For hjerte og sjæl, Og mig selv - sagde hunden, Oplevelser

BARE FOR MIG…

01/07/2012

Der er meget, som jeg synes, at jeg  –  og pigerne  –  kunne trænge til og nærmest fortjene denne sommer.

 

14 dage på langs på Mallorca.

1 uge på højskole.

Powershopping i Berlin, New York, London eller Paris.

Luksusloppetur igennem Sverige.

Kaffedrikning og Skansen-tur i Stockholm.

Yoga og meditation på en græsk ø.

Drikke G&T i solnedgangen ved en italiensk sø.

Bade. Sole. Snakke. Knuse. Grine. Spise. Sove. Leve.

 

Jeg kunne det hele. Alene og med mine smukke piger.

Være stille. Være vild. Være tænksom. Være spontan.

Drikke mig i hegnet og danse på bordene. Ligge i solen og brune ryggen.

Svømme og vandre. Strikke og læse. Være social. Være helt for mig selv.

 

Mulighederne er mange og meget lokker.

Men virkeligheden sætter rammer og grænser og dem bøjer jeg mig for.

Det betyder bare ikke, at jeg ikke får skruet en dejlig sommer sammen for mig og dem, som jeg holder af og om…

 

Sommerens absolutte højdepunkt bliver selvfølgelig Lauras hjemkomst.

26.7. i Kastrup først på eftermiddagen. Det bliver stort!

 

Men der er dage inden og også dage efter, som skal fyldes af det, som gør os godt og giver ro og smil at tage med videre.

Oplevelser af både små og store slags, nogle med udgangspunkt i fælles ønsker, andre med afsæt i det som synes tillokkende når man er 16 og 17. Det er det at være sammen, der skal være omdrejningspunktet og så klarer alle nok at tage nogle timer med aktiviteter, der måske ikke har højeste prioritet.

 

Et lille hus venter os i Blåvand om en uges tid eller så, alt efter det lunefulde danske sommervejr og senere også nogle overnatninger mod nord. Der er også masser af åbne dage, hvor intet er planlagt endnu og som kan komme til at rumme det, som lige lokker.

De fremmede lande får lov at passe sig selv  –  og jer andre  –  for logistikken med hjemkomst, en andens afrejse til efterskole, en stor datter der har job at passe og en far, der også skal have et par dage i pigernes selskab gør det alt for presset af rejse afsted, når Laura er landet her. Hun ønsker det i virkeligheden heller ikke, det er Danmark hjertet banker for og det forstår vi…

 

Udgangspunktet for den gode sommer er samvær med pigerne.

Men jeg har også valgt at gøre noget helt for mig selv. Både for min egen skyld og i mit eget selskab.

Det er ikke en disciplin, som jeg er ret øvet i, men jeg har en aftale med mig selv  –  og faktisk også andre  –  om, at jeg skal blive bedre til det.

Og dette her er første skridt.

Sommerkursus hos Linked Ink.

 

1 uge bare for mig. 1 uge hvor jeg får mulighed for at gøre noget, som jeg længe har haft lyst til.

Ikke en skid forstand eller øvelse har jeg, måske er jeg i virkeligheden håbløs talentløs, men det må tiden vise for afsted det skal jeg og for fa’en hvor jeg glæder mig…

 

Spændt? Ja!

Nervøs? Lidt!

Fortrøstningsfuld? Selvfølgelig!

Om ikke andet, så får jeg da endelig tid og mulighed for bare at sidde. Stille. Og lytte og kigge og undersøge og eksperimentere.

 

Og spise og snakke ind imellem. Og DET ved jeg, at jeg er god til. Begge dele.

Måske er jeg den eneste novice. Måske er alle de andre fantastiske til at male.

Det er ikke godt for min stolthed men en fantastisk øvelse for én, der godt kunne blive bedre til at være ligeglad med ikke at kunne.

 

Jeg har i alle tilfælde købt det, som jeg er blevet bedt om.

Tror jeg da, for hvad ved jeg om Art Medium og flade pensler? Ikke en skid! Men der ligger da en forretning inden for løbeafstand og der må jeg jo hen, hvis jeg er gået helt galt i akrylland.

 

Dagen i dag skal gå med at glæde mig og være spændt. Og den der lille irriterende stemme indeni, der prøver at give mig dårlig samvittighed over de penge og den tid, som skal investeres i ugen, den kan bare holde mund, jeg lytter næsten ikke.

Det er okay at gøre noget for mig. Bare mig.

Blev der sagt…

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Reply Pollyanna 01/07/2012 at 11:01

  Når børnene bliver store, er der jo netop tid og samvittighed til at gøre noget mere for sig selv – sådan oplever jeg det i hvert fald. Og du har sikkert et naturtalent for også pensler og maling som du jo har for alt andet kreativt (og hvis det lyder lidt surt er det fordi jeg netop ikke har dit talent for det kreative – man kan nemlig ikke være god/perfekt til alt – har jeg fundet ud af 😉 ) Så nyd du dit kursus med god samvittighed!

