Lidt af hvert

BARNDOMMENS GADE…

01/10/2006

Skolens jubilæum blev fejret på mange måde, og der blev såmænd også lavet 50’er mad, som sagovælling og kærnemælkssuppe.
Jeg blev så lykkelig, da jeg så den dampende skål med den gullige suppe på brodet i lærerværelset, de mørke pletter af rosiner og duften af citron.

Vi har fået kærnemælkssuppe her hjemme i dag, god og varm med et let strejf af mandel og med store hvide isbjerge af flødeskum; alle spiste med velbehag, vi blev enige om, at det måtte være vinterudgaven af koldskål, der er en af husets hofretter…

Mine svigerforældre har skrevet de sødeste breve til Laura, hvor de fortæller om at være skolebarn i 50’erne, hun skal bruge brevene i skolen i de kommende uger, og vi har siddet og grinet længe og godt sammen i dag over deres beretninger, specielt farfar har skrevet med humor og fået gang i den indre biograf!
Vi kan alle levende forestille os, hvordan det så ud, da han torpederede hønsehuset på en forbudt tur i den nye blå Ford Dextra-traktor…

Han skriver varmt og personligt til Laura, og siger, at barndommen vel farves lidt lyserød med tiden; det tror jeg han kan ha’ ret i, men min barndoms gode minder om kærnemælkssuppen, de holdt heldigvis i dag…

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Liselotte 01/10/2006 at 21:43

  Kærnemælkssuppe – der smed du lige mig tilbage i mormors køkken, Anne. Det smager skønt og mine minder om den spise er også varme 🙂

  http://www.slagtenhelligko.dk/?p=357

 • Reply britt 01/10/2006 at 22:36

  Åhhhhh, kærnemælkssuppe – kan huske at jeg blev forkælet med det i min barndom, når jeg var syg. Må prøve det igen…har ikke fået det siden…
  KH Britt

 • Reply ella 02/10/2006 at 14:21

  Uhmmmm jeg er fuldstændig vild med kærnemælkssuppe. Også med små syltede grønne tomater i, og rosiner. Det skal vi have – snart. Jeg mangler en opskrift 🙂

 • Reply Anne 02/10/2006 at 14:44

  Det skal jeg lige kigge på, Ella, jeg laver det jo på slump 😉

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.