Gode sites, Hjemme, Pynt

STILIGT CIRKUSLYS TIL VINTERMØRKET…

03/11/2013

Stiligt cirkuslys,,,

Lille og buttet...

Klar til udpakning og ophængning...

For længe siden – som i RIGTIGT længe siden – forelskede jeg mig i en lyskæde i svenske Granit.
Et besøg i butikken i Malmø er et absolut must, når jeg er på den side af Øresund, jeg må bare derind også selv om der ikke altid er de store penge at solde for.

De har verdens bedste madkasser, pæn pæn opbevaring til både køkken, kontor og værelser. De har fine lyskæder og enkelt og godt boligtilbehør og alt er holdt i rolige farver og former, det kan jeg li, det er en god pendant til alle vores loppeting herhjemme.

Det var vel nærmest, hvad man kan kalde kærlighed ved første blik, da jeg så den store lyskæde med kraftig sort ledningsværk og grove fatninger, jeg kom til at tænke på sommer, cirkus og skydetelte. Bare uden de farvede eller blikende pærer.
Men det blev ved forelskelsen, den kom ikke med hjem første gang.

Og heller ikke anden, tredie eller en af de mange andre gange.
Først nok mest fordi det nærmest kun var mig, der var forelsket.
Senere mere fordi, at turen derover æder en del af den pulje, som man kunne ønske sig at handle for.

Så ingen lyskæde til fruen…

Ikke før i går.
I går kom den med hjem og straks monteret og tændt.

For engang i sommer spottede jeg den i et magasin og kunne se, at den, der var afbilledet der, var fra danske House Doctor og ville være at finde i en kiosk i nærheden.
Og jeg har jo en mere end god pusher af HD lækkerier lige ved hånden og jeg var oven i købet så heldig, at den var bestilt til butikken.

Og så har jeg ventet. Og ventet. Og ventet lidt igen.
Og ind imellem glemt den.
For det var jo ikke en livsnødvendighed. Bare tæt derpå.

Og så i går, så var den der, og Helle huskede det, og jeg huskede det og alt var herligt og jeg fik den med.
Alle de små buttede pærer blev straks monteret og det var nærmest som når lysene tændes på træet juleaften, da jeg satte stikket i kontakten.

Næh.
Ihhh.
Ååhhhh.

Så glad blev jeg og så glad er jeg også i dag.
For det der med at ønske sig noget rigtigt længe og så pludselig ha’ det hos sig, det er på en eller anden måde bare dobbelt fryd…

Jeg havde en idé om, at kæden skulle hænge rundt om den dobbelt dør, der er imellem stuerne, og sådan startede jeg også med at hænge den.
Men det gik ikke.
Der er for langt imellem pærerne til at det så fint ud, så nu hænger den bare slynget tredobbelt om et lille søm monteret i den ene side af døren.
Lang og fin og sort og lysende hænger den der og sender et dejligt lys ud i rummet og giver stuen en ny dimension, fordi den bløder et tidligere mørkt hjørne op.

Alt godt kommer til den, der venter.
Tålmodigt.

Det gjorde jeg.
Og nu har jeg så et stiligt cirkuslys til at pynte vores stuer i vintermørket.

Og mon ikke den vil komme til at indgå i sommerens aftener på verandaen.
Det tror jeg…

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply Malene 03/11/2013 at 13:48

  Den har jeg længe haft på den mentale ønskeliste, men jeg troede faktisk kun, man kunne få den i Sverige, for det var der, jeg i sin tid opdagede den.
  Godt hyggekøb.

 • Reply Marina 03/11/2013 at 14:00

  Tillykke. Det er så fedt når man får noget man længe har ønsket sig. Meget bedre end når man bare sådan køber det lige med det sammen. TILLYKKE.

 • Reply Sylvia 03/11/2013 at 14:03

  Da er vi to om det å falle for Granits lys. Jeg så den også i sommer, da jeg var i deres butikk i Oslo , men tenkte at jeg kunne vel kjøpe den neste gang jeg var forbi…..som jeg da ikke har vært enda!!!
  Grattis med dine. De er superfine!

 • Reply Simone 03/11/2013 at 17:05

  Åh hvor jeg deler din glæde for den lyskæde, men heller ikke her er den kommet med hjem endnu. Men mon ikke det sker, lige som for dig, en dag 🙂

 • Reply Lone Holst 03/11/2013 at 17:54

  Det ser virkelig fint ud 🙂 Jeg kender godt Granit i Malmø, har en julestjerne i lækkert papir som er derfra. Længe siden jeg var der, men vil lige kigge på hjemmesiden.

 • Reply Helle D 04/11/2013 at 17:13

  Anne din lømmel! 😉 Jeg har måttet ind forbi pusheren!

 • Reply Charlotte 07/11/2013 at 20:16

  Ååååhhh Granit er også en af mine unglingsbutikker i Malmø, hvis ikke ynglingen ?jeg tager på weekend der på fredag,, skal du have noget med derfra ??

 • Reply Pernille 11/11/2013 at 21:05

  Den er skøn. Måske de bare kan noget derovre i Malmø. I hvert fald har jeg samlet en helt anden og lysende ide, der om ikke andet også rummer runde pærer, op i netop Malmø. Jeg tænker stadig.. men måske en dag 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.