kunne også undværes, men kundekontakten er hun vild med, og hvis jeg må ha’ lov at prale lidt, så er hun mere end supergod til det!

Hun har sans for de små detaljer, og overser ikke posen fra slagteren i kundens hånd, spørger med ægte glæde og interesse til frokosten, som kunden sikkert skal hjem og nyde denne lørdag middag. Hun husker kunders ansigter, familieforhold, smag og størrelser; hun husker at spørge til deres ferie, graviditeter, børn, kærester, jobs og alt andet, der ellers måtte være blevet talt om!
Hun er storsmilende, ægte, oprigtig og positiv….
Ja,ja,ja, jeg ved godt jeg er forudindtaget, men det passer altså!!

Hun er en slider, hun giver ikke op, heller ikke selv om der har været dage, hvor hun er gået tudende hjem, for måden at være elev på i denne forretning er ind imellem hovedrystende gammeldags, tæt på kæft, trit og retning, de bliver kørt hårdt, også så hårdt, at jeg har haft lyst til at fare ind og snakke med meget store bogstaver.
Men det ville nok alligevel være for meget, specielt fordi hun selv er afklaret med det, og ikke ville bytte, selv om der faktisk har været mulighed for det.

Ejeren, der har 3 forretninger, er ikke selv i denne butik, men har øje på sine folk, og mener, at selvom der er knap 6 mdr. til frøkenen er udlært, ja så skal hun allerede nu tilbydes et fast job i forretningen, og ikke bare et job, men JOBBET, for hun skal være bestyrer, og hvis det ikke er en fjer i hatten på en 20-årig passioneret sælger, ja så ved jeg ikke hvad?!?!

Hun er ikke til at skyde igennem, er helt høj, så glad og samtidig forvirret, ja faktisk troede jeg, at jeg skulle være mormor, da hun ringede hjem og var helt oppe at køre! Gisp, tænkte jeg, og Pyh tænkte jeg bagefter, var det “bare” det…
Vi er også stolte, hun fortjener det, og vi kan jo se, at det er det hun brænder for lige nu, og det er det allervigtigste; hvad pigerne vælger at beskæftige sig med, er helt op til dem, jeg ønsker, de vælger med hjertet, og så også er åbne overfor, at man jo kan vælge om, hvis glæden og begejstringen forsvinder!

Tillykke, og pøj-pøj, min skat :-))

Og mon så ikke det bliver lettere at opnå fede rabatter…

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Ella 02/03/2006 at 20:02

  Wauwwww sikke en pige – jeg kan godt forstå at I er stolte af hende. Hvad skal hun ikke blive til med den fart 🙂

  Tillykke med det!!!!

 • Reply Anne 02/03/2006 at 21:38

  Tak skal du ha’, Ella, det allerbedste ved hende er hendes sødme og utrolige sociale intelligens, og så selvfølgelgi at hun er vores 😉

 • Reply Sofie 03/03/2006 at 19:05

  Hun lyder vel nok som en dejlig datter – og som om hun har fortjent jobbet!
  Tillykke med det – til jer alle.

 • Reply mrskarin913 05/03/2006 at 22:11

  Hejsa Anne.

  Jeg er lige forbi og kan virkelig glæde mig med dig.
  Hun lyder vel nok som en dejlig datter, og at hun har fortjent jobbet!
  Tillykke med det – til jer alle.
  Godt gået – de bedste hilsner fra vest.
  Karin.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.