Familieliv, For hjerte og sjæl, Pensel-leg, Strikkeopskrifter, Tosserier

MANGE JERN I ILDEN…

20/07/2012

Eller over den?!

Mange grydeskeer på lærredet eller mange pensler på panden?!

 

Multi-beskæftigelse fordi man elsker det og ikke kan lade vær’.

God eller dårlig vane  –  det kommer rigtigt meget an på, hvem man spørger vil jeg tro.

Jeg behøver ikke at spørge nogen, hverken om mine vaner eller om jeg må, jeg gør det bare og hygger mig med det.

Synkrone bevægelser over skærebræt og palet…

 

Hanne har tit grinet af mine små ritualer i køkkenet.

Snitte, hakke, piske, røre, vaske hænder, tørretørre, håndcreme på og så lige strikke et par pinde stående ved gryderne.

Og så forfra  –  snitte, hakke, piske, røre, vaske hænder, tørretørre. håndcreme på og så lige et par pinde mere.

 

Og snakke og grine og drikke vino og kalde på hund og lufte unger.

Og så lige lave lidt mere mad.

Ikke så fokuseret og så alligevel  –

for det hele endte jo med at gå op i en højere enhed og jeg havde det rigtigt rart så længe.

 

Og det var jo altså ikke noget med, at maden først stod på bordet ved midnatstid, nej nej der var skam fornuftig servering bare med indlagt strik…

 

Ulden er blevet afløst af akrylen, de tynde pinde af bløde pensler, men det er stadig køkkenbordet der er inddraget til sidebeskæftigelserne under madlavningen.

Lige nu står der er keyboardstort lærred på køkkenbordet, stablet på spisepinde og aviser fordi det er meget vådt og griseriagtigt med de mange tynde lag, der males på.

Ved siden af lærredet er der parkeret skærebræt, rivejern og hvidløgspresset og en enkelt pose øko-rødder.

Og på komfuret står der Skramsgaderet og ris og putrer færdigt, mens jeg lige kan nå at vende lærredet og give det en omgang tyndt og meget flydende grønt.

 

Det var ikke planen det der med maleri i køkkenet, egentlig skulle det ha’ foregået i køkkenet ovenpå, der jo ikke rigtigt bliver brugt og hvor der er mulighed for at dække af med plast og rigtigt brede sig, men nu stod jeg jo lige hernede og orkede ikke at suse op og ned under middagstilberedningen, så derfor!

Logik ikk’?!

I alle tilfælde for mig lige i dag.

 

Og når jeg har sat det sidste punktum her så er malingen våd, maden klar og vi skal

SSSppppiissssøøøøøøøhhhh….

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Reply Marianne 20/07/2012 at 19:16

  Velbekomme – skønt med syv arme og en snohale og skønt med en ny hobby – du er sej sådan at nå og kunne det hele – pas på dig 🙂

  • Reply Anne 21/07/2012 at 11:41

   Jeg passer rigtigt godt på mig selv, Marianne, det meste af tiden. Og så er der jo også ting, som jeg lader være med at bruge så meget tid på. Havearbejde f.eks. – her slår jeg bare græsset og luger forhaven, ingen store bede at holde, intet drivhus og ingen roser, der skal passes, så det har givet mere tid til andre ting…

 • Reply Eva 20/07/2012 at 20:48

  Skønt at kunne multitaske. Jeg er vild med dine billeder. Du har sådan styr på farverne.
  God ferie og nedtælling:)

  • Reply Anne 21/07/2012 at 11:41

   Farver har jeg styr på ja, men ikke det at male, men man må jo øve, Eva, så det gør jeg og i dag har jeg flyttet det hele op i køkkenet ovenpå, så nu er der masser af plads og intet behøver at flyttes ved madlavningstid…

 • Reply Ulla Røjkjær 20/07/2012 at 21:28

  Hvorfor spilde tiden med at vente på at gryden skal koge og dellerne skal stege når man har pensler, nål eller strikkepinde i nærheden.
  Jeg er storforbruger udi køkkenstrik.

  • Reply Anne 21/07/2012 at 11:42

   Det er lige sådan jeg har det, Ulla, hurra for os der gør andet end at lave mad i køkkenet 😉

 • Reply Susanne HS 20/07/2012 at 22:45

  – Sidder og STOR-SMILER, – og genkender!! 😀
  Fokus behøver ikke at forsvinde af, at vi har flere jern i ilden, gryder i kog, eller pinde eller pensler igang! 😉
  Og så må du altså fortsætte med de billeder, – jeg er også stor fan!
  Nyd din tid, din sommer og ikke mindst den snarlige genforening af dit “lykke-firkløver”… 🙂

  • Reply Anne 21/07/2012 at 11:43

   Niks, Susanne, fokus har vi og lad os bare lege vildt med det for øje.
   Også god sommer til dig og dine…

 • Reply kirstenk 20/07/2012 at 23:20

  Det er også sådan jeg elsker at “gøre ting”…derfor ligner køkkenbordet ofte mere et værkstedsbord end et køkkenbord…men det er nu sådan jeg kan lide det…og my house, my rules…

  • Reply Anne 21/07/2012 at 11:43

   Same here, Kirsten, og kan de ikke li’ det, så ved de hvor døren er, både unger og gæster 🙂

 • Reply Anne-Mette 21/07/2012 at 16:06

  Det er sådan det ofte er her osse – den ene del af køkkenbordet inddraget til mindre lærreder, tryk-papir eller andet krea. Så er det ved hånden og man kan liiiige mens man vogter over maden og ikke kan gå andre steder hen 🙂 Jeg elsker at det er sådan (det er jeg vist nogen gange ene om – ha ha ha) Men ligeså dejligt jeg synes det er ligså meget kunne jeg ønske mig et sted hvor jeg kunne ha maling mm fremme hele tiden. Sjovt nok var det lige noget af det jeg funderede over på bloggen i formiddag; der går meget tid med at finde frem og rydde tilbage. Når pladsen til andre tider skal agere spiseplads for store og små 🙂 HVIS jeg sku ha en fast plads vil det jo betyde at “nogen” flytter hjemmefra…. og dér er vi SLET ikke endnu. Sagde jeg!!

 • Reply Tora 21/07/2012 at 17:31

  Det er jo luksus å ha innendørshobbyer her i nord. Og tid og ikke minst ro til å dyrke dem. Selv om det tilsynelatende er det motsatte av ro du beskriver over, så regner jeg med at du er ganske nær vater inni deg når du holder på slik..

 • Reply Haust 21/07/2012 at 22:06

  Eg får lyst til å svinge målarpenslane!

 • Reply unikarina 22/07/2012 at 14:42

  Jeg synes at det er dejligt at du hygger dig med tusind ting på én gang. Det er dét, som giver dig ro og energi. Jeg synes at det ser spændende ud dit nye billede – dejligt med en nyfundet passion…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.