 • Reply Fríða 01/07/2012 at 11:44

  godt gået Anne, det er vi jo også flere der kunne være lidt dygtigere at öve os på.
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply Hanne 01/07/2012 at 13:07

  Det tror jeg, du bliver glad for. Jeg har gået på aftenskole i 2 år til akrylmaling. Det har bare været så sjovt og hyggeligt. Det er alle tiders og meget inspirerende at sidde sammen med andre som også har lyst til at male – glæd dig siger jeg bare ?

 • Reply Hanne 01/07/2012 at 13:08

  Hmm! det skulle altså ikke have været et ? men en glad smiley 🙂

 • Reply Dortheivalo 01/07/2012 at 14:19

  Det bliver garanteret godt det hele. Jeg ønsker dig en god uge i penslernes tegn

 • Reply Hækla 01/07/2012 at 14:42

  Anne – NYD det .. fuck pris og samvittighed.. NYD det.. det er altid fuldt fortjent.. og tænk hvilken gave det er, at have søde, skønne,varm og dejlige børn.. som er store.. og derfor levner tid til MOAREN, som kan komme afsted med SIG.!!
  Jeg har også sød, skøn, varm og dejligt barn og ville afsted til Skals til strikkeuge.. men øv, helvede og fuck.. er på venteliste, selv om jeg var ude i februar (har mistanke om logeri dér), så det bliver nok ikke i år. Anyway.. det var dejligt at være i den situatione, at jeg kunne vælge Skals og lige præcist noget som jeg gerne vil og kan lide.. bare en hel uge.. uden at lave mad.. uden at lufte hunde .. uden “alt det andet”… ENJOY Anne!!.. 😉

 • Reply Helle D 01/07/2012 at 16:54

  Det bliver FANTASTISK Anne! Nyd at fordybe dig – mal med hjertet…. Glæder mig til at se dine frembringelser her på bloggen!…intet pres overhovedet! hi hi

 • Reply susanne 01/07/2012 at 17:49

  Det lyder som opskriften på en alletiders sommer… håber du får en rigtig god oplevelse med at skulle male, glæder mig til at se hvad du frembringer….

 • Reply Ulla V. 01/07/2012 at 17:59

  For det første, så synes jeg bare at det er helt igennem en god beslutning at tage sådan et kursus. Med din sans for både farver, materialer og menneskeligt samvær, så tror jeg at det bliver en sjov og inspirerende uge. Og jeg bidrager gerne til den side af samvittigheden der siger, at både penge og tid garanteret er givet godt ud.

  For det andet så har jeg alle dage holdt på, at det ikke er hvor man er, men hvem man er sammen med, der tæller mest på en ferie. (Min svigerfar og jeg var absolut ikke enige!)

  Og Laura kommer hjem som det allerbedste. I kan da kun få en dejlig ferie, Anne. Det er jeg overbevist om, og jeg håber det for jer af hele mit hjerte. 🙂

  KH

 • Reply unikarina 01/07/2012 at 18:44

  Det lyder rigtig spændende – og jeg er sikker på at du får en rigtig god uge. Det er godt at gøre noget godt for sig selv, at lære noget nyt og spændende.
  Nyd din maleuge – og jeg er sikker på at den hjælper med at få dagene til at gå lidt hurtigere, så Laura lige pludselig er der.
  Nyd sommeren…

 • Reply Elisabeth 01/07/2012 at 21:07

  Åååå Anne!
  Det høres dritspennende ut!

  Var inne på linken og snuste også. Bærer sjøl på en slik drøm. En gang. Ikke sett noe liknendetype kurs her i mine trakter. Kanskje jeg en gang må dra sørover for å virkeliggjøre drømmen min?
  Kooos deg, fine Anne. Du kreative, flotte menneske. Kos deg!

 • Reply Dorthe H 02/07/2012 at 10:45

  Du har helt sikkert fortjent den uge!!! Nyd det 🙂

 • Reply Pernille 02/07/2012 at 13:15

  Årh, hvor det lyder spændende 🙂

 • Reply Anette Andersen 02/07/2012 at 20:56

  Kan næsten se det for mig Anne – fordybelse, farveorgie og samvær med spændende mennesker………. Må du få den bedste oplevelse.

 • Reply jette 02/07/2012 at 23:11

  Rigtig god sommer til jer alle, men hver jeres gøremål 😉

 • Reply Anne 05/07/2012 at 22:16

  Tak for alle jeres heppe-råb og opbakning!
  Det er selvfølgelig et fuldstændigt fantastisk kursus og jeg er SÅ klar til mange flere af slagsen og helst det samme sted…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.