Pynt, Tosserier

KIKSE-PLATTE…

05/08/2009

Kikse-platte eller noget…

Turi Design…

Indrømmet, det er nok ikke den rigtige eller mest opfindsomme betegnelse for denne Turi-ting, men veninden og jeg morede os nu ret meget med at finde noget at kalde den fine lille tallerken her.

Jeg købte 2 af slagsen på loppemarkedet i Hune forrige søndag, 30 kr ialt, god lille loppeting til os to, der osede sammen.

Vi forestillede os, hvordan vi som ældre damer med lilla hår vil kunne sidde og nyde en god portvin og en lille cerut og så række fadet frem og tilbage med en lille stak Remi-kiks på, de der små sprøde vaffel-agtige nogen med mintsmag, ren farmor-kiks, det bliver så lækkert…

Jeg elsker det ménage-à-trois, der er gengivet på fadet, manden der i midten er en værre frækkert med snoet overskæg og det hele og se så lige det blik, som den forreste dame sender bagud, det er noget af en skovtur, de er på vej på.

Der er lagt op til løjer der…

Det ser ud som om, at der har været en lille kop eller skål til, som har kunnet stå fast bag den lille porcelænsknop i højre side, den er nok gået til i kampens hede.

Det er sådan set lige meget for mig, det er svært at savne noget, som man aldrig har haft og jeg elsker det lille fad alligevel.

Jeg elsker det loppemarked oppe i Hune, må der forbi hver eneste gang jeg er i nabolaget om søndagen, og jeg synes, at jeg har fundet guld hver eneste gang.

Små fine ting til mindre end ingenting.

Der er godt nok et pænt stykke vej, men jeg har vist ingen planer for på søndag, så måske…

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Reply Lene 05/08/2009 at 18:49

  og jeg finder aldrig noget, men sidste søndag! da købte jeg et helt stel 🙂

 • Reply Hanne 05/08/2009 at 19:55

  Hvor er de skønne, og jeg er sikker på, at der har hørt kopper til “tallerknerne”. Nogle kalder dem for tv-kopper, men jeg er helt med på den med mintkiks og portvin .-)

 • Reply Sara 05/08/2009 at 20:04

  Jeg har lige i dag været inde i en lille snedig norsk butik hvor jeg fandt en masse skønne ting fra Turi-Design, som står her og pynter ved siden af mig. Den er fin den du har der : )

 • Reply Elin 06/08/2009 at 00:16

  Det ser ut som du har funnet noen gamle tv-brikker fra http://www.figgjo.no .
  Vi hadde også slike, men med annen dekor da jeg vokste opp.
  Vi hadde ingen tv, så det ble ikke spist fra disse foran tv´n, men det var dette som var formålet 😉
  Tror ikke det var et “sett” med kopp og tallerken.
  Det var jo kopper fra Figgjo som passet til, men vi barna hadde oftest et melkeglass til.
  Turi-design har jeg ikke hørt om som eget merke, men Turid Gramstad Oliver var en kjent formgiver hos Figgjo på 60-70 tallet, det må nok være en sammenheng der, det ligner veldig på hennes “strek”..
  Men søte er de, brikkene dine 🙂

 • Reply Annepålandet 06/08/2009 at 03:41

  Det er asjetten til en TV-kopp du har der – fra 60-tallet. De ble veldig populære da folk fikk TV-apparater – og med tekoppen og smørbrødet på samme asjett, kunne man sitte og se på TV uten å måtte balansere BÅDE tekopp med skål OG asjett med smørbrød. Smart! Jeg husker Turi-design var veldig populært, og fantes i mange morsomme varianter, og jeg syntes de var veldig fine. Det syns jeg fortsatt. Jeg har to asjetter som din, bare med farger på, og én tekopp, som jeg arvet etter mine besteforeldre. Den andre tekoppen var nok knust. Jeg vet ikke hvem som designet for Turi-design, men morsomme er de! Og enda morsommere blir de jo med din type gjenbruk!

 • Reply Bodil 06/08/2009 at 08:31

  Loppemarkeder er skønne og helst de små finurlige af slagsens, hvor man kan finde ting som (næsten) ingen andre har..

 • Reply Kirsten 06/08/2009 at 11:33

  Jamen, JEG har ikke ret langt til Hune, og hvis du siger der er guld at finde, så må jeg afsted på søndag 🙂 Torvedagen i Hals i går havde til gengæld ikke meget at byde på… Jeg havde ellers sat næsen op efter lækkerier. Øvbøv!

 • Reply Karen Marie 06/08/2009 at 17:39

  Jeg er vild med din kikse-platte, kan se du er en haj til at finde skønne skatte på loppmarked og slige steder!

 • Reply Anne 06/08/2009 at 18:49

  Du har da ruttet med pengene, Lene 😉

  Jamen så Skål da, Hanne 🙂

  Heldige dig, Sara, viser du mig vej, hvis jeg kommer forbi…

  Tak for dine fine oplysninger, Elin, det er altid lidt sjovt at få mere at vide.
  Jeg kan fortælle dig, at jeg kun kender tingene fra under navnet Turi, og jeg ved også, at en hel masse andre loppe-samlere kalder dem det samme.
  Men pyt, om de hedder det ene eller det andet, det er lige meget, for sødt og sjovt er det, uanset navnet…

  Den må slæbes med hen foran tv’et, Anne, med lækker chokolade og te-kop på 🙂

  Det er meget sjældent, at jeg ikke finder en eller anden lille god ting, Bodil, og andre gange finder jeg så noget VILDT godt, som f.eks.:
  http://www.hverkenfuglellerfisk.dk/?p=159

  Jeg efterlod faktisk nogle ting deroppe, Kirsten, som jeg nu fortryder, at jeg ikke fik med, et kæmpe Wiinblad fad, som burde stå her med frugt på.
  Rigtig god tur der op…

  Den lille tallerken vil for evigt hedder kikse-platte her hos os, Karen Marie, det er et meget god ord for sådan en lille tosset ting 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.