Haveliv, Lækkerier

DAGENS HØST…

21/09/2010

Det var da bare været det mest vidunderlige vejr i dag, helt fantastisk!

Væk var alle de tunge skyer og heftige byger, væk var al den stride blæst og de hvirvlende blade, det skønneste septembervejr har forsødet min dag og jeg nåede knap at smide bilen i indkørslen, før jeg stod midt i haven og trak vejret helt ned i tæerne.

Duften af let forfald og våd jord blandede sig med noter af ærteblomst og remonterende roser, jeg satte mig der midt i det hele med øjnene lukket i og nød, at der endelig var mulighed for at stille stund ude.

Jeg er – til trods for indehygge og snakken om julebod og snedriver – ikke helt færdig med at nyde udelivet for denne sæson…

Jeg brugte en lille times tid på at pelse drivhuset, klippede mængder af druer ned, plukkede kilovis af tomater og fik fjernet de trætte planter, jeg fik fejet og tømt de små basilikumpotter og også klippet lidt i geranierne.

Der er ikke meget mere at komme efter derude, kun en enkelt plante står stadig med mange halvgrønne tomater, resten af det, der gror, er så småt ved at lukke ned og takke af.

Det er okay, sæsonen har været lang og god, om en måneds tid putter vi også havens bede og kan så sidde inde i de varme stuer og drømme om de projekter, der kunne være gode at lege med næste sommer…

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Reply KirstenK 21/09/2010 at 20:29

  Ja, vejret i dag kan der ikke klages over…Årets gang er som den er,og det har også sin charme, at det nu lakker mod enden af en god lang varm sommer…

  • Reply Anne 24/09/2010 at 17:07

   Det er lige præcis sådan at jeg har det, Kirsten, vi har haft en skøn sommer og skal nu til at hygge indendøre med alt det andet, som vi også kan li’…

 • Reply djohanne 21/09/2010 at 20:46

  Jeg har lige siddet og savlet over forårsløg.
  Hold da op hvor er der mange smukkerter der kan ploppes i jorden til glæde næste forår.

  • Reply Anne 24/09/2010 at 17:09

   Jeps, Hanne, vi skal i gang med at ploppe, jeg har også udset mig en pæn mængde…

 • Reply Liselotte 21/09/2010 at 21:11

  Når september viser sig fra denne side, er efterår helt okay 🙂

  • Reply Anne 24/09/2010 at 17:10

   Fuldstændig okay med mig også…

 • Reply Losarinas mor 22/09/2010 at 07:22

  Hvilken fryd og overflod !!!!
  Ren glæde 🙂

  • Reply Anne 24/09/2010 at 17:10

   Rigtig meget glæde, Miri, og masser af tilfredshed med at det kommer fra eget drivhus uden gift og andet skrammel…

 • Reply Eva Bagger 22/09/2010 at 21:29

  Kære Anne,
  Blev i SÅ godt humør af at se din dagens høst i morges, da jeg stod op… Og læse dine dejlige ord. Fik faktisk en hel sjælefredsagtig fornemmelse fra top til tå. Hvor ser din høst skøn ud; jeg glæder mig lidt i mit stille sind til den dag, hvor jeg også får et drivhus og en have 😉
  Mange hilsner fra Istanbul
  Eva

  • Reply Anne 24/09/2010 at 17:12

   Det får du da en dag, Eva, når du engang er på det sted i livet, hvor den slags står for tur.

   Det glæder mig rigtigt meget, at mine ord og billeder nåede helt til Istanbul med den fornemmelse, som de egentlig også gav herhjemme, fred med lykke på…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.