Garn, Strik, Strikkeopskrifter

RELIEF…

02/12/2012



Nogen kunne måske fristes til at tro, at jeg har opgivet strikkeriet.
Og det kan jeg da ærlig talt godt forstå, for når jeg kigger tilbage i de sidste mange måneders indlæg, så er det virkelig sørgeligt lidt af den slags uldne udskejelser, der har fundet vej til siderne her.

Men jeg strikker. Ikke så meget som tidligere, jeg har mistet min mojo, den ellers evigt trofast iver og lyst til pine og uld, den er gået ned i gear, den gaber og sukker, og det er ikke mange meter, der strikkes op om dagen her i sofaen.

Nogen særlig grund? Næh det tror jeg ikke! Ingen fede ting, som jeg har lyst til at strikke? Jow jow da en hel masse! Men altså, der er bare pludselig så langt fra tanke til handling. Jeg drømmer om en islandsk sweater, jeg har opskriften, garnet er lige inden for rækkevidde, men jeg får ikke handlet på det. Jeg tænker bare og det kommer der som bekendt ikke altid lige meget ud af…

Men altså lidt har også ret!
Sådan er det og det lidt, som faktisk bliver strikket, er så til gengæld også rigtigt godt. Synes jeg.
Frisk af pindene og monteringsnålen er Isager’s Relief. Grå og blød og bare helt perfekt. Perfekt lethed, perfekt farve, perfekt pasform, perfekt til både jeans og dress.

Jeg spottede den ved Tøndering Strik for et par måneder siden, var bare derinde for at kigge og ae og havde en skrap aftale med mig selv om, at absolut intet skulle købes, INTET sagde jeg! Jeg kiggede og aede og åh’ede, for den gamle Isager forretning forstår at præsentere modellerne så det er umuligt ikke at lade sig friste og inspirere. Jeg kiggede – selvfølgelig – mest på de grå stakke og bøjler og måtte bare prøve, da en kort let cardi hang der og blinkede og hviskede Anneanneanneanne.
Jeg prøvede og var solgt, jeg prøvede og glemte i samme sekund ALT om mine egne aftaler.

“Jeg har fortjent den!”
“Den kan ikke være så dyr igen, den vejer jo næsten ingenting!”
“Og det er okay at betale xx kr for en opskrift, for den kan bruges som udgangspunkt for mange mange andre trøjer, det kan den!”
“Jeg gør det – nej jeg gør det ikke – jo jeg gør det sgu – nej det går ikke – fandme jo!”
“Jeg må jo bare ha’ den, den er helt perfekt, klæder mig bare sådan!”

Købte jeg den? Købte jeg opskrift og garn?
Nej faktisk ikke!

For da jeg spurgte på model, så havde jeg allerede bogen, som opskriften er i.
Jeg har jo bladret i den bog i hundredevis af gange og aldrig givet den opskrift bare et halvt minuts opmærksomhed. Og jeg ved da godt hvorfor, den der krave der, den sendte straks et “duer-ikke-væk” ind over, så meget at jeg ikke har tænkt, at jeg da for pokker bare kunne undlade kraven og lave en lille rulle en af slagsen i stedet.
Så opskriften var i hus og jeg vidste også at der var masser af gråt garn på lager, både den tynde alpaca og noget højlandsgarn i yndlingsfarven.

Så værsgo –
her er den, den cardi, som fik mig til at bryde alle løfter til mig selv, også selvom det slet ikke var nødvendigt.

Jeg blev færdig med den sidste lørdag under julemarkedet og den har ikke været af siden. Hver dag har den været på og det ses lidt forneden på ærmerne, der bliver skubbet op og ned mange gange i løbet af dagen.
Absolut det bedste stykke strik siden min egen Folklore, der er tæt på at være slidt i stykker.
Absolut en yndlings.

Faktaboks kommer i et indlæg for sig selv, når jeg lige har fået knipset et ordentlig billede af Relief i fuld figur…

You Might Also Like

28 Kommentarer

 • Reply K@ri 02/12/2012 at 10:21

  Sukk!!! Den er SÅ lekker, og helt klart en suksess m valg av farve og hals!!! Har du latt være å lage knappehull? Den kler i alle fall godt å være uten, så lykkelige du 🙂
  Jeg skulle nok kjøpt den boken, men nå får den vente til etter jul. Blir endel ekstra når man må bestille fra utlandet, og jeg tror ikke d kan forsvares for en strikkeoppskrift… Før jul…. Skjønt… Den var lekker :p
  En god 1.søndag i Advent ønskes!
  Vakre tanker fra K@ri*

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:05

   Jeg har lavet knaphuller i, Kari, men endnu ikke fundet tid til at købe de knapper, som skal i.
   Jeg får den nok aldrig knappet men så er muligheden der da i alle tilfælde.

