Skrammer og buler

DET VAR MÅSKE BARE LIGE DRÅBEN…

10/10/2009

Når vi om halvanden måneds tid lander i slutningen af november, så har jeg blogget i 4 år, i nogle perioder flittigere end andre, men dog 4 år med først Garn&Gastronomi og siden her på min helt egen adresse.

Jeg blev ret hurtigt hooked, elskede at gå og blogge i hovedet, altså finde på nye ting og sager at skrive om, at planlægge ord og billeder og siden gå ind til computeren og få det omsat ved tasterne og dele mine tanker, betragtninger, oplevelser, opskrifter, pjat, nonsens og spekulationer med alle jer, der læser med her…

Fællesskabet, der er opstået omkring bloggeriet, har været fantastisk, nye vidunderlige mennesker er kommet ind i mit liv, lidelsesfæller og passionsmakkere, det er en rigdom, som jeg er virkelig taknemmelig for og som jeg på bedste vis også forsøger at nære og varme med engagement og tilstedeværelse.

Jeg elsker alle de mange kommentarer, som i tager jer tid til at skrive, det er jo dem, der for alvor giver bloggen liv, uden dem ingen dynamik og den ville være svær at undvære.

Alle de mails, breve og småpakker, der er landet hos mig i forbindelse med bloggeriet er jeg også rigtig rigtig glad for, det er så skønt – og til tider også en smule overvældende – at mærke den energi og velvilje, som flyder i min retning fra mennesker, jeg aldrig nogensiden har mødt og sikkert heller ikke kommer til at møde andet end her i den virtuelle verden…

Alt det er fantastisk, livgivende og hjertevarmende, det gør mig meget meget glad, det skal i vide, hver eneste lille kommentar og tilkendegivelse følger med mig indeni ud i det videre bloggeri.

Jeres forholden jer til mine skriblerier sætte gang i reflektion og nye tanker og idéer opstår og faktisk føler jeg på den måde, at i andre også er med til at forme det, der sker her på siden.

Jeg har været så usandsynlig heldig, at langt størstedelen af det, der kommer flydende fra jer til mig er af positiv art, det er anerkendende, det er varmt, det er opløftende, langt langt størstedelen af det, og det er i det jeg forsøge at tage udgangspunkt.

Men ind imellem, så sker der altså også noget andet, noget der er knapt så spændende og knapt så energi-givende, det er nærmest det omvendte, det gnaver og irriterer og gør også rigtigt ondt.

Indtil nu har jeg forsøgt at holde en sober tone her på siden, at være imødekommende og forstående, har svaret ganske pænt på de mails, der har været for mig grænseoverskridende og stærkt provokerende, jeg er gledet af på brokkerøvenes små sure opstød, jeg har vendt det døve øre til, når nogen har talt nedsættende eller hånligt omkring mig, eller den mig som de tror jeg er, og om mit bloggeri…

MEN – alle har vel en grænse, alle har vel en vis portion tålmodighed i forhold til at få denne grænse overskredet og jeg mærkede tydeligt i går, at nu var jeg kommet dertil, hvor nok er nok.

Og da jeg så på meget rimelig vis forsøgte at forklare, at jeg havde det sådan, så fik jeg at vide, at jeg ikke skulle være sart.

SART?! Det er sgi ikke lige frem et ord ret mange mennesker vil sætte i forbindelse med min personlighed.

Ja ret mig, hvis jeg tager fejl, men sart, næh du, den bider jeg ikke på!

Jeg går ikke i stykker af, at folk skriver “Og jeg vil gerne ha’ et hurtigt svar, for jeg skal handle lige om lidt!”

Ej heller græder jeg over, at nogen synes, at det vil være rimeligt, at jeg leverer opskrifter til deres kommende julebog, fordi de ikke selv har tid til at eksperimentere, ja de har faktisk så travlt, at de ikke engang har tid til at præsentere sig og forklare, hvad projektet egentlig går ud på.

Jeg trækker såmænd også bare på skuldrene over de, der i en halvoffentlig forsamlingen bræger om, at “Anne sgu tror, at hun er så tjekket og hvad har hun i det hele taget at ha’ det i?!”

