Garn, Hæklerier, Pigerne

EFTERSKOLESTRIBER…

02/08/2012

Knap er den ene endelig kommet hjem i reden igen før den næste flyver ud i verden.

Det ser ud som om, at det bliver denne mors lod at savne og undvære.

 

Men det klarer hun, for hendes piger tager nogle gode valg for sig selv, valg der modner og udvider horisonter og det under hun dem af hele sit hjerte.

 

11.5 måneder i USA for Laura afløses nu af 10 måneder i Århus for Amanda, der lige om lidt starter et forhåbentligt herligt efterskoleår med mulighed for at fordybe sig i det, som hun brænder allermest for, nemlig Science fagene, som altid har været hendes største interesse.

 

Det vil tage tid at vænne mig til, at hun ikke lige er her i mit hverdagsliv, det har været et intenst år for hende og jeg alene her i den lille lejlighed, der senere fik vokseværk.

Vi har været tæt på flere plan og det vil kunne mærkes, at der bliver afstand.

Men hvor har det bare været en gave at få lov at kunne være så meget til rådighed for bare ét barn. Et privilegium at få denne mulighed på et tidspunkt i Amandas liv, hvor en mor almindeligvis ville være på vej ud på et sidespor i barnets verdensorden.

 

Nu bliver det Lauras tur til at være ene kylling i kurven og lad mig bare sige det sådan:

Hun lægger voldsomt op til storforkælelse, hun er ret bevidst om at der kan være mange fordele i bare at være én om mor, og det skal hun få lov at nyde.

 

Jeg vil nyde det og jeg vil også nyde de aftener, weekender og ferier, hvor der er hele tre skønne børn herhjemme…

 

Laura fik et tæppe med sig ud i verden og Sophie fik ét med hjem og jeg ved, at de begge har brugt de kulørte lapper flittigt. Tæpperne er ikke store jeglæggermigogsovertilmiddagunderdig-tæpper men jeg har hørt at de er hyggelige at smide over benene i sofaen eller have om skuldrene, når man sidder og daser.

Og der er endda blevet pippet om, at de har indbygget mor-duft, den er nok ikke langtidsholdbar men morvarmen vil altid være deri.

 

Amanda blev selvfølgelig også tilbudt et tæppe, da jeg var i gang med de andres, hun takkede venligt men bestemt nej, ikke noget stikke-uld til hende og desuden var de også ALT for spraglede til hendes mere nedtonede smag.

Hun ønskede sig tyk bomuld i bløde farver og det sagde jeg Ja til.

Dengang  –  for ca et års tid siden  –  og så blev det sådan set ved det!

Der har været flere tiltag til garn- og farvevalg, flere snakke om, at nu skulle det vist til at være.

 

Og så er der ikke sket mere!

Indtil i går…

 

Jeg kunne begynde at mærke et vist pres, mest fra mig selv, og tænkte at kombi’en OL, ferie, regnvejr og matte børn var helt perfekt til tæppehækling.

Og heldigere end heldigt havde én af de lokale garnbutikker sat alt sit Eco Algodon ned til 20.- pr nøgle! Hvor skønt var det lige?!

 

Så garnvalget traf egentlig sig selv og farverne var heller ikke svære at udtage, for langt de fleste i det garn er bløde og dæmpede, lige som Amanda kan li’ dem, og jeg valgte bare de mere “rappe” fra.

 

Jeg købte for 300.- kr blandet og er i gang med at hækle den første halve meter, så jeg kan få regnet lidt på, hvor meget mere jeg skal købe. Måske en halv portion mere.

 

Garnet er så blødt og let at hækle i, det deler sig ikke og glider nemt over pinden og det betyder en hel del for en hækleklovn som jeg.

Opskriften er fra Drops og det bliver vel ikke ret meget mere enkelt end det. Størrelsen afpasser jeg efter de to andres tæpper, for de har været godt tilfredse med den og som altid “If it ain’t broken don’t fix it!” så Amandas bliver altså i omegnen af det samme.

 

Så derud af går det i blødt bomuld i bløde farver og jeg er nået dobbelt så langt, som på billederne her fra i går, jeg når det, det er jeg faktisk ret sikker på.

Og så er jeg i mål med tæpper til døtre.

Måske burde der komme tæppe til mor efterfølgende  –  jeg er i alle tilfælde ret lun på Amandas striber…

 

You Might Also Like

22 Kommentarer

 • Reply Britt 02/08/2012 at 10:38

  Jeg synes, det er nogle rigtig flotte farver, du har sat sammen. God arbejdslyst

  • Reply Anne 02/08/2012 at 13:02

   Jeg tog dem, som jeg synes gav et roligt udtryk på trods af de mange farver, og synes faktisk også at det bliver rigtigt fint, Britt…

 • Reply unikarina 02/08/2012 at 11:00

  Smukke striber til smukke Amanda… Dejligt med et tæppe fyldt med kærlighed, omsorg og morduft. Det er en god måde at sende dem ud i verden på.

