For hjerte og sjæl, Hjemme, Hverdag

PÅ SÅDAN EN TIRSDAG MORGEN…

17/11/2015

TINGFINDER ENGEL...BIRCHER MUESLI...VARM KAFFE...LUN GENSER...Langsom tirsdag morgen med snorkende dyr ved fødderne, Amanda i sofaen og rigeligt med varm kaffe i stempelkanden.

Jeg svarer på Vrads-mails, hvor der bookes decemberborde i vildskab, jeg strikker lidt på min Lun Genser, der faktisk kunne være færdig om et lille øjeblik, hvis det ikke var fordi, at jeg havde bestemt mig for at lægge lidt flere centimer til den ellers aflukkede bul og stille spiser jeg mig igennem en gedigen portion Bircher Muesli, der skal holde mig mæt og godt tilpas indtil en sen frokost.

 

Det føles som den vildeste luksus at ha’ tiden til bare at sidde, til at kunne trække morgenmaden lang og bare være til. Jeg er træt.

Træt men godt tilpas og bare taknemmelig for, at livet lige nu giver mulighed for stille væren…

 

Jeg lader dagene gå, som de går, lægger ikke (alt) for mange planer, men tager på de småture, som pludselig virker oplagte og nærmest nødvendige og som er med til at give energi og friske idéer. Jeg tager både alene afsted og også i selskab med dejlige mennesker, som jeg har haft for lidt tid til i de sidste mange måneder.

Søndag gik turen til Tingfinderiet, jeg elsker det sted og kan altid finde en lille ting eller fem, der bare MÅ med hjem. Der er noget for enhver smag og enhver stil deroppe på landet hos søde Tina, smukke gamle ting fra Sverige og Frankrig og masser af dansk retro af den flotte slags. Der er dyre ting, billige fund og tusindvis af ting til rigtig fornuftige priser, der er zink, der er keramik, der er plast og der er kurveflet, små ting, store ting, sjove ting, vidunderlige ting og allerbedst så får man den bedste og varmeste service.

 

Tina har været med til at udvide min samling af Gule Marie væsentligt, jeg har altid elsket det stel, som egentlig hedder B&S Ildfast, min farmor, som var fra Roskilde, havde en del af det, noget bor her hos mig nu, og min mor har en kæmpe samling, som hun har loppet sig til, og jeg er rigtigt glad for de store og små skåle, som jeg synes klæder maden smukt.

Og der kom da også et par skåle med hjem i søndags sammen med den lille pudsige engel, som lige nu står og spreder fred på spisebordet.

Efter Tingfinderiet var der vafler og hindbærskum på Savillas og bred enighed om, at januar måned må byde på sommerhustur for strikkeglade damer, børn og hunde på Lundø.

 

Jeg tanker på feel good-kontoen og strammer op til, at det fra i næste uge går løs igen. Julepyntning af stationen både inde og ude, jeg glæder mig til det og gode planer er lagt, det bliver roligt og ikke sådan Gertrud Sand agtigt, som jeg har set det et par gange, det bliver lyst og let og Annesk og jeg synes, at det passer så fint til de gamle rum.

Men det er først i næste uge.

Lige nu er det ro og fred for det tager tid at lande efter sådan et livs-hop, som jeg har lavet.

Men det er okay på sådan en tirsdag morgen med masser af timer at tage af…

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply Hanne 17/11/2015 at 14:30

  Du fortjener om nogen, dejlige dovne dage der fyldes med lige det du har lyst til . Jeg glæder mig så meget på dine vegne selvom jeg slet ikke kender dig, sådan personligt, jeg glæder mig også over dine ord her på din blog, dejligt at du for en stund har tid .

  • Reply Anne 19/11/2015 at 10:49

   Tak, Hanne, jeg glæder mig også, for pludselig kan jeg mærke, hvor meget jeg har trængt til det. Jeg er træt og brugt og skal lige mande mig op til, at det går løs igen i næste uge…

 • Reply Liselotte 17/11/2015 at 15:34

  Jeg tænker, at det er så godt, at du sidder og vegeterer <3

  • Reply Anne 19/11/2015 at 10:50

   Det er så godt, Liselotte, jeg hygger mig med det og ved også, at det måtte til…

 • Reply Madam Sand 17/11/2015 at 16:06

  Jeg tænker også, at du da trænger til en rigtig god hvilepause – og som du skriver: bare være.
  Og der er intet bedre at gøre det med end et godt strikketøj. Jeg er helt pjattet med den lille engel – hun har et lidt skinhelligt udtryk i ansigtet 🙂

  • Reply Anne 19/11/2015 at 10:51

   Ja er hun ikke vidunderlig, jeg er helt vild med hende, hun ser nemlig lige præcis skinhellig ud, der er garanteret masser af løjer i hende.
   Hvilepausen er skøn og tiltrængt, i næste uge går det løs igen og jeg skal lige ryste hovedet på plads, så jeg bliver klar igen…

 • Reply K@ri 17/11/2015 at 17:37

  Må bare si at det er SÅ godt at du blogger igjen!
  Vakre tanker fra K@ri*

  • Reply Anne 19/11/2015 at 10:52

   Tak, Kari, af hjertet. Tanker tilbage til dig…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.