Jeg græder ikke, jeg svirper ikke tilbage, jeg skumler ikke – ret meget da – og forsøger faktisk at ta’ det oppe fra og ned og være ret ligeglad med det.

Men der er grænser, det er der altså, jeg modtog i går en mail, der fik låget til at lette og nu må noget af dampen lukkes ud.

Måske er jeg en bitch, måske er det at skyde gråspurve med kanoner, men nu er det fandme nok!

Forstå venligst, at jeg ikke synes, det er okay, at modtage mails, der har en snert af uforskammethed over sig!!

Forstå også, at man sgu ikke har købt en opskrift, hvis man ikke har betalt for den!!

Forstå, at mit liv er andet og meget mere, end at sidde klar ved tasterne i det øjeblik, som man nu synes, at man har krav på min opmærksomhed!!

Forstå, at bloggen ikke er mit arbejde, men at jeg blogger af lyst!!

Forstå venligst, at jeg vil give en hel masse, men ikke alt!!

Og vid altid, at det er helt frivilligt, om man gider at være her eller ej!

Man er mere end velkommen til at skride og smække med døren, hvis man er utilfreds med hvem og hvad, man tror jeg er!

Og til jer, der stadig gider at være her – Tak fordi i gad at lægge ører til en længe indestængt irritation.

Jeg lover at være blid og føjelig og lyserød det næste stykke tid…

You Might Also Like

72 Kommentarer

 • Reply britt 11/10/2009 at 10:18

  Lyserød? Forhåbentlig ikke for længe ad gangen – jeg kan nemlig lide din blog ligesom den er – med det hele. Også denne slags indlæg.
  Og du har så ret: den slags er temmeligt anstrengende….og absolut ikke OK.
  Knus,
  Britt

 • Reply Jane 11/10/2009 at 10:19

  Pyyyhha, ligesom mange andre troede jeg lige, at nu var det slut med Hverken fugl eller fisk!
  Jeg håber du fortsætter med at skrive præcis som du plejer at gøre. Vær dig selv og vær ærlig, det er jo det vi allesammen elsker ved din blog.
  Find dig ikke i noget fra nogen, bare giv dem svar på tiltale, hvis de overskrider dine grænser.

 • Reply Fríða 11/10/2009 at 10:44

  uha! ja, jeg bliver helt mållös hver gang det sker over hvordan folk dog kan opföre sig! mon de ville göre det IRL? håber du når at ignorere de få der er tarvelige, for vi er jo trods alt langt de fleste der er söde og höflige og rigtig godt kan lide både dig og din dejlige blog.
  glade hilsner fra Island
  Frida

 • Reply karen 11/10/2009 at 11:46

  Jeg blir gjerne med og roper BØØØØ til mennesker som så til de grader har kastet bort sitt gangsyn og sin folkeskikk. La oss håpe de blir skremt langt, langt inn i skogen og ikke kommer ut før de har skjerpet seg 100 hakk. Minst.
  Du er søt og kul og bra. Jeg heier på deg! 🙂

 • Reply Jeanette 11/10/2009 at 11:57

  Stakkelels dem, der ikke kan forstå det, gad vide hvad de ellers må døje med at forstå i hverdagen!? Men træls, at det skal koste dig tid og energi.

  Jeanette
  – en trofast læser 🙂

 • Reply helle 11/10/2009 at 13:01

  BRAVO __DU HAR MIN STØTTE

 • Reply susanne vestergaard 11/10/2009 at 13:09

  ÅHHH H-V-A-D …sikke en redelighed. Jeg håber at dit vrede men absolut forståelige og egentlig helt sobre indlæg her læses af rette vedkommende – og vedkommendes ligemænd/kvinder, for det MÅ da frembringe en hvis selverkendelse og forhåbentlig føre tilbage på det rette spor.
  DU ER GO’ , Anne! Helt igennem en vanvittig, dejlig, uselvisk og helt tilpas Anne-med-hverken-fugl-eller-fisk! Bliv endelig ved på den måde – det kan vi li’ … og så findes der, som jeg vist før har berettet, et begreb der hedder “den nødvendige vrede” – og her var dét så gu’ mere end NØDVENDIG!!! Så ABSOLUT!!!
  Kram og mere kram fra mig til dig!