   Du må forære dig selv den bog, den er skøn og der er mange timers strik deri.
   Strik a la Carte…

 • Reply Tora 02/12/2012 at 10:39

  Den er blitt fin, Anne! Jeg liker det enkle strukturmønsteret. Mon tro om vi ikke skal få strikket litt om en ukes tid – hvis vi rekker det mellom alt det andre?

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:06

   Strikke det SKAL vi bare, Tora, vi må jo blive længe oppe…

 • Reply annette 02/12/2012 at 11:26

  Aj, hvor er den pæn.

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:06

   Sådan har jeg det også, Annette, aj altså…

 • Reply Gitte 02/12/2012 at 11:26

  Hvor er den skøn, hvilken af bøgerne er den i? Jeg sidder og så lyst til at strikke den. God første søndah i advent

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:06

   Den er fra den reviderede udgave af Strik a la Carte, Gitte…

 • Reply Dell 02/12/2012 at 13:35

  Så flot en trøje, kan godt forstå det er en ny yndling…..

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:07

   Jeg tager den på i dag igen, Dell, jeg kan ikke lade være…

 • Reply Ulla 02/12/2012 at 14:58

  Den er smuk, helt enkel og klassisk. Det ligner netop den cardigan man flytter ind i og først skiller sig af med, når den er slidt op. Lidt som sukkertrøjen/1937.

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:07

   Præcis, Ulla, lidt som sukkertrøjen, denne her er bare knap så firkantet…

 • Reply Anne 02/12/2012 at 15:40

  Anne…for dælan da…så lidt skal der til, for at gøre en trøje appetittelig…må straks have min strik a la carte bog frem :)…og helt sikkert skal den strikkes ( på et tidspunkt) og det uden kraven :)…tak.

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:07

   Velbekomme da 🙂

 • Reply Lone Holst 02/12/2012 at 18:46

  Dejligt at se en lækker trøje her igen 🙂

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:08

   Der er mere strik på vej, Lone…

 • Reply Michelle 02/12/2012 at 20:11

  Det er utroligt hvad en farve og manglende krave kan gøre. Jeg er helt solgt over dine billeder, men ville ikke have givet den en chance i blå og med krave.

  Kan godt forstå den har været svær at lægge fra sig:-)

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:09

   Strikkede kraver er bare ikke mig, Michelle, og jeg vil indrømme at jeg aldrig har kigget på opskriften, bare på billedet, for i opskriften er den faktisk strikket uden krave og så er der bare nævnt at man jo kan strikke krave. Måske skal man til at læse i stedet for bare at kigge billeder 😉

 • Reply Charlotte Thaarup 03/12/2012 at 09:43

  Uha ja – den ser dejlig ud. Og lige præcis – kraven kunne også have fået mig til at blade forbi!

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:09

   Kraver er åbenbart ikke i høj kurs, Charlotte…

 • Reply Susanne 03/12/2012 at 17:10

  Nej hvor fedt. Tænk at du var parat til at købe garn og opskrift og så havde du det hele i forvejen. Ikke dårligt. Den ser fin og lækker ud, jeg glæder mig til at se den i fuld figur.

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:10

   Godt jeg opdagede det, Susanne…

 • Reply Fríða Bragadóttir 03/12/2012 at 22:41

  ej hvor fin den er blevet, det er jo den du strikkede på da vi sad på caféen i efteråret, ikke?
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply K@ri 03/12/2012 at 23:44

  Hei igjen….
  Kan jeg spørre hvilket garn du har brukt? Du skriver alpakka og høylandsull. Er det fra Garnudsalg.dk? Jeg MÅ bare ha en boka likevel jeg 🙂
  Vakre tanker fra K@ri*

  • Reply Anne 04/12/2012 at 07:11

   Det er faktisk Isagers eget garn, Kari, men du kan så fint bestille hos Garnudsalg, deres kvalitet er mindst lige så god!
   Det er den helt tynde alpaca med meget lang løbelængde og så den helt almindelige højlandsuld…

 • Reply K@ri 05/12/2012 at 04:21

  Takk !

 • Reply Lone 07/12/2012 at 17:06

  Det er blevet en superflot model uden “50’er-kraven”. Jeg har allerede fundet garn og opskrift frem til min egen udgave 🙂

 • Reply Edith 25/03/2022 at 04:50

  Hvor er den lækker og fin. Mon (ikke..) jeg er nødt til at trevle den jeg har på pindene (i glat) op..
  Jeg har ledt efter “faktaboksen”. Måske ligger den under et andet navn?

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.