DING-DONG – DETTE ER EN SERVICEMEDDELELSE…

Striber...

Vær sød at tjekke om jeres strikkefasthed stemmer overens med den, der er opgivet i opskriften, inden i sender sure mails eller får pisket en stemning op om, at min opskrift er helt i hegnet.

Strikkeprøver er altid en god idé.

Jeg siger det bare…

Og så er Folklore for øvrigt ikke en stor vintercardigan, der har plads til en puffet tunika eller lignende inden under, ej heller er det en rumpevarmer til de kolde dage, det er en let lille sag med smalle trekvarte ærmer og et taljekort udtryk.

Lavet lige så der kan være en tight tynd ting indenunder.

Men for jer, der er vant til at gå lidt uden for rammen, ja der er det ikke et problem at forlænge både ærmer og liv.

Så let som ingenting endda…

Comments

 1. says

  Jeg troede da at enten lavede man religiøst strikkeprøver eller også strikker man bare og håber på det bedste resultat og bander af sig selv, hvis det ikke virker.

  Indrømmet, jeg er mest til det sidste, men jeg kunne da aldrig finde på at skyde skylden for min manglende strikkeprøve på designeren. Men så underlig er jeg åbenbart.

  Min kommende folklore er stadig under planlægning. Overvejer en “tilfældighedsgenerator” til striberne ved at vinde noget forskellige længder garn op i en tilfældig rækkefølge a la Christel Seyfarth.

 2. says

  Jeg glæder mig til at strikke den. Har set på den utallige gange, tænkt, den vil jeg strikke, men det er ikke blevet til meget mere. MEN om lidt, sikkert i løbet af weekenden går jeg i gang og jeg glæder mig til at have en lille cardigan, en der bare går ned til taljen, men jeg kommer til at lave ærmerne i alm. længde. Og ligemeget hvad vil det kun være min egen skyld hvis det går galt med strikkefastheden, størrelsen eller noget andet. :)

 3. says

  Hi-hi!
  Det der med strikkefasthedsprøver er vel kun noget for dem, der også slavisk følger opskrifterne i en kogebog 😉

  Jeg strikker vist en smule fastere end du – men med nogle ekstra rækker af det sjove (farvekuberne) og dertil hørende udtagninger er min Folklore blevet tilpas XL til mig – og med en tilpas lang rundpind kan man jo lige prøve den på et par gange undervejs, så man kan vurdere længde osv. Tror lige, at mit 184 cm. lange korpus ville se lidt morsomt ud, hvis det blev iklædt en ikke-forlænget version.

  Men det er da også TOTALT FOR MEGET, at du ikke har skrevet alt dette i dit mønster. Det gør alle andre jo – not! 😉

  Men… så er det jo godt, at du kan sende en servicemeddelelse ud. Det tror jeg dog ikke, at Jamie Oliver gør, hvis mængden af salt ikke passer alles smag 😉

 4. says

  Din opskrift er god, så god jeg nok er nød til at strikke en mere.
  Den første er snart slidt op 😉

  God weeken!!
  YT

 5. Susanne i silkeborg says

  Hæhæ – kender én (ingen navne) som lige har fået skæld ud fordi hun ikke designer voksen-modeller i XX-SMALL (svarende til en str 12 – 14 år) men kun til os fede med spiseforstyrrelser ! …. ikke en forespørgelse om at hun måske ville overveje/eller et lille ønske om…. Nææ god gammeldags svinen til !! Har man så lyst til at designe småt nu ???
  God weekend
  Susanne, som skal arbejde denne weekend

 6. Marianne L says

  Ja, det er utroligt hvad i kreative, søde gavmilde mennesker skal stå model til. Tænk hvis folk lærte lidt om god opførsel – håber bare at du ikke taber modet. Er ved at strikke folkoren i porcelænsblå og stærk lys grøn ! – den bliver fin 😉 Men den må nøjes med at blive en trøje, tør ikke klippe i den – tror jeg. TAK for at du gider lave opskrifter, give ideer og svare på spørgsmål. Ha`en dejlig weekend.

