Lidt af hvert

FRISTENDE FREDAGSKRINGLE…

22/09/2006

Så er den ombyttede Kitchen Aid afprøvet, den kører godt nok!
Dens første opgave har været kringle dej, og fyldet blev kørt på foodprocessoren, så der har været gang i maskineparken, dejligt, det kan jeg li’…

PÆRE-PISTACIE-KRINGLE, kreeret til lejligheden.

DEJ:
50 G. SMELTET SMØR
1.5 DL. MÆLK
1.5 SPSK. HONNING
1/2 PK. GÆR
1 TSK. KARDEMOMME
1 TSK. VANILLESUKKER
1 SKRÆLLET, REVET PÆRE
CA. 450 G. MEL

Arbejdsgangen: den samme som med alt andet gærbrød.
Hæver en halv times tid, mens fyldet laves.
FYLD:
50 G. SMØR
90 G. MARCIPAN, jeg havde en klat med pistaciesmag, den røg også med
20 G. PISTACIEKERNER, UDEN SALT, ANDRE NØDDER ER OGSÅ FINE
25 G. TØRREDE TRANEBÆR/ROSINER/BLÅBÆR ELLER ANDET FRA SKUFFEN
1 SKRÆLLET PÆRE, UDEN KERNEHUS
1 TSK. VANILLE

ÆG TIL PENSLING OG PERLESUKKER TIL DRYS.

Smør og marcipan køres sammen med kniven i foodprocessoren, resten af ingr. tilsættes og der køres kort.

Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, rulles den ud til en passende rektangel, fyldet fordeles på, og enderne lukkes ind, og siderne foldes over.
Der pensles med sammenpisket æg og drysses med rigeligt perlesukker.Kringlen bages ved 200 grader i ca.25 min.

Om et kvarter er vores færdig, jeg skal ha’ et stykke eller to…

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Susanne 22/09/2006 at 15:00

    Min timing er da helt i top !! Vi ses om få minutter :o) Kh Susanne

  • Reply Anne 22/09/2006 at 15:11

    Ja, så er det da bare ærgerligt, at du ikke bliver budt på et stykke, hva’ 😉

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.