Lidt af hvert

NY LOGERENDE…

03/07/2012

For nogle uger siden boede skønne Tora her i nogle dage, mens hun deltog i Grib Garnet. Hun blev installeret på Lauras værelse og var en dejlig logerende, som faldt rigtigt godt ind i livet, som det leves her hos os.

På samme tid som Tora boede også min dejlige gamle veninde Anette fra Haderslev her, så der var fuldt booket i Annes B&B, i alle tilfælde, hvis alle skulle have ordentlige senge at sove i.

 

Havde der været brug for flere liggemuligheder, så havde vi kunnet tilbyde udeseng, hængekøje, sofa og noget luftmadras og mon ikke også det var gået så.

Jeg tænker, at den der med hjerterum og husrum er ganske god…

 

Og i dag blev lidt mere af husrummet så taget i brug igen. Lauras seng huser endnu et varmt og kreativt menneske.

En spontan logerende, tror jeg godt vi kan kalde Birgit, der deltager i samme malerkursus som jeg, i går morges vidste jeg ikke, at hun skulle sove her, ja faktisk kendte jeg hende ikke.

 

Men det er da bedre at bruge sine penge på lækre farver og store lærreder end det er at smide dem efter et ligegyldigt hotelværelse, efter min mening altså, droppede Birgit hotellet og sover nu her i jomfruburet.

Der er stille deroppe på kvisten endnu, jeg tager det som et tegn på, at hun har sovet godt og trygt og snart er klar til at tage hul på en ny dag med modeltegning og flydende tusch…

 

I aftes hyggede vi vældigt længe ved spisebordet med vin og røverhistorier og også masser af andre historier om liv, børn, forældre, død, hverdagsliv og interesser. Det var så interessant at have tiden og roen til bare at sidde der og fortælle og lytte, en gave på den måde at få indsigt i et andet menneskes syn på den verden som også er min og så alligevel ikke.

 

Vi spiste også, ikke meget for vi talte mere, men laks og nye kartofler og en god salat fyldte vores maver sammen med kold sommervin og latter.

Undervejs fik vi selskab af en gammel kollega, der skulle låne et bord og købe en telefon, han kunne også drikke vin og fortælle historier. Vi kom vidt omkring i historier om udkantsdanmark, kameler der må sluges, om vigtigheden af at servere god morgenmad, usle hotelværelser og om at gøre det, som giver mening ind i ens eget liv.

 

Vidunderlig mandag aften med sommerlyde udefra og dejlige temperature til natteluftning af hunden.

Livet er smukt og godt og kan så let fyldes af gode oplevelser, hvis bare vi lukker op og byder ind.

 

Jeg lukker op for en fin ny julidag med blå himmel og nye skridt ind i det ukendte malerland.

Nyd din tirsdag med det, som gør dig glad og rigtigt godt tilpas…

You Might Also Like

23 Kommentarer

 • Reply Tora 03/07/2012 at 08:13

  Heldige Birgit! Om hun har det bare halvparten så fint som jeg, er jeg sikker på at hun har det veldig godt nå. Spennende med spontane nesten-fremmede overnattinger. Vi er vel begge enige om at det ga mersmak, jeg gjør det i hvert fall gjerne igjen.

  Jeg har så sansen for din plei-deg-selv-sommer med malerkurs. Det blir spennende å høre hva du får ut av det. Det er i hvert fall spennende damer du skal lære av!

  Nyt dagen, jeg gjetter med på at Birgit har sovet godt!

  • Reply Anne 05/07/2012 at 21:31

   Vi to fik bare smag for den slags, Tora, og jeg har lovet mig selv, at jeg vil holde fast i at byde indenfor, for som vi talte om, så kan det aldrig gå værre end at man kan gå tidligt i seng 🙂

   Det behøver jeg ikke med Birgit, hun er et dejligt dejligt menneske…

 • Reply diana rose 03/07/2012 at 09:08

  Kære Anne.
  Af et stort hjerte ønsker jeg gode dage for dig og dine……………….
  En spåkone har fortalt mig, jeg vil komme til at male, men mon jeg kommer igang med maling og pensel engang? Eller vil min leg med farver fortsætte med spændende stoffers farve-og mønsterleg – som jo egentlig kan sammenlignes i glæden ved at skabe malerier?
  Men jeg har indkøbt pensler, bøger, malin og karton, så det…………..
  Er klar, hvis jeg bliver overmandet af trang en dag.

  God, kreativ sommer til dig, du positive menneske, – jeg er sikker på, du vil skabe mesterværker
  fra Diana

  • Reply Anne 05/07/2012 at 21:33

   En eller anden dag kommer lysten måske til at pakke indkøbene ud, Diana, eller måske gør den ikke, fordi du er optaget af andre dejlige ting.

