Bagværk, Opskrifter, Strikkeopskrifter, Øko-ven

ØKO-ABE…

12/03/2010

Monkey-bread...

“Nogen” mener, at jeg ikke skal regne med smagsprøver, når jeg kommer på besøg!

Nogen truer med, at det hele vil forsvinde inden, lige ned i det mørke sukkerhungrende dyb!!

Men hva’ så med mit dyb, hva??

Det har altså været foruden hele ugen og går sådan og mangler at blive fyldt.

Med sukker og smag af kanel, med blødhed af smør og duft af kardemomme…

Jeg må ha’ Monkey-bread, og da jeg tror på, at truslen fra nord udspringer af sandheden, ja så har jeg altså bagt mit eget.

Hvis du også er sådan én, der har en stor sød blød plet indeni, der skal passes og plejes, så har jeg skrevet mål og vægt op undervejs, mens jeg forgreb mig på poser og bøtter med godter fra øko-kassen.

Du kan finde aben lige her

You Might Also Like

12 Kommentarer

  • Reply Liselotte 12/03/2010 at 18:06

    Det er slet ikke det værste, vel? 🙂

  • Reply Ulla V. 12/03/2010 at 18:33

    Det ser ud som et must for min egen lille sukkergris……han eeeeelsker sukker og kanel. (Ja, jeg kan da også godt – og hurtigt – overtales til et monkeybread).

  • Reply karen 12/03/2010 at 19:18

    Jeg er overbevist. Nei. Jeg er besatt. Må. Ha. Monkey. Bread. Fort.

  • Reply Kirstenk 13/03/2010 at 12:41

    Ja,jeg bliver vist også nødt til ay hoppe på sukker og fedt vognen…kan ikke stå for det lækre billede af dit monkeybread…

  • Reply Lone, Mårslet 13/03/2010 at 14:15

    Hold da op, hvor det smitter(-:
    Mit monkeybread står i ovnen. Jeg valgte at bruge halv rørsukker og halv farin, så mon ikke det bliver lidt brunsvigeragtigt. Det er heldigvis ved at være kaffetid!

  • Reply Eva_O 14/03/2010 at 09:46

    Tak for opskriften Anne. Jeg så den godt på Liselottes blog. Printede den også ud, men min magelig (det var jo en engelsk version) gjorde, at jeg ikke fik den bagt. 🙂 Nu har du klaret oversættelsen, så jeg kaster mig straks over den. God søndag…

  • Reply Anne 14/03/2010 at 11:13

    Det var rigtigt rigtigt godt, Liselotte, og hurtigt væk 🙂

    Håber. at det gjorde sukkergrisen glad og mæt, Ulla…

    Mon et friskbagt brød dæmpede besættelsen, Karen??

    Sukker og fedt er okay engang imellem, Kirsten, og engang imellem kan vel godt være i dag…

    Brunsvigeragtigt er et godt tip, Lone, det er tæt på i alle tilfælde…

    Jeg har som sådan ikke oversat, Eva, jeg har lavet brødet med de råvarer vi havde, og efter den fornemmelse jeg har fået af det efter at ha’ set billeder rundt omkring.
    Men det kan måske også kaldes at oversætte – eller omsætte 😉

  • Reply Åkker gåkker åmmiklåkker « De fem i midten 14/03/2010 at 15:10

    […] her side, som uundgåeligt virkede meget dragende! Senere opdagede jeg, at der i mellemtiden var en anden, som endda havde gjort os andre den tjeneste, at oversætte opskriften, og så var der ikke meget […]

  • Reply En eller anden - 16/03/2010 at 07:18

    […] jeg blevet inspireret til et abebrød hos husejer, og i løbet af ugen blev det bagt både her og der, så det var jeg bare nødt til at prøve at […]

  • Reply Lone H 16/03/2010 at 12:53

    Det ser lækkert ud og man kan nærmest fornemme duften og smagen, hmmmm jeg er vist (lækker) sulten

  • Reply Anders.v.s 11/06/2010 at 12:45

    Hej Anne vi har smagt det her og hold da lige helt op hvor var den bare LÆKKER!!!!
    og en succes håber min mor vil lave det igen…

    • Reply Anne 11/06/2010 at 19:46

      Mon ikke din mor kan lokkes med en eller anden form for gentjeneste 🙂

    Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.