Pigerne

JEG KNYTTER BARE LIGE SYLTEN…

05/04/2009

Lidt kulør…

Laura går stadig gennem livet “au naturel”, ingen make up smøres i hendes fjæs og det er jeg egentlig ganske tilfreds med, hun er smuk som hun er og der bliver garanteret masser af dage i fremtiden, hvor jeg sidder og drømmer om de dage, hvor hun bare så renvasket og naturlig ud.

Men når hun inden længe trækker i det hvide konfirmations-dress, så kunne det måske være en idé med lidt, bare en lille bitte smule, farve på kinder og øjenlåg og lidt brunt på vipperne, så hun ikke kommer til at gå i et med tunika’en.

Jeg har luftet tanken et par gange, og er ikke blevet mødt med et ret samarbejdsvilligt blik, vil nok nærmere betegnede det som Lauras særlige – og meget veludviklede – “fald-død-om-stirren”…

Her til morgen, mens vi sad og nød te og sprøde rundstykker prøvede jeg lidt til igen, med sådan en lille frisk bemærkning om, at nu havde vi jo hele påsken til at få det slidt af igen, hvis det blev en ren katastrofe, men nej!

“Hold nu kæft, mor, det begynder snart at bløde ud af ørerne på mig!!”

Det blev sagt med varme i stemmen og smut i øjet, men jeg knyttede straks og lovede næsten, at jeg ikke prøver til igen.

Det bliver hvidt på hvidt…

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply Lise 05/04/2009 at 10:24

  Hvor er det godt at læse, at der stadig findes konfirmander der ikke behøver at ligne voksne kvinder med make-up og alt muligt andet. Vær glad for at du har en datter der har en selvstændig mening, og tør stå fast!

  Dengang vi blev konfirmeret da var vi da også hvidt i hvidt.

 • Reply Trine 05/04/2009 at 10:42

  Gad vide hvor hun har fået ben i næsen fra? 😉

 • Reply Pollyanna 05/04/2009 at 11:38

  I den alder skal man være i opposition – så havde du ment hvidt i hvidt, havde hun nok ment solariebrun og stylet. Det er vist helt, som det skal være, uanset om det er det ene eller det andet oprør 😉

 • Reply Lene 05/04/2009 at 12:34

  Nu dyrker jeg jo naturel looket så meget at jeg kan glemme at jeg har makeup-pung, når vi skal i byen 😉 så det er ikke fra mig, at min datter havde make-up på den dag.
  Heldigvis havde min datter din indstilling til make-up så hun lignede ikke en reklame for makeup firma.
  Og jeg synes det er dejligt at din datter står fast på sin mening, og som jeg husker det, er dine børn aktive mennesker, som også kommer ud, så mon ikke hun når at få lidt sol i ansigtet 😉

 • Reply susanne vestergaard 05/04/2009 at 15:39

  Åh, hun er jo som snydt ud af din næse – og supersmuk i sin naturel stil…også i hvidt! Hun er jo Laura – en ganske særlig unge dame så jeg støtter hende alt det jeg kan her langvejs fra… HUN VED HVAD HUN VIL – godt med glimtet i øjet – dét kan intet make up firma gøre hende kunsten efter!! Skøn ung dame…

 • Reply Lise (Fru Kvist) 05/04/2009 at 17:02

  Sådan, Laura! Som mor til en 4-årig, der stort set hver dag plager om at få make-up på, og som bare smører sin glimmerlæbepomade på øjenlågene, når Dumme Mor ikke vil levere rigtig øjenskygge, synes jeg altså det må være skønt med en frisk pige, der dyrker det naturlige look selv i sin høje alder.

 • Reply Rie 05/04/2009 at 18:42

  Det er så dejligt, at se din datters naturlige og kønne ansigt. Jeg er klasselærer i en 5. klasse, og her kommer én af pigerne hver dag med vipper så tunge som bly af fed, klumpet mascara og det kønne ansigt smurt ind i et tykt lag “bruncreme”. Hun blev 12 år i sidste uge. Jeg har på en meget pæn og stille måde sagt til hende, at jeg synes, det er alt for meget og har også talt med pigerne i klassen om, hvilke signaler de kan sende til omverdenen. Men jeg taler for døve ører – desværre også hos forældrene.
  Er det mig der er gammeldags? Hils din kønne datter med det dejlige, naturlige look.
  God påskeferie – Rie.

