Lidt af hvert

FICHU BLEU DOG GRÅ

13/01/2021

Forleden spottede jeg det fineste tørklæde i et efterårsafsnit hos The Gentle Knitter.

Fichu Bleu af Orlane S, der gavmildt har lagt det på Ravelry som en gratis opskrift. Jeg manglede faktisk lige sådan et ensfarvet uldent tørklæde og med det look, som jeg gik efter, i hovedet og opskriften i hånden dykkede jeg ned i kassen med passende garn og dukkede op igen med et par nøgler Re-Born fra Garnudsalg.

Gråt blødt garn med små bitte nister af “gammelt” garn, som er brugt til produktionen af nyt.

Og nu, hvor jeg står med det færdige sjal/tørklæde i hånden, må jeg bare sige, at kombi af garn og opskrift fungerer helt perfekt. Så tak til mig selv for den parring, jeg tænker ikke, at det bliver sidste gang, at jeg parrer de to ting, et blåt ville jo også være flot.

Jeg smider en faktabox herunder. Måske er der andre end mig, der mangler lige præcis sådan en halsvarmer. Ja i teorien mangler jeg det jo ikke mere, men altså.

FAKTABOKS

Mønster: Fichu Bleu af Orlane

Garn: 150 g Re-Born fv CW016

Pinde: 4.5 mm

Egne krumspring: Jeg ønskede ikke sjalet helt så stort som angivet i opskriften, så jeg skippede de sidste to blokke af glat- og ribstrik og lavede også den afsluttende retrillekant halv størrelse. Tørklædet har fået en rigtig god størrelse til at blive viklet om halsen uden at fylde hverken for lidt eller for meget.

Jeg lukkede af med Icelandic Bind Off, som jeg var stødt på forleden. Det passer perfekt til rillekanter, synes jeg. Jeg fulgte en nem vejledning på YouTube.

Egoprojekt No. 3 i 2021 – jeg lægger godt fra land på det område i år. Vanter, hue og nu tørklæde så mangler jeg bare den klingende frost og en halv meter sne.

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply Fríða 14/01/2021 at 10:24

    lækker fin halsting, meget Anne-ish
    kh.fra Island
    Frida

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.