Garn, Strik, Strikkeopskrifter

SAFIR MED ÆRTER ELLER GRÆS…

20/12/2012
Mens Tora var her måtte jeg starte et lille nyt stykke strik op, både sådan for hyggens skyld og fordi jeg faldt over noget, som jeg bare måtte kunne iføre mig.

Egentlig troede jeg, at jeg skulle i gang med en 4-5 lækkerier fra Lene Holme Samsøes nye bog Suveræn strik, jeg er forelsket i stort set alle modellerne og ser dem for mig her i mit klædeskab i gråt, brunt, havre, kit, gråt og gråt igen. Anne trøjer.
Bogen ligger parat, lageret bugner af naturfarver og strikkepindene er altså spidsede.

SÅ hvorfor skriger alle billederne i dette indlæg GRØNTGRØNTGRØNT?
Og hvorfor ligger den nye bog stadig ubrugt hen og hvorfor hedder designeren Isager og ikke Samsøe?

Hvorfor –
ja det spørger jeg egentlig også mig selv om…

Fredagens udflugt bragte os selvfølgelig forbi Tøndering Strik, vi måtte jo vise Tora den fine forretning og vi hev mange trøjer af og på bøjlerne derinde, prøvede det ene og det andet og sagde Ih og Næh og Åh.

For igen opdagede vi projekter, som pludselig fristede, projekter, som vi nok tidligere har kigget på og uinteresseret bladret forbi i de mange bøger, som vi tilsammen kan hoste op med. Som med Relief trøjen, som jeg først for alvor fik øje på, da jeg så den strikket op uden krave og som har hængt på mig siden den blev færdig for omkring 3 uger siden.

I fredags var det nummer 21, som mine øjne faldt på, fin i perlestrik og i den skønneste karrygule bløde alpaca. I bogen havde den ikke fået ret meget af min opmærksomhed, men da jeg stod med den på, med fint draperede forstykker, der smøg sig om mine sorte bukseben, ja da tænkte jeg “Ja da!”…

Og mens jeg tænkte det, tænkte jeg også “Grøn!!”.
Grøn som min elskede tunika, grøn som græs og ærter, grøn som dansk sommerskov, grøn som i meget grøn.
Udvalget af stærke farver er meget begrænset i mit klædeskab, hvor alt efterhånden er gråt, brunt, sort og marine, men det rappe grønne har jeg nok en særlig blød plet for.

En blød plet, som selvfølgelig også har sørget for, at der er garn i den farve i min beskedne samling af ubrugt. Hentet hjem oppe fra Gug og i den nuance, som enten hedder Grønært eller Græsplæne. Måske hjælper Liselotte mig på vej? Ært eller plæne?

Lige meget hvad, så var det lige den bunke garn hjemme i skabet, som kaldte på mig, da jeg stod med den karrygule cardigan på.
Opskriften var i hus, garnet næsten det samme, for jeg manglede lige en tynd følgetråd, en blød og lidt fluffy en af slagsen.
Men ingen var at finde hos Tøndering i lige den farve, som jeg tænkte var den, som skulle bruges…

Men Aarhus byder på flere garnforretninger og hos Fandango blev der budt på både kaffe, hindbærsnitter og sid-ned, rendyrket hjertevarme og gæstfrihed, og også på et fantastisk dejligt adventstilbud på lige præcis det garn, som nu er den perfekte makker til højlandsulden oppe fra Kenneth.

Blødt, smukt og meleret Malabrigo baby silkpaca lace i farven Shaphire Green. Helt perfekt!!

Det er ikke et lynstrikketøj, det er tyndt garn og mange mange masker, det er et projekt, der godt kan række et stykke ind i det nye år.
Men det er okay, jeg kan jo pjække lidt fra det grønne perlestrik ind imellem, hvis jeg trænger til ro på farverne og afveksling i mønster.

Og så bliver det jo sikkert noget gråt eller også noget småt, som så bliver luftet.
Men lige nu og ind i juledagene er det grønt.
Safir med ærter eller græs…

You Might Also Like

13 Kommentarer

 • Reply Henny Stewart 20/12/2012 at 22:32

  Sommetider er det dejligt med en farve ind imellem alt det sorte, grå og havregrynsfarvede, som det meste af ens garderobe jo godt kan forfalde til. Du skal nok blive glad for den grønne!

 • Reply Liselotte 20/12/2012 at 23:28

  Uha, det husker jeg altså ikke lige, men smukt er det altså – og så er farven jo ligegyldig 😉

 • Reply Eva 21/12/2012 at 05:21

  Den lille vismand (eller er det mon Josef?) sendte mig lige tilbage til barndommen, hvor der ikke var styr på en sk.. , men vi havde Maria og Josef og tre vise mænd i træ. Dem kunne jeg godt tænke mig at finde på loppemarked!

  Skøn farve til trøjen. (Men jeg kan nu altså også så godt lide de grå….)

 • Reply Birgitte 21/12/2012 at 08:19

  Uhm, det ser lækkert ud!

 • Reply Frau Putz 21/12/2012 at 09:56

  Skønt med lidt farvepift. Jeg har masser af farver på garnlageret, men ender også ofte i den mere neutrale farveskala (+ en hel masse petroleum, som jo er den nye sort, har jeg ladet mig fortælle).
  Jeg er forelsket i “nr. 26” – men det bliver altså ikke den jeg kaster mig ud i denne juleferie. I stedet har jeg pakket et farveorgie fra Weller i varme nuancer, som sammen med “kaffefløde” skal blive til endnu en “folklore”. Den gamle er nemlig ved at være slidt op, og det går jo ikke uden ;o)

  Nyd ferien og julehyggen.

  KH Karina

 • Reply Fríða Bragadóttir 21/12/2012 at 12:17

  åh, sikke et dejligt strikketöj!
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply Lone Holst 21/12/2012 at 14:36

  Hvor ser det djeligt ud, dit strikketøj.. på et tidspunkt var der noget ærtegrønt som jeg var lun på. Det minder mig om din farve..

 • Reply Susanne 21/12/2012 at 18:20

  Den er nemlig rigtig sød den model, den er også på min to-do liste. Jeg så den også hos Tøndering, hvor jeg af og til går ind og som regel bliver solgt til en gammel model. De er altså tidløse og altid fine.
  Godt at du fik fundet det rigtige garn. Det ligner et godt valg i den kombination.

 • Reply Bodil 21/12/2012 at 18:46

  Superskønt farve….det kan kun blive godt 😉

  Det ser så smukt ud med perlestrikken og den kommer bestemt til at klæde dig. Fint med lidt kolorit til at bryde dine vante farver 🙂

  Glædelig jul ønsker jeg dig her fra din barndomsby!

 • Reply Tine Pedersen 22/12/2012 at 09:49

  Hvor er det en smuk farve.
  Jeg er sikker på det ender rigtig godt 🙂

  Og tak for besøget. Det var super hyggeligt!

 • Reply Pernille 22/12/2012 at 16:14

  Jeg er sikker på, at den bliver skøn. Specielt fordi grøn er min ultimative yndling 🙂

 • Reply Helle 23/12/2012 at 08:06

  Smuk, smuk farve 🙂

 • Reply Karl 06/01/2013 at 01:29

  Dejlig græs-grøn farve. Det ser flot ud.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.