 • Reply Helle Mikkelsen 11/10/2009 at 15:31

  Jeg har kikket med her et stykke tid og nyder det. Vil selv gerne igang med bloggeri men synes jeg mangler tid, så kan godt forstå din frustration over folk som kræver, for vi har alle familie, arbejde osv. som også skal have tid indenfor de 24 timer et døgn varer. Jeg synes du når meget og er glad for du har overskud til at blogge og dele med os andre. Bliv ved med det og i samme stil …. vi kan lide dig nøjagtig som du er 🙂

 • Reply unikarina 11/10/2009 at 16:46

  Well said Anne…
  Jeg bliver så ked af at høre, at der er folk, som ikke fatter, hvordan man opfører sig overfor andre mennesker. Men det er så nemt at gemme sig bag en mail eller kommentar.
  Jeg takker også for dine indlæg så fyldt med smukke billeder, inspiration, tanker og ord til eftertanke. Skønne madopskrifter som der prøves af med stor velbehag. Jeg har lige modtaget opskriften på din skønne cardingan – helt uden bøvl ;o). Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med den.
  Keep going…

 • Reply Jane 11/10/2009 at 16:48

  Godt du fik luft, men der jo nogen som ikke kender grænsen. man kan jo ikke gøre en silkepung af et æseløre.

 • Reply Henny 11/10/2009 at 18:24

  Brokkerøve har det nok værst med sig selv. De skal jo leve med sig selv hele tiden. Men bare ignorer dem, der er ingen grund til at tage sig af deres brokkerier, især ikke, hvis de ikke overholder reglerne for almindelig høflighed. I filteret med dem!

 • Reply Suzanne 11/10/2009 at 18:29

  Kære Anne.

  Vil du ikke nok lade være med at være føjelig og lyserød og så bare være dig?

  Jeg ved godt at flere bloggere på et tidspunkt når dertil hvor de føler, at enkelte af deres læsere forsøger at suge energien ud af dem…

  Men hey… i virkeligheden er det jo DERES problem, hvis du ikke lever op til deres forventninger! Det er dem der stiller urealistiske krav til et andet menneske, som ret beset ikke gør ret meget andet end at dele sit liv og indimellem en opskrift.

  Jeg kan bare ikke have det og måske er jeg barsk… men jeg havde taget bladet fra munden for længe siden – vi skylder skisme ikke hinanden noget herinde, andet end almindelig høflighed og respekt.

  Kh Suzanne

 • Reply hanne 11/10/2009 at 23:15

  blid, føjelig og lyserød??? min bare !!! gu’ ska du da ej, så blir det da alt for kedeligt!!
  Gør som du plejer, og vær lige så farverig som altid, det er jo det vi holder af når vi kommer forbi. Og brug deleteknappen når nogen blir for grove. Dem skylder man hverken tid, opmærksomhed eller forklaringer. De fortjener kun et skuldertræk. Hver fugl synger med sit næb, syng du lystigt videre med dit !!!

 • Reply Solrun 11/10/2009 at 23:46

  Læser jævnlig din blog. Nyder at læse den. Kommenterer dog næsten aldrig.

  Forstår slet ikke at du får sådanne mails. Folk tror åbentbart at de kan te sig som de lyster på nettet – desværre.

  Håber, at den person som ødelagde din dag, læser dit indlag og får røde øre. Og forhåbentlig er stor nok til at komme med en undskyldning.

  Tak for en god blog.

