Lidt af hvert, Skoleliv

DET SKAL GI’ MENING…

12/09/2007

Eftermiddag…

For at gøre det meget kort:

De to knap påbegyndte liniefag i dansk og engelsk er fra dags dato sat på stand-by; her og nu forventes det, at play-knappen trykkes ind igen næste år i august, når der er jongleret lidt med nuværende job.

Men det er svært at spå, især om fremtiden…

Den lidt længere version kommer her:

For læææænge siden besluttede jeg, at jeg på et tidspunkt ville supplere min pædagog-uddannelse med to liniefag, så jeg kunne blive “rigtig” lærer, sådan med mere ansvar, egen klasse, mere forberedelsestid, mere nul-tid, bedre pension og højere løn.

Jeg har hele tiden vidst, at min tid som støttepædagog i folkeskolen ville være tidsbegrænset, ikke fordi jeg ikke skulle kunne følge de støttekrævende børn, men mere fordi, at jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg trives bedst, når jeg selv er på banen, og ikke “bare” skal være en del af andres undervisning.
Jeg har arbejdet i den samme klasse i fem år, fem fede fantastiske år, hvor jeg har brugt masser af energi på at få børnene i trivsel og balance, støtte dem i deres personlige udvikling, så de kunne blive klar til at modtage en mere faglig læring.

Jeg har også brugt mængder af energi på at skabe et rum i skolen for os pædagoger, der har vores daglige gang der, få os gjort synlige og ind imellem argumenteret min røv i laser for, at de andre, altså lærerne, skulle se børnene i et andet og mere helhedsorienteret lys.

Og det er faktisk gået ret godt med det, børnene er kommet afsted i den rigtige retning, langsomt og slingrende, men dog på vej, og med tiden er nødvendigheden for faglige sværdslag også aftaget, vi mødtes oftere og oftere i en fælles forståelse af det hele barn…

img_6299.jpg

Og hva’ så??

Ja så Gaaaaaaaabbbb !!

Så sidste vinter besluttede jeg, at nu skulle det være, i år skulle der tages hul på det der seminarie-hejs, dansk og engelske, bum bum, 2 år, så var det klaret!

Men der er altså ikke balance i regnskabet, for jeg sidder ved den søde grød stadig og keder mig på jobbet, og når jeg så kommer hjem, så skal jeg flintre rundt for at så enderne til at nå sammen.

Det gi’r ikke mening!!

Det skal være mit daglige job, der giver mig gejst og glæde, ikke tanken om det job, der venter ude i fremtiden, for hvem ved hvad den ellers disker op med, eller om den overhovedet kommer?!

Min skole har været med på næsten hvad som helst, undervisning på sem. i nogle timer om ugen i Silkeborg, så jeg kunne skifte fra at være net-studerende til matrikel, de prøver at bakke mig op i stort set alt, hvad jeg har smidt på bordet af løsnings-muligheder, men det skal også hænge sammen med mine støtte-funktioner, og det synes jeg ikke det gør…

Oven i det er så sorg, død, fortvivlelse og nye mønstre at forholde sig til, to piger her hjemme der ikke sover ordentligt om natten, der græder og er ængstelige, og en anden lille pige, der har frygteligt meget brug for, at der her hos os bare er helt, som der plejer at være.

Jeg synes ellers, at jeg er sej, men så sej er jeg ikke, jeg magter ikke at sætter lige mange lodder i begge ender, og inden det hele tipper, og inden jeg får brugt alt for meget energi på at have dårlige samvittighed både her og der, og også får brugt alt for meget krudt på at veje for og imod, så har jeg besluttet mig for, at dette år bare ikke var mit år.

Der skal være balance, og det skal gi’ mening, livet altså, det er de to ting, der skal få os igennem så stærkt og smukt som muligt!

Og måske er jeg alligevel lidt sej, for jeg mærker da efter, hvad jeg føler, og handler derpå, det har jeg ikke altid gjort.

Og hvad dette indlægs billeder så har med det at gøre?

Ikke en pind!

Det var bare lige her jeg sad og tænkte de sidste tanker, inden de røg ud gennem armene og ned i tastaturet…

Kruseduller…

You Might Also Like

21 Kommentarer

 • Reply Susanne i Silkeborg 12/09/2007 at 18:21

  Hatten af i respekt; ved at det nogle gange er svært at få mærket ordentligt efter og så handle her og nu…. Men ingen tvivl om at det har en høj værdi i den nærmeste cirkel, som SKAL hænge sammen og her tænkes IKKE på madlavning og rengøring og alt det andet ! Kh Susanne

 • Reply miri 12/09/2007 at 18:47

  JA! Anne , du er sej! Det har jeg altid haft en hel klar fornemmelse af! Uden at kende dig…Det kan man godt–eller.?
  Men tillykke med din beslutning.KH Miri

 • Reply Lea 12/09/2007 at 20:30

  Anne, det er utroligt stærkt, at du mærker efter og reagerer på det, der ikke er helt, som du synes, det skal være…og seminariet løber jo altså ingen steder! Det bliver i hvert fald ikke godt, hvis du i stedet ender med at gøre både arbejde og studier halvhjertet.
  Mange hilsner fra Lea

 • Reply Susanne HS 12/09/2007 at 21:25

  Kære Anne,
  – jeg kan jo kun i-stemme, “du er ikke bare lidt sej, – du passer både på dig og dine nærmester, – det er mere end sejt!”.
  – “RESPEKT!!!!!”, – også her sydfra ;o)
  Det er jo ikke kun job-mæssigt, det skal give mening, – det er jo HELE livet, der skal leves……

 • Reply Johanna 12/09/2007 at 21:33

  Skægt at læse det her, altså uddannelsesdelen. Er jo selv pædagog, men har arbejdet som skolelærer (endda med særlige kvalifikationer, mens jeg stadig gik på sem.. høhø.. som om det var noget særligt), og havde samme plan som du så har gang i nu. Altså indtil jeg begyndte på uni i stede for, fordi jeg vil noget mere.