   Også god sommer til dig og tak fordi du altid fortæller om din glæde på vi andres vegne, det er en gave. For os og for dig vel også…

 • Reply Solveig 03/07/2012 at 12:58

  Dette høyres ut som ein perfekt sommerdag med mange, nye moglegheiter! Nyt den og det gode selskapet som kjem til deg;o)

  Solklem

  • Reply Anne 05/07/2012 at 21:34

   Jeg nyder det hele, Solveig, tager imod det, som kommer min vej, det meste er heldigvis rigtigt dejligt…

 • Reply Gitte 03/07/2012 at 13:01

  For efterhåned nogle år siden skulle jeg være mentor for et par ungarske piger som skulle studere i Aalborg, de endte med at bo hos mig i en uges tid, ind til der vær en mere permanent bolig til dem. Jeg boede den gang kun i en lille 2 værlses, men med et par madresser i stuen gik det og vigtigst af alt gave det nogle skønne oplevelser og gode snakke. SÅ er man bare åben for mulighederne, så behøver man jo ikke altid rejse ud i verden for at få de gode oplevelser, man kan jo også bare lade verden komme til en.

  • Reply Anne 05/07/2012 at 21:34

   At kunne dele er en af livets allerdejligste ting, Gitte, tak for din historie…

 • Reply Tante T 03/07/2012 at 13:08

  Sådan skrues en dejlig sommerdag sammen, Anne.
  Impulsivt og fyldt med glæde og liv. Så dejligt at læse…

  • Reply Anne 05/07/2012 at 21:39

   Og lige så dejligt at være i, Tante T, livet er fuld af lykkeglimt. I perioder er der længere imellem end andre, men de er der…

 • Reply Pernille 03/07/2012 at 15:22

  Hvor er du bare dejlig, sådan at lukke op og byde fremmende indenfor. Det er netop det, der er med at til gøre livet endnu mere værd – at turde og at tage imod.

  God fornøjelse med malingen og alle de spændende historier 🙂

  • Reply Anne 05/07/2012 at 21:41

   Nu hvor jeg selv bestemmer, hvem der må eller kan være her, så er der mulighed for at lukke de mennesker ind, som krydser min vej på den gode måde. Det gjorde Birgit og det har været så dejligt at have hende her.
   I morgen skal hun hjem til sig selv men hun kommer en anden gang, det er jeg sikker på…

 • Reply unikarina 03/07/2012 at 19:00

  Du er bare så generøst og åbent menneske. At åbne dit hjem for en fremmed – at favne dét som det kan give og få så meget ud af det.
  Jeg er sikker på at I får en dejlig uge – får nogle gode maletimer i løbet af dagen og aftener i dejligt selskab.

  • Reply Anne 05/07/2012 at 22:09

   Vi hygger os, Karina, men er SÅ trætte om aftenen, at det faktisk kun var de første to dage, at vi holdt længe ud. Men man kan også nå at hygge rigtigt meget inden kl 11 🙂

 • Reply Irene 03/07/2012 at 19:21

  Hvor er det rørende, som du åbner dit lille hjem 🙂 Og så håber jeg sørme, at du vil vise os lidt af dine maler-frembringelser 🙂 Fortsat god førnøjelse.

  • Reply Anne 05/07/2012 at 22:09

   Her er plads til mange, Irene, vi rykker bare lidt sammen, så går det alt sammen.
   Og i morgen vil der komme billeder af billederne…

 • Reply Rikkeprikke 03/07/2012 at 20:56

  Hvor lyder det bare helt igennem dejligt 🙂

  • Reply Anne 05/07/2012 at 22:10

   Det er det også, Rikke, helt igennem vildt dejligt…

 • Reply Jette 03/07/2012 at 23:36

  Bare det var mig! Jeg gad både være på malekursus med flydende tush og jeg gad da også godt overnatte sådan et spændende sted som hjemme hos dig – heldige Birgit ; )

  Maden ser bare SÅ lækker ud – som sædvanlig! Må jeg spørge hvad det er du har puttet ovenpå laksen – er det mozarellea eller…?

  Med ønsket om nogle rigtig fine kreationer – hav et godt kursus : )

  • Reply Anne 05/07/2012 at 22:11

   Og heldige mig, Jette, der nu kender Birgit.

   Det er flødeost naturel, små stykker pomelo og løvstikke, der er ved laksen.
   PÅ billedet er det råt, det så mere sprødt ud, da det fra ovnen…

 • Reply Moster Tulle 05/07/2012 at 18:18

  Sikke hygge og fantastisk at lære nye mennesker at kende på den måde….tror jeg er for privat til den slags, men jeg kunne jo arbejde lidt med den side.

  Uha, som jeg også gerne vil have opskriften på den laks, den ser så lækker ud og jeg har lige 4 stykker i fryseren der kunne forvandles….snart….

  • Reply Anne 05/07/2012 at 22:15

   Jeg tænker i virkeligheden, at jeg er et ret privat menneske, Moster Tulle, for jeg er meget bevidst om, hvor mine grænser går og der går jeg meget meget sjældent på kompromis. Kun meget få lukkes ind i mit eget personlige private rum, her tænker jeg ikke på det fysiske rum, og ved at være klar på dette, så er det faktisk ganske let at åbne sit hjem.

   Og helt ærligt det er så berigende og ikke en pind besværligt, når bare man/jeg får meldt klart ud, hvad rammerne er for opholdet.

   Opskriften på laks er der ingen af, det var hvad køleskabet gemte og det smagte rigtigt dejligt…

 • Reply Sidsel 09/07/2012 at 01:08

  Fantastisk, Anne. Det er jo lige dig:-) krea, liv, hygge og snak:-))
  Jeg installerer nu folk i garagen. Gulvtæppe, Europapaller og luftmadresser. Det er ikke Hilton, men her er tørt og varmt:-)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.