For hjerte og sjæl, Jul

SAME PROCEDURE…

24/12/2007

Julegrill…

D.23. december forsvandt mellem fingrene på os, vi stod ellers meget tidligt op og ramte først dynerne, da det var blevet d.24., men meget var på programmet, og inden vi fik set os om var morgen blevet til dag og dag til nat.

Julen er vel, om nogen tid på året, traditionernes tid, mange ting gøres på næsten samme måde år efter år, og meget af det på de samme dage i løbet af december måned, ikke mindst når vi når de sidste dage op mod den store aften.

Sådan er det hos mange familier, og bestemt også her hos os, gamle traditioner holdes i hævd og nye får også lov at komme til, og en af de allernyeste blev med glæde og hjertevarme klaret i går i vintermørket…

Der blev fyret op i grillen, og gode pølser blev stegt, mændene hyggede sig om ilden med en øl i hånden, og kvinder og børn kvidrede inde om julemad, gaver, frokost, kirkegang og hvad der ellers trængte sig på.

I år brugte vi alrummet til ophold, drivhuset er for lille, for de børn, der engang var små, bliver større og større, og deres teenage-råberi og flagrende arme gør det svært at klemme 12 mand ind på 10 kvm. sammen med overvintrende oliventræer og krukkker med slumrende afrikanske liljer.

Er det mon egentlig ikke grund nok til at få bygget et stort drivhus, et orangeri måske, nabogrill på lillejuleaften, hmmm…

Risengrød…
Alle de andre faste indslag på dagen før dagen kunne vi også sætte flueben ved, inden vi lagde hovedet på puden, så nu kan julen bare komme an, vi er klar og vi glæder os.

Faktisk kom der også en lille ny ting på programmet i går, fødselsdagsfrokost hos Hanne og Tommy, det var så fredeligt og hyggeligt, og havde såmænd godt kunne trække ud, hvis det ikke var fordi vi havde manglet de allersidste gaver; vi elsker deres selskab, og for vores skyld måtte den frokost gerne blive en af de ting, hvor vi kunne smile til hinanden og sige:

Same procedure as last year…

Blossa…

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Reply Marie-Louise 24/12/2007 at 11:13

  Glædelig jul Anne. Må du få en fantastisk aften med dine nærmeste:-)
  Kærligste hilsner
  Marie-Louise

 • Reply Lene 24/12/2007 at 13:02

  Kære Anne, du og din familie ønskes en glædelig jul

 • Reply Linda 24/12/2007 at 13:43

  Rigtig glædelig jul Anne!
  kh Linda

 • Reply britt 24/12/2007 at 13:50

  Rigtig glædelig jul, Anne!!
  Knus,
  Britt

 • Reply Laila 24/12/2007 at 15:13

  Kære Anne

  Du og dine ønskes en rigtig glædelig jul.. Må den blive lige som i ønsker den..

  Mange hilsener fra

  Laila

 • Reply Liselotte 24/12/2007 at 15:14

  Kære Anne – vi ses snart, det ved jeg, men inden ønskes du og din familie en rigtig glædelig jul 🙂

 • Reply Anne 24/12/2007 at 16:28

  Tak og i lige måde, Marie-Louise, og så synes jeg altså, at du skal bruge juledagene til at overveje om der ikke skal pustes liv i din blog igen.

  Også glædelig jul til dig, Lene, jeg stod lige og tænkte på dig ude i køkkenet, om i mon også var ved at være kirkeklar.

  I lige måde, rigtig glædelig og fredelig jul, med nypussede vinduer og andet mor-besøg-præget rengøring 🙂
  Jeg håber i får en rigtig dejlig aften!

  Også knud og glædelige juleønsker til dig og dine, Britt.

  Vi håber, Laila, at den blive lige så afslappet og nærværende, som vi ønsker den, med masser af tid og lyst til bare at være.
  Også glædelig jul til dig og dine drenge.

  Det er det vi gør, Liselotte, vi ses, lige om snart, og indtil da, så et kæmpe juleknus fra mig til dig, og mange hilsner til resten af slænget 🙂

 • Reply Ella 24/12/2007 at 17:27

  Kære Anne og familie – vi fra Vejgaard ønsker jer en rigtig glædelig jul 🙂

 • Reply Anne 24/12/2007 at 18:29

  Kære Ella og Co.
  I rigtig lige måde, glædelig hjertelig jul 🙂

 • Reply Hverken fugl eller fisk … » DE SIDSTE TING PÅ ALLE LISTERNE… 23/12/2008 at 09:19

  […] på dagen er der grillpølser og nabohygge, og også en lille fødselsdagsfejring i Skægkær, vi er klar til det hele, til hygge og nærvær […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.