  • Reply Anne 02/08/2012 at 13:02

   Ja det er da faktisk hyggeligt, at de på den måde får lidt med af mig, Karina…

 • Reply Susanne 02/08/2012 at 11:17

  Det ser dejligt ud – sådan et tæppe, som ens mor har hæklet er noget helt særligt og jeg tror nu at mor duften altid vil sidde i dem. Dine børn er heldige at have sådan en omsorgsfuld og kærlig mor.

  • Reply Anne 02/08/2012 at 13:02

   Tak skal du ha’, Susanne, mon ikke jeg er som de fleste mødre, optaget af at gøre det bedste for mine unger…

 • Reply Erika 02/08/2012 at 11:21

  Uj, det bliver lækkert. Farverne er rigtigt fine.

  Det er skønt, når ens unger bliver store, gode og smutter ud i verden, men for filan hvor får man også trænet mormusklen så meget, at den bliver helt øm. Jeg er glad for, at jeg har et års pause i savneriet. 🙂

  • Reply Anne 02/08/2012 at 13:07

   Det bliver lækkert, Erika, og tungt, sådan noget bomuld vejer nu noget mere end uld 🙂

   Og du har ret, overmotioneret emotionel mormuskel, men vi klarer det…

 • Reply Ulla Røjkjær 02/08/2012 at 11:29

  Amandas striber er vidunderlige.
  Skønt at ungerne kan mærke kærligheden i dem…

  • Reply Anne 02/08/2012 at 13:08

   Det allerbedste ved striber er, at man hele tiden lige må ha’ den næste på, Ulla, så det går virkelig fremad…

 • Reply Tora 02/08/2012 at 11:36

  Nydelg idé, det med å sende tepper med barna når de forlater redet, det er jo nettopp det vi lager til dem idet de kommer til verden. Og godt for både deg og den store, lille datteren at det denne gang ikke skal reises så langt. At de kan kjenne morvarmen i teppene forundrer meg ikke, for den er det mye av!

  • Reply Anne 02/08/2012 at 13:09

   Det er rigtigt, Tora, når de kommer og nu når de går og vel så igen, når de bringer nye små mennesker ind i vores liv.

   Og pyha ja, det er godt at Amanda bliver lige her i nærheden, jeg havde ikke klaret et år med kraftig adskillelse igen lige nu…

 • Reply Jette 02/08/2012 at 11:42

  Ok, jeg kan heller ikke inde ud af at hækle… men jeg har fundet flere fine hæklede tæpper på genbrug, så det går jo nok ; ) Måske en dag….

  • Reply Anne 02/08/2012 at 13:09

   Man kan lære det, Jette, jeg er da godt på vej, synes jeg 😉

   • Reply Jette 02/08/2012 at 19:59

    Ja dig! Du er da verdensmester hvis du spørger mig ; )

 • Reply Sidsel 02/08/2012 at 17:31

  Hvor er det fint, Anne. Og mor-lugten, den er der! Ja, det er hårdt at savne sine børn. Men det er heldigvis den naturlige udvikling. Så godt, at de unge har mod på livet.
  Så et fint hæklet tæppe på Pinterest. Det lå som et sengetæppe. Gråt med få tynde limefarvet striber. Meget smukt:-)

  • Reply Sidsel 02/08/2012 at 17:37

   Fandt det. Hos Purlbee.Square.Com Granny stripe blanket:-)

 • Reply Helle 02/08/2012 at 19:04

  Ej altså nu havde du jo endelig fået Laura hjem og så må du sende den næste af sted! Pyha misunder dig virkelig ikke! Godt jeg stadig har en del år til at forberede mig på at give slip – synes stadig en weekends tid næsten er for meget 😉 Men heldigvis skal hun jo ikke så langt og sikke et dejligt tæppe hun får med sig 🙂 Måske man skulle prøve Eco Algodon næsten gang det skal være bomuld for det er mine strikkepinde og jeg altså ikke gode venner med!

 • Reply Hanne 02/08/2012 at 20:21

  Rigtig fine farver, jeg kan nu også godt lide de to første du lavede. Jeg er selv vild med at hækle tæpper så det er sjovt at se andres 🙂

 • Reply Eva 03/08/2012 at 05:51

  Der er jo heldigvis forskel på USA og Aarhus. Mon ikke der kommer hjemmeweekender, hvor du kan få lov at vaske tøj på mor-måden og forkæle med lækkerier?

  Sikke et smukt tæppe. Du må da absolut lave et til dig selv:)

 • Reply Aase 03/08/2012 at 14:04

  Efterskoleophold er bare så godt for de fleste unge mennesker. Håber det bliver et fantastisk år for din datter.

 • Reply Jonna Märcher Pedresen 05/08/2012 at 12:37

  Mon det er “Unge Hjems Efterskole” Amanda skal starte på? (Det hedder den i.ø.vistnok ikke mere, men den har adr. på Brunbakkevej i Højbjerg). Vores børn, som nu er hhv. 40 og 43 år gl., gik der i sin tid i 9. og 10 kl. Det var for begges vedkommende 2 fantastiske år, som hverken de eller vi forældre ville have undværet. Jeg ønsker Amanda et rigtig godt efterskoleophold!
  Jeg er trofast læser af din blog og nyder dine inspirerende indlæg. Bliv endelig ved og tak for dem!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.