Bagværk, Opskrifter

MARCIPAN- OG KOKOSHORN…

05/02/2011

Julens indkøb er godt i gang med at vare lige til påske.

De fylder stadig et lille hjørne af det ene køleskab.

Nougat, marcipan og chokolade.

Langtidsholdbare varer, som egentlig kunne stå der i køleskabet i fred og ro i en tid endnu, eller bæres ud i fryseren til en eller anden festlig dag, hvor der skulle laves is med masser af syndigt fyld.

Men lørdag eftermiddag kaldte på søde ting til teen og hvorfor så ikke få udryddet julerierne eller i det mindste nedbagt den samlede nettovægt.

Bageeksperimenter faldt godt i tråd med den stille lørdag, som udfolder sig her i dag…

Amanda luskede med i køkkenet, forlod for en stund sin lune rede i sofaen, og kom med gode idéer til smagsgivere og udformning, hun er en lækkermund og har let ved at forestille sig, hvor det ene og det andet kan smage, når det endelig kan tages i munden.

Vi lagde ud med en sød gærdej, rørte et fyld at nogle af de levnede godter fra køleskabet, rullede det ind i dejen og sluttede med et drys perlesukker på toppen.

Vi har prøvesmagt og tør godt anbefale hornene til jer andre.

De er yummi.

Opskriften kommer lige her…

Marcipan- og kokoshorn 25-30 stk

Dej:

3 dl lunken mælk

25 g gær

3 spsk rørsukker

1 æg

1 nip salt

1 tsk øko vanillepulver

40 g kokosmel

ca 700 g hvedemel

Fyld:

2 dl kokosmel

300 g marcipan – vi brugte noget af det almindelige lys og så en sjat af det mørke med cacao i

2.5 tsk kanel

Æggestrygelse og perlesukker – vi havde den svenske hvide udgave på hylden.

Dejen klares på samme måde, som andre gærdeje.

Altså lun mælk til udrøring af gæret og så ellers resten af ingredienserne i.

Hold noget af melet tilbage, slyng ikke det hele i fra starten, der skal føles undervejs, for meget mel giver tørt brød.

Dejen skal æltes smidig og glat.

Lad den hæves 30-45 min.

Imens dejen hæver laves fyldet.

Vi kørte vores på foodprocessoren, men en håndmikser kan sagtens gøre arbejdet for dig.

Massen var ikke sammenhængende, men var let at forme til små marcipanpølser med hænderne.

Del nu dejen i 3 og tril 3 store bløde bolde, der rulles tyndt ud med kagerulle og skæres i trekanter.

Læg en lille pølse på hver trekant og rul den forholdsvis stramt til et horn.

Hornene efterhæver ca 30 min og pensles så med sammenpisket æg og drysses med perlesukker.

Bages v 200 gr i 12-14 min.

Uhmmmm – som de da smager.

Der er stadig rester af julen i køleskabet, vi fik ikke udryddet det hele i denne omgang men måske varer det ikke til påske men bare til engang i marts, før det hele er lavet til andre søde lækkerier…

You Might Also Like

13 Kommentarer

  • Reply djohanne 05/02/2011 at 18:11

    For hunden da osse Anne.
    Nu havde jeg lige overbevist mig selv om at den her weekend vist ikke behøvede kage.
    Det gør den så NU, her er også julelager at tage af til at guffe ind i hornene.
    Tusind tak for inspirationen og opskriften.
    Sådan noget gammelt juleguf bliver man vel også kun en lillebitte smule tyk af;)))

    • Reply Anne 06/02/2011 at 12:31

      Jeg er HELT sikker på, at marcipan, der har været åbnet siden december, ikke feder, Hanne, de kalorier, der måtte være tilbage er bare nogen af dem, der giver smuk glat hud 😉

  • Reply ThinkingSpace 05/02/2011 at 19:37

    Ha ha ha, jeg er i fuldstændig samme båd som Hanne. Uhhh, hvor ser de lækre ud!

    • Reply Anne 06/02/2011 at 12:31

      Vi må passe på, at vores selvoverbevisningsbåde ikke begynder at vippe alt for meget, Erika 🙂

  • Reply Eva 05/02/2011 at 19:45

    Guffeliguf, det lyder lækkert:)

    Og når det er fra juleindkøbene, så feder det garanteret ikke spor.

    • Reply Anne 06/02/2011 at 12:32

      Garanteret overhelehovedet ikke, Eva, spis løs…

  • Reply Lene 05/02/2011 at 20:21

    Uhm’ hvor lyder det lækkert. Min dreng må desværre ikke få marzipan (mandel) rigtig ærgeligt for jeg elsker kager med marzipan i ?

    • Reply Anne 06/02/2011 at 12:33

      Måske kunne du bage et par til ham, hvor du puttede et lille stykke chokolade eller en klat nutella indeni, Lene.
      DU skal da ha’ lov at ha’ marcipan, skal du…

  • Reply Eva Bagger 06/02/2011 at 10:02

    uhmmm, guf de la guf! Lyder alt for lækkert 😉

    • Reply Anne 06/02/2011 at 12:33

      Guf de la Guf og Creme de la Creme a la Edgar, Eva…

  • Reply Newyorkerbyheart 07/02/2011 at 14:22

    Hold da op, hvor ser de LÆKRE ud, de skal helt sikkert prøves 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

    • Reply Anne 08/02/2011 at 17:01

      God bagelyst, Birthe…

  • Reply Frida 07/09/2016 at 20:51

    Har nu prøvet opskriften, tror der mangler fedtstof i.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.