 • Reply Annepålandet 05/04/2009 at 23:58

  Ærlig talt, hun er da ikke hvit, hun har flotte, naturlige farger! Det er da flott at hun er fornøyd med seg selv som hun er, det er da ikke pent å fortelle henne at det ikke er bra nok, og at hun er hvit… Jeg kjenner mange vakre kvinner som går gjennom liver uten en prikk kunstig farge. Skjønnheten kommer innenfra – og ingenting er da som ung, naturlig skjønnhet. Det ville jeg oppmuntret!

 • Reply Anne 06/04/2009 at 08:35

  Jeg er såmænd også glad og godt tilfreds med hendes selvstændighed, Lise, og intet vil blive trukket ned over, eller på, hovedet af hende 🙂

  Det ved jeg sørme ikke, Trine 😉

  Sikkert, Pollyanna, jeg tager det også stille og roligt, der skal mere til at skabe uvejr her i huset 🙂

  Vi satser på forårsfregner og røde kinder så, Lene, jeg kan jo altid sende hende ud på en runde på marken inden fotosession…

  Det er det hun er, Susanne, skøn og helt sin egen! Så rigeligt endda 😉

  Læbepomade på øjenlågene må alligevel være lidt af en klistret affære, Lise…

  Du er ikke en pind gammeldags, Rie, der er forskel på hverdag og fest, og der er forskel på krigsmaling og så en diskret lille makeup, der bare understøtter de naturlige farver.
  Vi er jo ikke ude i at snakke kunstige øjenvipper, koboltblå metallic på øjnene eller fransk manicure og spraytan, bare lidt der kunne dæmpe vinterblegheden en smule og det er i min optik helt i orden på sådan en dag.
  Jeg hilser hende og ønsker også dig en dejlig ferie…

  Annepålandet, måske skal man kende Laura og jeg for at mærke, hvordan denne ordveksling har udspillet sig, måske skal man læse mellem linierne og se, at dette her på ingen måde er en mor, der fortæller sin datter, at hun ikke er god nok, eller at hun ikke er smuk, som hun er, og det er heller ikke en datter, der er vred og såret, når hun siger Hold nu kæft.
  Alt her er sagt og gjort med varme og grin, og Laura er også selv optaget af, hvordan hun skal se ud den dag, hun gad bare ikke lige at snakke om det midt i rundstykkerne.
  Mine piger er elskede og værdsatte, og det ved de, intet barn der oplever utilfredshed og manglende anerkendelse vil brænde igennem, sådan som de gør det, så jeg tør godt sige til dem, at det ville være fint med en smule gloss…

 • Reply Tanni 06/04/2009 at 19:11

  Ja, den pige ved vist hvad hun vil!!!! Det er jo skønt! Hende skal det nok gå godt, hun bestemmer selv. Tillykke med en skøn og stærk tøs, og jeg håber at I alle får en dejlig konfirmationsfest i hvidt-på-hvidt!
  God påske,,,,,,,,,,,, kh tanni

 • Reply Astrid 14/04/2009 at 15:25

  Jeg har ikke lige kommenteret for nylig, men jeg læser stadig med, og nyder som vanligt din dejlige blog. Men det her – det er altså for sjovt. En mor, der forsøger at overtale sin datter til at bruge make up? Det er da vist lidt den omvendte verden! 🙂 Dine døtre er ikke, som folk er flest, og det har jeg bare så stor respekt for. I må simpelthen være nogle seje forældre – hvem der bare kunne være sikker på, at man i den grad fik givet alle de gode ting til sine børn, så de følger sig selv og ikke er bange for at skille sig ud. Det er dejligt og inspirerende, som stedet her lyser af familiekærlighed og varme. Det blev vist noget rod, men det var lige det, jeg ville sige! 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.