For hjerte og sjæl

MED PLADS TIL AT DRØMME…

21/10/2007

Svensk gammel skole…

Jeg kan ikke være i Sverige uden at kigge efter herligheder til salg, altså af den boligmæssig slags, store smukke gamle gårde og også små mere ydmyge husmandssteder, der bare ligger der og venter på, at jeg skal flytte ind i dem.

Denne gang var heller ingen undtagelse, og faktisk faldt jeg over et sted, der kan fodre mig med drømmestof vinteren over, Ombergs Gamla Skola, den kunne blive min for under en million svenske kroner…

Jeg lukker øjnene og ser det for mig, den store gamle skole i skovkanten nænsomt indrettet af mig og min familie til Bed & Breakfast af den ypperligste slags, store lyse rum med lækre møbler og kæmpe buketter i vaserne, plads til både nyforelskede par i den lille hytte i bunden af den store have og til børnerige travle familier, der har brug for at koble af og ud.

Jeg skulle gøre mit bedste for at give dem ro og overskud til at være sammen, jeg ville servere gode måltider i den store gamle skolestue, pakke madkurve med hjemmebagte herligheder og frisk frugt lige til at ta’ med til søen, når man skulle svømme og padle.

Jeg ville rede deres senge med knitrende hvidt sengetøj, og sørge for at der var gode store og dybe lænestole ved de åbne ildsteder, så de kunne sidde der med strikketøj, gode bøger og dagens avis.

Selvfølgelig skulle en af de gamle klasseværelser også indrettes til børneaktiviteter, der skulle være lækkert legetøj, et læsehjørne med en stor madras og kasser fyldt med de bedste børnebøger, der skulle være tegneborde med lækre farveblyanter og bunker af papir, der skulle være riddersværd og kapper, så dragerne i skoven kunne bekæmpes.

Der skulle være ærter og jordbær i haven og mulighed for at børnene kunne komme i køkkenet sammen med mig…

Og om aftenen, når alt åndede fred og idyl, så ville jeg sætte mig på min veranda, kysse min mand, der kunne få dagen til at gå med snik-snak og havearbejde og hundeklapperi, fortælle ham, hvor lykkelig jeg var for, at han turde leve drømmen ud sammen med mig. Jeg ville strikke en pind på en trøje til mit barnebarn og nyde duften af roserne, der våde af aftenduggen sendte berusende briser op mod os.

Jeg ville blive fantastisk rig, hvis man kunne blive det af at drømme.

Men på en eller anden måde, så er det vel også rigdom at evne at kunne blive glad og varm inden i bare ved tanke om alle de muligheder livet giver os, hvis vi tør gribe dem …

You Might Also Like

17 Kommentarer

 • Reply Lea 21/10/2007 at 17:54

  Anne, jeg ville straks bestille værelse til ægtemanden og mig! De lyder ualmindeligt dejlige, de planer, du allerede har udtænkt…og drømme er jo så vigtige at turde have! 🙂

 • Reply Gitte J. 21/10/2007 at 18:13

  Hvis du nu tager imod forudbestillinger, vil jeg også gerne bestille et værelse. Det ser så dejligt ud, og ind imellem går drømme jo i opfyldelse. Kender du talemåden: Pas på hvad du ønsker dig, det risikerer at det går i opfyldelse.:-)

 • Reply Liselotte 21/10/2007 at 18:31

  Åh Anne, det er så morsomt, for jeg har lige spredt nøjagtigt samme drøm ud for Kenneth i bilen på vej til Sjælland. Ikke lokalbestemt, men indholdet var nøjagtigt det samme og jeg drømmer fortsat – og håber, at han en skønne dag bider på krogen 😉

 • Reply Charlotte Illum Larsen 21/10/2007 at 18:31

  SUK – hvor var det smukt skrevet… jeg kan næsten mærke sengetøjet og smage maden…

 • Reply Dorte Nielsen 21/10/2007 at 18:52

  jamen Anne, hvad venter du på…? Hold da op hvor det oser af fred, ro og idyl. Jeg ville også være med på en forudbestilling.
  :o) Dorte

 • Reply Fríða 21/10/2007 at 19:18

  kan jeg bestille en uge i august, til to voksne og et par teenagere?
  se, nu har du allerede nok med bestillinger til at starte med! så er det bare med at komme igang, ikke? dejligt med drömme.
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply birthe 21/10/2007 at 20:04

  Suk, hvor det lyder dejligt. Jeg er også med på en bestilling.

