Lidt af hvert

GLÆDELIG FREDELIG KÆRLIG JUL…

25/12/2013

Julemorgen...

Jeg er stået op i den tidlige mørke morgen med en frisk lille hvalp.
Jeg er stået op til det, som jeg nærmest synes er årets bedste dag.

1. juledag, hvor alt her ånder fred og idyl, hvor stuerne dufter af and og hyacinter, hvor gaverne ligger i fine bunker rundt omkring, hvor et par glas har fået lov at overnatte med sjatter i og hvor rummene bare emmer af ro, tryghed, samhøringhed og “hjemme”.

Juletræets bløde lys sender varme og hygge ud i stuerne og ud over det er her bare et par stearinlys tændt til at bringe lidt lys ind i den mørke morgen.
Sådan elsker jeg det – roen, tusmørket, stilheden, følelsen af at alt er godt.
Og det er det, godt, det er en følelse men også en realitet…

Traditionerne for vores 1.juledag er lige så faste og ufravigelige, som de er på d.24.
Dagen er vores helt egen, ingen gæster og vi tager heller ikke ud som gæster, dagen leves i nattøj i sofaen med tv, spil, bøger, strikketøj og lækker restemad på tallerkenerne.

Man må hvad man vil, også spise ris a la mande til morgenmad, man må sove dagen væk, man må også gerne snorke lidt i sofaen og bælle 10 sodavand.
Ingen regler ud over den, at man bare er og gør, men selvfølgelig på en måde, som også er rar for de andre, der er her.

Årets bedste dag…

Endnu er jeg den eneste oppe, Huxi har lagt sig efter morgenleg og en travetur, kattene snorker i kurv og på sofa og jeg sidder her bare lige så stille og forsøger at beslutte mig for, om jeg skal læse eller strikke.
Bridget Jones eller Kashmir?
Eller skal jeg i virkeligheden bare hive en dyne ind i sofaen og sove lidt længere?

Jeg får vel taget en beslutning.
Det plejer jeg.

Og mens jeg gør det og fortsat nyder dagen, ja så vil jeg sende gode tanker og ønsker om dejlige juledage afsted til jer andre.
Jeg håber, at i også får skruet lige præcis den jul sammen, som i holder allermest af, den jul, som giver mening og næring og som efterlader jer varme og fyldte og lykkelige.

Rigtig glædelig kærlig fredelig og hyggelig jul derude.
Knus, klejner og karma herfra…

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Reply Lene 25/12/2013 at 10:26

  Tak Anne, og en dejlig 1. juledag til dig. Her er traditionen den samme, og jeg nyder det, fordi jeg ofte har valgt at arbejde denne dag for at få fri d. 24 og 26. Men i år holder jeg fri alle tre dage, skønt.

 • Reply Bodill 25/12/2013 at 10:26

  Glædelig jul til dig, Anne ????

  Det lyder som en rigtig go’ 1. Juledag…..nyd den i fylde drag ???? ????????

 • Reply Bodill 25/12/2013 at 10:29

  Ej, jeg ville lave fine juletræer og hjerter i imin kommentar og så bliver det bare til spørgsmålstegn….øv! Det var ikke det der var meningen, sorry 😉

 • Reply Susanne 25/12/2013 at 10:31

  Lige præcis sådan er vores 1. juledag også, det er bare så dejligt. Håber du får en rigtig dejlig dag med pigerne og alle de pelsede 🙂

 • Reply Tora 25/12/2013 at 11:04

  God jul, Anne, og nyt din 1. juledag!

  Her er også høyt hår, nattøy og kaker til frokost. Og ro og ingen planer for dagen. Akkurat som vi liker det. Hils jentene!

  Klem fra Tora.

 • Reply Tine 25/12/2013 at 15:48

  Kære Anne, tak og også god jul til dig og dine! Her er også dømt dovne-hyggedag, før vi igen melder os ind i kampen med familiejulefrokoster de kommende dage. Imens sidder jeg og spekulerer over, hvad de ti nøgler garn jeg har fået af mine “drenge” skal blive til…. Skønne drømme indtil videre…. Kh Tine

 • Reply Dorthe H 25/12/2013 at 16:07

  Rigtig god jul og tak for den dejligste blog 🙂

 • Reply Susanne 26/12/2013 at 14:25

  Tusind tak for dette og alle de andre fantastiske indlæg i årets løb. Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og dine.

 • Reply Eva 27/12/2013 at 09:54

  1. juledag er næsten mere hellig og traditionsbundet end selve juleaften. Den indeholder nattøj og dårligt tv, rester og absolut ingen forpligtelser. Jeg ELSKER den dag. Det lyder, som om jeg ikke er den eneste…..

 • Reply Katrine 27/12/2013 at 11:25

  Vores 1. juledag er også hellig. Kun for os selv og hjemme og med fri leg og frie måltider for alle. Vi elsker det, og det bliver aldrig anderledes.
  En glædelig jul og godt nytår til dig og dine kære.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.