  Jeg tror det er helt “normalt” at få perioder, hvor man ikke synes det hele spiller, selv om man kæmper, på mange fronter på samme tid. Men måske lige netop derfor… ?! – Det skal der altså være plads til. Vi er kun mennesker. Der skal være rum til tanker, drømme og ikke mindst til, at ændre mening, hvis man mener, at have udviklet sig i en anden retning end først tænkt. Og så er der det uforudsete.

  Det korte af det lange er, at jeg synes du virker totalt sej og stærkere end du måske selv tror. Ellers ville du ikke gøre dig de tanker. Det er godt og stort, at være bevidst om sig selv.

 • Reply Lene 12/09/2007 at 21:52

  Godt gået Anne, og forhåbentlig giver det også en god fornemmelse i kroppen.

 • Reply Liza :-) 12/09/2007 at 22:52

  Er helt enig med det som allerede er skrevet, du er SÅ sej… det at mærke efter og så handle på det… det er da det sejeste, men ofte også det sværeste at gøre… din hjertevarme, omsorg for andre og engagement for det du beskæftiger dig med er beundringsværdigt Kære Anne 🙂

 • Reply Jonna 13/09/2007 at 06:21

  Syntes det er det rigtig du gør, ser ud som der er mere brug for dine kræfter til dem i din cirkel nu og om nogle år har pigerne ikke så meget brug for en .
  Så bliver der tid til alt det andet og man bliver aldrig for gammel til at lære så du skal nok nå det hele.

 • Reply Dorthe 13/09/2007 at 07:09

  Kære Anne. du er jo meget bevidst om hvad der er godt i livet. Du skal selvfølgelig følge dit hjerte. Godt gået.

 • Reply tina 13/09/2007 at 07:57

  Flot at du tager stilling inden du kører helt ned……det lyder til at det er den rigtige beslutning, uden dog at kende dig personligt.

  Jeg er sikker på du nok skal nå det på et andet tidspunkt.

 • Reply Hanne 13/09/2007 at 08:38

  Hej Anne
  Godt du fik taget en beslutning, nu skal den bare fordøjes. Jeg håber du bliver glad for den og at den giver ro i sindet og overskud til alt det, du har gang i 🙂 Og sådan en uddannelse er der jo også til næste år, eller næste år igen…..
  Knus Hanne

 • Reply Karen S 13/09/2007 at 09:07

  Store beslutninger er altid svære… men gode, når først de er taget. Jeg synes også at du er sej, men det behøver man ikke altid at være. Du må jo også godt være blød og sårbar en gang imellem.

  Held og lykke med tankerne og balancen

  Kh Karen S

 • Reply britt 13/09/2007 at 09:08

  At tage tyren ved hornene og gøre noget ved det man godt kan mærke i maven – det er sejt. Og det er sådan det skal være! At holde ud og dermed tro man er sej er en livsløgn.
  Så du er sej, Anne!
  KH Britt

 • Reply Sylvia 13/09/2007 at 09:23

  Ja, Anne, jeg holder med deg, det gjør jeg så absolutt!
  Trivselen kommer i første rekke, og det er NÅ vi lever og ikke etter at du har gjort noe du kanskje vil angre på.
  Du er god som du er, og det er kanskje slik det skal være, at du er aller best slik du er nå.
  Ta deg heller tid til å skape god mat og ha med ditt strikketøy, så blir DU fornøyd, og din familie fornøyd!
  Lykke til!

 • Reply Gitte 13/09/2007 at 09:28

  Godt gået Anne!! Tror det er den rigtige beslutning du har truffet.. Du virker meget sikker på din vej, og heller ikke her tvivler jeg på dig.. Du skal nok få den uddannelse.. Engang, og det er når du er klar til det! Familielivet skal fungere, og så må det andet komme til senere.. Ha´en god dag 🙂

 • Reply Fríða 13/09/2007 at 09:57

  held og lykke, kære Anne! jeg ved du har taget den rigtige beslutning for dig og dine.
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply hannekludekone 13/09/2007 at 10:38

  Til lykke med din beslutning, Anne!
  Jeg vil ikke gentage alt det, som andre har skrevet, og som jeg er enig i. Jeg er sikker på, at det er rigtigt for dig og dem, der er afhængig af dig, – du kan mærke det – og det er det vigtigste.
  Kærlig hilsen, Hanne

 • Reply Charlotte Illum Larsen 13/09/2007 at 11:19

  Man kan tydeligt mærke at du har mærket godt efter i dig selv… det er stort og stærkt at vælge… også når man vælger fra…

 • Reply Anne 13/09/2007 at 12:14

  Tak for alle jeres søde søde kommentarer, det luner nu ovenpå en ikke helt let beslutning!

  Jeg er helt sikker på, at beslutningen er den rigtige, det tog bare lidt tid at nå derhen 😉

 • Reply Liselotte 13/09/2007 at 17:58

  Anne, du er for sej og det er dejligt at læse, at du tager konsekvensen af murren i maven. Du tager hånd om dig og dine. Det er så utroligt vigtigt og med tiden kommer pladsen til det andet også, så der er ingenting som forsømmes. Det var der før – og du gjorde noget ved det. Du er sej 🙂

 • Reply Anne 13/09/2007 at 22:08

  Ja ind imellem så lykkes det mig faktisk at være nogenlunde fornuftig, Liselotte 😉

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.