 7. says

  Eg er godt i gang med Folklore, eg synes det er ei god oppskrift. Eg valde å ha den litt vidare og litt lenger enn orgnalen, men det var lett å rekne ut. Sjølve modellen, forma på jakka er kjempefin! Så nok ein gang takk for at du tek deg tid til å dele!

  Ha ein fin dag!

 8. Helma says

  Ingen piveri hér …. opskriften er lige i øjet, er i skrivende stund igang med Folkore nr. 3

 9. says

  Hep for strikkeprøver.
  Af bitter erfaring har jeg lært at strikkeprøver er den enste vej frem i (strikke) livet. Jeg strikker fast, det betyder, at jeg som regel skal en halv ind imellem en hel pind op, for at få skidtet til at passe.

 10. Dorte i Vanløse says

  Jeg er en af de mange, der har købt din opskrift og som også hoppede i med begge ben vedrørende strikkefastheden. Men det er da ikke din skyld, at man ikke man læse indenad.

  Jeg har strikket meget med supersoft, men altid med en strikkefasthed på omkring 25-26 masker på p. 3 1/2. (Det er også den strikkefasthed, de forskellige garnleverandører anfører.) Måske skulle du skrive strikkefastheden med fed, så man bemærker den en ekstra gang.

  Nu er min Folklore gået til de evige uldmarker, for jeg nåede at klippe den op, før jeg opdagede, at den var alt alt for lille til min str. 38. Det skal dog ikke forhindre mig at starte en ny. Livet er for kort til at ærgre sig – men heldigvis langt nok til, at man hele tiden kan blive klogere og lære nyt. Så nu vil jeg finde pind nr. 4 frem …

 11. says

  Nogen har det så åbenbart bedst med at bande af mig, Fie 😉
  Lyder spændende med sådan et Christel-nøgle…

  Jeg vil glæde mig til at se den, Solrun…

  Jep, Liselotte, lige præcis :-)

  Hurra for dig, Frau Putz!!!

  Du var vel nærmest også den første (efter mig altså), der strikkede en, Yt, så du må da ha’ dig en ny 😉

  Vi kan sleeeet ikke regne ud, hvem det er, Susanne!
  Jeg håber, at hun sendte vedkommende med ønsket om miniminiopskrifter hen et meget hedt sted…

  Ikke ret mange pæne i alle tilfælde, Fie :-)

  Jeg gider det meste, Marianne, især hvis folk er bare en lille bitte smule venlige.
  Kan du ikke maile et billede af din trøje, det lyder som en spændende farvekombination…

  Selv tak, Solveig…

  Nummer 3, Helma, du er da vild!
  Send gerne fotos, så kan vi da lave en Folkloresamling på Flickr…

  Nemlig, Heidi, HEP!!

  Jeg skriver med FED i næste runde, Dorte, og svarer også med fed, hvis nogen skriver surt!
  Jeg håber, at p 4 vil bringe dig lykke og passende strikkefasthed OG til slut en ny Folklore…

 12. Lone H says

  Jeg er i fuld gang med min 1. folklore. Den er sjov at strikke og opskriften fejler ikke noget. Jeg laver nu et par ekstra kube-rækker og strikker den sikkert længere end opskriften. Men jeg kan godt regne ud at på pind 3,5 med enkelt tråd supersoft, ja så får man altså ikke en vamset sag. Fotos viser også temmelig tydeligt at trøjen sidder til.
  Jeg glæder mig til at strikke en kun i to farver, det lyder nemlig også som om det er rigtig flot.
  Tak for den opskrift :-) Lone

 13. Tina says

  Uha hvor bliver jeg altså bare irriteret over folks utaknemmelighed…. Jeg er bare så glad for, at der er nogle dygtige kreative kvinder rundt omkring, der gider dele med alle os andre. Håber at du stadig har mod på at dele med os :-)

  Tina

 14. says

  Jeg undrer mig endnu en gang over folks utaknemmelighed. Men jeg vil blot sige at jeg er super glad for min Folklore… sidder i den nu – og den er perfekt.
  TAK Anne for et fedt design, hvor du har delt opskriften med os TAK!!!!!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>