Faktaboks, Pigerne, Strik, Strikkeopskrifter

VERSION 3…

16/01/2011

Så er der mulighed for lune ører til alle pigerne, 3 stribede køkkenhuer er nu alle klar til brug.

Sophie snupper den, der egentlig var til Laura, så der bliver syregrønt og cyklame på toppen af den ældste kønne ansigt.

Laura ønskede en hat som Amanda, bare i andre – selvvalgte – farver, men havde i virkeligheden ikke nået at se eller fornemme pasformen, så hun var ikke ret tilfreds, da hun trak sin færdige hue ned over krøllerne. Den var for lang, for bumlet, for dum  –

slet ikke som hun ønskede.

Så hue nummer 3 er strikket med tilpasninger efter det lauraske hoved og med en detaljetilføjelse for moderens indre strikkero…

FAKTABOKS

Mønster Ida’s Kitchen af Kirsten Kapur fra Through the Loops


Garn 50 gram blandet supersoft uld fra diverse leverandører

Pinde 4 og 5 mm Addi rundpinde 40 cm – tortur for hænderne med så kort en pind

Egne krumspring Laura ønskede en lidt strammere retrillekant forneden, så jeg slog 84 masker op i stedet for de 96, og tog så ud til de 112 på sidste pind ret, sådan cirka en udtagning efter hver 3. maske.

På de andre huer har jeg været lidt træt at, at ind- og udtagningerne lå lige op af hinanden, jeg har manglet en glatstrikket maske imellem for at give mere fasthed. Mine strikkerier kan godt have tendens til at glide lidt fra hinanden, hvis jeg strikker 2 dr r sm og umiddelbart efter 2 r sm. Så denne gang har jeg haft en maske imellem både ind- og udtagninger og det er blevet lige, som jeg tænkte det ville.

Det havde ingen indflydelse på maskeantallet og mønsterets mulighed for at “gå op”, jeg havde simpelthen bare en rapport mindre pr omgang.

For at gøre huen kortere lod jeg de farver, der i opskriften kørte over 4 omgange, køre 3. De, der kørte 2, blev som i opskriften.

Indtagningerne blev på huen som i opskriften, bortset jo fra farveskiftene, og også en lettere fiflen p.g.a. den “manglende” rapport i omgangen, men jeg fiflede snildt og fint og ingen kan se forskel, når ender er hæftet og huen i brug.

Laura er rigtigt godt tilfreds med resultatet og jeg er rigtigt godt tilfreds med, at jeg nu har strikket én til dem hver, jeg har brug for andet på pindene, end køkkenstriber til pigerne.

Måske jeg skulle lokke de 3 skønne til en fotosession iført stribede huer, som jo må være vinterens søster-uniform…

You Might Also Like

20 Kommentarer

 • Reply Dorte 16/01/2011 at 13:33

  Kære Anne.
  Du er ikke den eneste, der ikke kan få 2dr – 2r sm lige efter hinanden til at blive pænt. Jeg hader den løse lænke man kommer til at se, lige meget hvor meget man strammer. Er blevet inspireret til selv at strikke hue. Tror jeg må lave Helgas hue med hulkrus. Den jeg strikkede for et par år siden forsvandt på mystisk vis på skolen.
  Fortsat god dag Anne.
  Dorte

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:04

   Du må ha’ en ny hulkrushue, Dorte, vinteren er lang endnu…

 • Reply Anette Linnea 16/01/2011 at 13:47

  Flotte huer. Tak for den fine beskrivelse. Har book-market dit indlæg – det kommer jeg til at vende tilbage til.

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:05

   Velbekomme og velkommen tilbage igen, Anette Linnea 🙂

 • Reply Sidsel 16/01/2011 at 14:04

  Der er da køkkenstriberfart på dig. Så fine de blev. JA, VI VIL SE DEM PÅ…haha. Det være da være kækt. God søndag til dig..

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:05

   Jeg må se, om jeg kan få samlet flokken en dag, hvor dagslyset er til fotosession, Sidsel…

 • Reply Ulla 16/01/2011 at 14:14

  Fede huer.

  Jeg har konstrueret min egen version vha Barbara Walker, der er bare ikke billeder på bloggen endnu. De kommer i løbet af ugen. Prøv at erstatte din 2 r sm, 2 r dr sm med 2m dr sm, tilbage på venstre pind, træk nr 2 maske løst over, så de to indtagninger sker samme sted. Der skal muligvis justeres i maskeantal med 1 maske, det kan min trætte hjerne ikke lige overskue. Den kan sikkert også laves med 2r sm, træk den løse m over.

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:06

   Måske prøver jeg din metode næste gang, at jeg strikker en Ida’s, Ulla, men jeg synes nu også, at mit eget forsøg her med en enkelt maske imellem har virket så ganske udemærket.

   Jeg vil holde øje med dit BW hat…

 • Reply Sophie 16/01/2011 at 15:23

  Glæder mig til min nye hue mor:)

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:07

   Du får den tirsdag, men kun hvis du stiller op til foto og ser køn ud 😉

 • Reply Liselotte 16/01/2011 at 16:00

  Tilpasninger kan vi lide 🙂

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:07

   Det kan vi nemlig, Liselotte, og så er det jo heldigt, at vi kan lave dem 🙂

 • Reply Eva 16/01/2011 at 17:11

  Ja, et billede med huerne på ville da være dejligt. De er så fine, er de.

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:08

   Jeg skal gøre, hvad jeg kan, for at få dem samlet med huer på de kønne hoveder, Eva…

 • Reply yt 16/01/2011 at 17:19

  De er skunne dine frøkner huer ,)
  her er også strikket en, dog i helt andre farver.

  Syntes også der blev huller ved de udtagninger,
  så nu vil jeg prøve på din måde ;))

  Yt.

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:08

   Jeg synes, at det blev noget pænere, Yt…

 • Reply yt 16/01/2011 at 17:19

  SKØNNE, skulle der stå ;))

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:08

   Det tænkte jeg nok, Yt 😉

 • Reply Karen S 16/01/2011 at 21:00

  Hvor ser de skønne ud (de er nok endnu skønnere, når de sidder på hovedet af de tre tøser). Ja, det er skønt at være strikker og kunne “fifle” sig frem til det ønskede 😉

  • Reply Anne 16/01/2011 at 22:09

   Fiflerier er så befriende, Karen, så vi kan give det strikkede vores eget udtryk eller få den pasform, som vi bedst kan li’…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.