Lidt af hvert

GI’ MED DEN ENE, OG TA’ MED DEN ANDEN…

08/01/2006

Sommetider er verden bare for underlig og bizar; jeg har lige siddet og set Søndags-Magasinet på DR1, der fortæller historien om en udviklingshæmmet kvinde, der modtager fertilitetsbehandling i offentligt regi, for derefter, umiddelbart efter fødslen, at få tvangsfjernet barnet!!??!!??
Hvad foregår der lige…..

Den praktiserende læge, overlægen fra sygehuset, borgmesteren og vores sundhedsminister udtaler sig alle, og det kommer til at ligne en omgang af “Send aben videre”, ingen ønsker at tage ansvar, men indrømmer dog, at det er en rigtig uheldig historie, øhhhhh!

Om det er en menneskeret at få børn skal ikke diskuteres her, der er mange nuancer og facetter, en masse etik og moral jeg ikke umiddelbart kan koge ned til et indlæg i en blog, men jeg vil dæleme ha’ lov at undre mig, højlydt endda.
Jeg har skrevet speciale om udviklingshæmmede forældre, lavet interviews med hjemmevejledere, socialrådgivere og de udviklingshæmmede selv; jeg møder ind imellem også deres børn i mit arbejde, og på trods af et indgående kendskab til området, har jeg ikke en entydig holdning til spørgsmålet om, hvor vidt de skal ha’ børn eller ej, hver historie og familie er unik.

Men at lade små familier gå igennem behandling for barnløshed, for derefter at fjerne barnet en halv time efter fødsel, det er lige i overkanten “sjovt”…
Debatten omkring disse problematikker har ligget hen i mange år; mange havde, med rette, en rigtig dårlig smag i munden efter årene med tvangssterilisation, og ville ikke røre emnet med en ildtang, men dagens historie viser, at der må åbnes for posen igen, så ikke forældre og børn sættes i sådanne ulykkelige situationer

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply Britta 09/01/2006 at 00:35

  Ja, det er sgu nogen gange en underlig verden vi lever i!

  Ang. din tæller – så længe du skriver så godt og om så interesante emner, er det da ikke underligt at folk vælter ind for at læse din blog 🙂
  Jeg kan ikke holde mig væk!
  Knus Britta

  PS tak for stjernestatusen 😉

 • Reply Ella 09/01/2006 at 10:00

  Hej Anne
  Jeg e enig med dig i dine betragtninger, og har også haft det tæt på fagligt. Jeg bliver rystet og forundret hver gang. At se fagfolk flokkes ved håndvasken bagefter…. 🙁

  Jeg læser flittigt med på din blog. Den rammer dybt og du skriver nærværende og godt 🙂

 • Reply Fríða 09/01/2006 at 10:27

  ja det var da en af de aller underligste historier jeg har hört på længe! jeg har en nær veninde der har fået to börn gennem börneværnet, og det er da også dejligt at der er mennesker der er villige til at tage over når forældrene ikke selv kan. men jeg kan ikke göre for at jeg somme tider bliver så vred over det jeg hörer om i den sammenhang at jeg næsten kan forstå dem der indvilliger tvanssterilisation¨.

 • Reply Mette 09/01/2006 at 11:18

  Ja, hvor blev jeg harm og forargret over sådan en skødesløs forvaltning af andres menneskers liv. Det er skandaløst!!

 • Reply Bettina 09/01/2006 at 11:29

  Kæreste Anne….det er en diskussion, der aldrig vil ende, vi har også i forb. med vores arbejde haft den oppe mange gange i vores lille hjem. Har jo begge bl.a. boet sammen med “adfærdsvanskelige unge”, og tanker om tvangssterilisation kommer nogle gange til at ligge lige på tungen…desværre. I stedet for at bruge abort som prævention!? Har heldigvis kun hørt om den pågældende historie som en overskrift, jeg undgår bevidst den slags historier, når nu jeg hører om nok elendig via husbonden, børnepsykologen.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.