Bagværk, Lækkerier

AMA’R, HALSHUG OG BLODS-ED…

29/05/2008

Mandeldrøm med bær og chokolade-kjole…

Nogen sukker efter mandeldrøm, og det kan jeg sådan set godt forstå, enkelte har sukket her og en del andre i min mailboks, men jeg må skuffe jer, i må fortsat sukke, for denne opskrift er ikke en deler.

Da jeg i sin tid arbejdede på caféen, hvor den var en supersællert, da måtte vi nærmest sværge på alt hvad vi havde kært for at få lov at se opskriften og bage kagen, det var nærmest helt loge-agtigt, kun for de virkelig indviede…

Det Ama’r og Halshug jeg gav den gang, det gælder stadig for mig, dumt måske, for cafeén har været død i mange år, men alligevel så kan jeg ikke få mig til at lægge opskriften op her på en temmelig offentlig side.

I må i gang med at eksperimentere med noget pisket dej med hakket chokolade og orange, som skal bages en del, inden det smeltede fyld af mandler og sukker og smør kommes ovenpå og bages med, til det hele er gyldent og sprødt.

Og hvis i ikke har mod på det, så må i forsat drømme eller måske komme her forbi en dag til et lille stykke med vanille-fraiche til…

You Might Also Like

19 Kommentarer

 • Reply Lis by UK 29/05/2008 at 14:06

  Stor respekt og fuld forståelse herfra mig, Anne …så har jeg også endnu en rigtig go´grund til sådan lige, at komme forbi…..og du deler så rundhåndet ud af dine mange dejlige opskrifter, glæder mig til afprøve den sidste….forsat dejlig torsdag til dig 🙂

 • Reply Dorte Nielsen 29/05/2008 at 14:06

  Jeg kan sagtens følge dig. Så jeg må jo bare komme forbi… Det må blive en dag hvor jeg er på dine kanter.
  Ønsker dig en fortsat dejlig dag.
  Dorte

 • Reply Anne (den anden af slagsen) 29/05/2008 at 14:41

  Tænk jeg kan godt huske den kage fra mine unge dage efter gymnasietimerne, når vi tog på “Den fede Ko” og spise æbletærte eller mandelkage. Faktisk husker jeg det som var det i går, når vi sad på denne halvflippede økocafé og åd vores SU op. Det var tider var det….

 • Reply Marie-Louise 29/05/2008 at 14:52

  Fair nok Anne. Godt det samme, så bliver man ikke fed af den kage;-) Den lyder godt nok god.

 • Reply Annette 29/05/2008 at 15:00

  Du siger bare, hvornår det er – jeg kommer gerne forbi 🙂
  Uh, den lyder god!!

 • Reply Annette - med fødselsdagsbarnet 29/05/2008 at 15:17

  Det var et forsøg værd 🙂 Jeg finder på noget andet til ham.

 • Reply Anne 29/05/2008 at 15:57

  Også dejlig torsdag til dig, Lis, og tak 🙂

  Det er det du må, Dorte…

  Hey du Anne, det er ikke mig at du kalder en halvflippet øko-ko vel 😉
  Måske har jeg serveret for dig på den fede…

  Præcis, Marie-Louise, og den feder garanteret helt vildt 🙂

  Så ses vi, Annette, en sommerdag i haven med strik og hygge…

  Altså, der er jo f.eks. den totalt gode opskrift på chokolade muffins til fødselsdagsbarnet, Annette :
  http://www.hverkenfuglellerfisk.dk/?p=133

 • Reply Anne (den anden af slagsen) 29/05/2008 at 16:30

  Anne det var i slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90’erne at jeg slog minde folder der, for så at smutte på Piaf til lidt fuldskab fredag og lørdag nat, savle over Dannyboy og alle de andre der var hot hot dengang….

 • Reply Hanne 29/05/2008 at 16:32

  Vores nevø arvede sin farmors fantastiske opskrift på kringle og da han var i lære på en meget velrennomeret restaurant gik han med til at lave kringlen på betingelse af, at opskriften var hans – de fik den ikke – og at han var alene i køkkenet når den skulle bages.
  Han hæger stadig om den og vi i familien føler os superheldige, for han bager den med stor glæde, bare vi spør´om han vil.