 • Reply Lise 21/10/2007 at 20:05

  Får du ikke brug for en bage- og madkurve-pakker-assistent?

 • Reply Bodil 21/10/2007 at 21:01

  Det lyder dejligt… måske skulle du gøre det – en dag…

 • Reply Anne 21/10/2007 at 21:20

  Dejlige drømme, hos os hedder det ” Vi sælger det hele, tager sweather på og flytter til Fanø” …og at det er Fanø, er fordi vi så en vidunderlig tv udsendelse på DR2 for år tilbage….men det kunne nok ligeså godt være Sverige…Det er godt at have drømme.
  drøm drøm drøm …videre

 • Reply Hege 21/10/2007 at 21:32

  Rom nummer 4 til meg og min mann. Det med de gule veggene. Det vi hadde i fjor på denne tiden. Og du – ikke legg på prisen er du snill.

 • Reply Sifka 21/10/2007 at 22:36

  …og du betaler se’fø’lig en fed hyre, og ansætter mig til et eller andet fultids og helårs, ing’?

  Velkommen hjem til Bloggen, godt at se at I har haft en dejlig tur:)

 • Reply Anne 21/10/2007 at 23:18

  I skal være så hjerteligt velkomne alle sammen, lige der midt i min drøm 🙂

  Måske skal vi splejse, Liselotte?? Jeg hygger mig nu lidt ved tanken om alle de gange, hvor vi to tænker de samme tanker på samme tid, det er lidt pudsigt!!

  Og en enkelt medarbejder eller to kan man vel altid bruge, jeg skal jo også ha’ tid til at drømme, ikk’…

 • Reply Charlotte Illum Larsen 22/10/2007 at 07:37

  At følge sine drømme – pakke læsset og starte nyt liv op er mere end bare givende… det er det første skridt der er det største – derefter gør glæden ved at man har turde sit til at livet bare bliver endnu større.. mange hilsner fra Ærø, fra en familie som turde og som ikke har fortrudt

 • Reply Liselotte 22/10/2007 at 10:06

  Det er lidt pudsigt, Anne 🙂

  Engang så Kenneth og jeg den skønneste hovedgård sat til salg for en slik. Den var ideel til udlevelse af sådan en drøm og vi var SÅ tæt på, men det var for langt væk fra hospitaler og dengang var Alexander stadig en del af vores hverdag, så det blev ved drømmen, men den hænger ved og ind imellem kører jeg forbi… bare fordi… 🙂

 • Reply Anne 22/10/2007 at 13:36

  Ja, Charlotte, du turde, eller rettere i, for sådan en beslutning skal man vist være flere om at ta’ og også være positive overfor.
  Amanda og Laura har vist netop ramt en alder, 11 og 12, hvor en flytning langt væk ville være tæt på grusom, de nyder deres liv her i den lille trygge by, og så er der altså rigtigt langt til Sverige.
  Jeg glæder mig over, at i tog springet og kan jo læse, hvor meget i trives i jeres nye liv, det er så dejligt…

  Du har fortalt om stedet en eftermiddag i din stue, Liselotte, jeg kan lukke øjnene og se det for mig, også alle de herligheder, der var gemt i kælder og på loft!
  Måske når vi ikke at få opfyldt vores pensionatdrømme i dette liv, men skidt, dejlige drømme er såmænd også dejlige nok, når de bare er drømme…

 • Reply Kalle Marcusson 20/05/2011 at 18:53

  Vi bor i din dröm! Det är ljuvligt, men naturligtvis jobbigt också! På vintern de senaste två åren har vi kunnat hålla oss för skratt!
  Har ni vägarna förbi oss är ni hjärtligt välkomna in!
  Kalle o Eva
  !

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.