  Keep om the good work

 • Reply Karen 12/10/2009 at 07:18

  Hei Anne!
  Jeg leser din blogg jevnlig, og synes den er fantastisk. Spesielt liker jeg jeg dine strikkerier, og jeg har latt meg påvirke til å strikke et babyteppe med bladmønster, likt det du strikket i fjor en gang. Jeg er nok ganske sikker på at jeg også skal strikke den vesten du nå har designet:-) Jeg har aldri tidligere kommentert på bloggen din, men nå syntes jeg det var på sin plass. Jeg gir deg all min støtte, og jeg kommer fortsatt til å følge med på bloggen din.
  Mange hilsner fra Karen i Norge

 • Reply Lise (Fru Kvist) 12/10/2009 at 09:21

  Godt du ikke lukker! Blid, føjelig og lyserød???? Ved du hvad Anne, der er altså længe til at de sagtmodige skal arve jorden, så du må hellere blive ved som du plejer!

  Knus,
  Lise

 • Reply Helle Nielsen 12/10/2009 at 09:27

  Puha, blev også lige lidt nervøs for at du stopper. Kan godt forstå at man bliver lidt harm over “de der folk” – kan de for fa…. da ikke forstå at det er noget du gør fordi du synes det er sjovt??.
  Jeg er ihvertfald super-glad for at kigge med – har mere en en gang bespist familien med dine opskrifter og fået inspiration til både strik og bolig.
  Tak fordi du er her og stadig gider trods de besværlige elementer ….
  Knus fra Helle

 • Reply Olines 12/10/2009 at 11:56

  Jeg nyder dagligt mit besøg her hos dig, netop fordi din tone altid er neutral, du skælder og smælder ikke, men her er en rar tone og her kan jeg kigge forbi og bare være!
  Hvor er jeg ærgelig over, at du/vi indimellem skal udsættes for andres smålighed og sure opstød.
  Jeg håber du fik luft og at alle kommentarerne varme omkring dig!
  God ferie!

 • Reply Tanni 12/10/2009 at 14:48

  Ja jeg siger også bare SÅDAN!!!
  Og respekt – fordi du siger fra!!!!
  Det nytter ikke at folk vader hen over een!!!! Og sidst men ikke mindst, tak for din skrappe pen og nej sart er du ihvertifald ikke, sådan føles du ikke!!! God efterårsferie………………
  Knus fra
  tanni

 • Reply Dortheivalo 13/10/2009 at 00:33

  Jeg er ligesom så mange andre fast læser af din blog. TAK for en dejlig og inspirerende blog. En daglig dosis “hverkenfuglellerfisk” for at fuldende dagen og jeg er endnu ikke blevet skuffet!

  Alle andre har sagt alt det, som jeg ville have sagt.
  Sig endelig fra, og du gør det på en god og forståelig måde.
  Jeg har gennem de små tre år jeg har blogget fået en del mails fra folk, der skal til Grønland:
  Kan du guide os til den og den fjeldtop, for det koster så meget gennem turistkontoret? Kan jeg komme med dig ud og sejle? Kan du anbefale (underforstået sørge for) et billigt sted vi kan overnatte? Kan vi besøge dit grønlandske hjem? Må vi se din grønlænderdragt? Kunne du mon liige.. osv.
  Man / jeg studser da lige en gang, for ville de mennesker mon opføre sig så anmassende overfor dig og mig og andre bloggere IRL? Næppe.

  Jeg hjælper gerne og ofte og svarer så ofte så muligt på spørgsmål vedr. Grønland/Sisimiut eller andet, som jeg har skrevet, men derfra til at yde gratis service og måske endda på bekostning af andre, der skal leve af turisme, dér går min grænse.
  Godt du sagde fra og endnu en gang tak for en dejlig, inspirende blog med lækre billeder. Håber det varer længe, længe inden du mister gnisten til at blogge. God dag til dig.

 • Reply fru lynge 13/10/2009 at 08:45

  ja, du er sku for sej smukke Anne….. Tænk at du i virkeligheden har et liv ! hvem skulle ha troede det ! nej pjat, det er en funderlig verden, med mennesker fyldt af alt for lidt overskud trist for dem….
  jeg kan altså heller ikke for godt undvære mine ugentlige fugl & fisk potion, så fortsæt du endelig og husk for alt i verden at sig PYT et fantatisk ord. go ferie

 • Reply Trine 13/10/2009 at 21:53

  … Og så sku det vist være på plads!

  (ellers spammer vi dem til de overgiver sig, gør vi!)

 • 1 2

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.