 • Reply Julie 29/05/2008 at 16:42

  Sådan skal det selvfølgelig være, Anne! Iøvrigt mange tak for dit tilbud mht. rekonstruktion af det forsvundne – gudskelov fik jeg mulighed for at kopiere hele molevitten, så der er ingen fare på færde længere 😉
  KH Julie

 • Reply Britta S 29/05/2008 at 17:30

  Ja når nu du ligefrem invitere, så kommer jeg da forbi 🙂 VI kører faktisk lige forbi når vi skal op til svigermor…

  Og nu vil jeg da lege lidt i køkkenet og se om ikke det kan lykkes mig at banke en mandelkage sammen 🙂

 • Reply Kate 29/05/2008 at 17:54

  Husk alligevel at give den videre til dine børn. Min svigerpapa, slagtermester og mesterkok, ville ikke af med sine opskrifter på medister-, rullepølse, den hemmelige dressing til agurkesalaten og den slags. Han tog dem med i sin grav og hvor er det dog en skam.

  Go’ fyraften
  Kate

 • Reply Anne, Mandagspigen 29/05/2008 at 18:05

  næste jydeblogmøde hos dig ?? jeg vil nemlig gerne have et stykke til, den smager jo himmelsk

 • Reply Karin 29/05/2008 at 18:17

  Det er bare helt i orden, og med respekt for de mennesker du har lovet at hemmeligholde opskriften. Man kan kunne stoles på i både stort og småt, surt og sødt – og så er der ellers dømt forsøgstvkøkken den næste tid 😉

 • Reply Stine 29/05/2008 at 18:26

  Jeg tror faktisk også den kage smager bedst i dit selskab 🙂

 • Reply Berit 29/05/2008 at 19:00

  Sukk!! Det blir langt å reise fra Trondheim, men gjett om jeg kunne ha tenkt meg en smak, den så bare helt himmelsk ut!! Jeg får drømme videre………………….. Takk iallefall;-)

 • Reply susanne vestergaard 29/05/2008 at 20:36

  Hm… Anne fornemmer du mon at det kunne vække jubel om du ville holde et lille åbent-hus arrangement i løbet af sommeren??
  Du kunne jo bare bede os om at tage en pude med til at sidde på hver især,og vi kunne alle tage vores egen yndlings-kage/mad med til et voldsomt stort fælles kaffeslabberas-bord der kunne bugne af lækkerier.. i haven naturligvis – hva’ sir’ du til det, hva’ ‘?!
  ;0)
  Du er ellers ikke karrig med at dele ud til højre og venstre med alle dine gode opskirfter og ideer, så det var da på tide, at du forbeholder dig ret til at holde enkelte ting for dig selv – min største respekt!

  Kh Susanne – der vil melde sig til øjeblikkelig – og gøre sig umage i køkkenet – uanset hvilken dato du sætter for det der kage-fælles-gilde …..

 • Reply Anne 30/05/2008 at 07:31

  Det var omkring 94, at jeg arbejdede der, Anne, og indtil da jo på Piaf 🙂

  Måske får jeg kringlen at smage, Hanne, når jeg nu er så heldig at bo i samme by som nevøen!

  Det var godt at det løste sig, Julie…

  Pigerne ved godt, hvor alle guldkornene er skrevet ned, Kate, så der er ingen fare på færde 🙂

  Der er ingen garanti for servering af Mandeldrøm, hvis det er uanmeldt besøg, Britta 😉

  Måske, Anne, det er da ikke umuligt…

  Det er nemlig sådan det er, Karin!

  Sødt, Stine, sødt og herligt skrevet 🙂

  Suk suk, Berit, og drøm sødt…

  Fornemmer jeg et moderat pres her, Susanne 😉
  Vi må se hvad sommeren bringer af muligheder, men jeg er bestemt ikke afvisende…

 • Reply Tina 30/05/2008 at 11:12

  Ahr hvor brandærgeligt, jeg er sikker på den smager lige så dejligt som den ser ud for øjet.

  Men jeg kan godt forstå dit dilemma, men lækker ser den ud.

  Håber du har en dejlig sidste dag på skolen.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.