Skrammer og buler

DET VAR MÅSKE BARE LIGE DRÅBEN…

10/10/2009

Når vi om halvanden måneds tid lander i slutningen af november, så har jeg blogget i 4 år, i nogle perioder flittigere end andre, men dog 4 år med først Garn&Gastronomi og siden her på min helt egen adresse.

Jeg blev ret hurtigt hooked, elskede at gå og blogge i hovedet, altså finde på nye ting og sager at skrive om, at planlægge ord og billeder og siden gå ind til computeren og få det omsat ved tasterne og dele mine tanker, betragtninger, oplevelser, opskrifter, pjat, nonsens og spekulationer med alle jer, der læser med her…

Fællesskabet, der er opstået omkring bloggeriet, har været fantastisk, nye vidunderlige mennesker er kommet ind i mit liv, lidelsesfæller og passionsmakkere, det er en rigdom, som jeg er virkelig taknemmelig for og som jeg på bedste vis også forsøger at nære og varme med engagement og tilstedeværelse.

Jeg elsker alle de mange kommentarer, som i tager jer tid til at skrive, det er jo dem, der for alvor giver bloggen liv, uden dem ingen dynamik og den ville være svær at undvære.

Alle de mails, breve og småpakker, der er landet hos mig i forbindelse med bloggeriet er jeg også rigtig rigtig glad for, det er så skønt – og til tider også en smule overvældende – at mærke den energi og velvilje, som flyder i min retning fra mennesker, jeg aldrig nogensiden har mødt og sikkert heller ikke kommer til at møde andet end her i den virtuelle verden…

Alt det er fantastisk, livgivende og hjertevarmende, det gør mig meget meget glad, det skal i vide, hver eneste lille kommentar og tilkendegivelse følger med mig indeni ud i det videre bloggeri.

Jeres forholden jer til mine skriblerier sætte gang i reflektion og nye tanker og idéer opstår og faktisk føler jeg på den måde, at i andre også er med til at forme det, der sker her på siden.

Jeg har været så usandsynlig heldig, at langt størstedelen af det, der kommer flydende fra jer til mig er af positiv art, det er anerkendende, det er varmt, det er opløftende, langt langt størstedelen af det, og det er i det jeg forsøge at tage udgangspunkt.

Men ind imellem, så sker der altså også noget andet, noget der er knapt så spændende og knapt så energi-givende, det er nærmest det omvendte, det gnaver og irriterer og gør også rigtigt ondt.

Indtil nu har jeg forsøgt at holde en sober tone her på siden, at være imødekommende og forstående, har svaret ganske pænt på de mails, der har været for mig grænseoverskridende og stærkt provokerende, jeg er gledet af på brokkerøvenes små sure opstød, jeg har vendt det døve øre til, når nogen har talt nedsættende eller hånligt omkring mig, eller den mig som de tror jeg er, og om mit bloggeri…

MEN – alle har vel en grænse, alle har vel en vis portion tålmodighed i forhold til at få denne grænse overskredet og jeg mærkede tydeligt i går, at nu var jeg kommet dertil, hvor nok er nok.

Og da jeg så på meget rimelig vis forsøgte at forklare, at jeg havde det sådan, så fik jeg at vide, at jeg ikke skulle være sart.

SART?! Det er sgi ikke lige frem et ord ret mange mennesker vil sætte i forbindelse med min personlighed.

Ja ret mig, hvis jeg tager fejl, men sart, næh du, den bider jeg ikke på!

Jeg går ikke i stykker af, at folk skriver “Og jeg vil gerne ha’ et hurtigt svar, for jeg skal handle lige om lidt!”

Ej heller græder jeg over, at nogen synes, at det vil være rimeligt, at jeg leverer opskrifter til deres kommende julebog, fordi de ikke selv har tid til at eksperimentere, ja de har faktisk så travlt, at de ikke engang har tid til at præsentere sig og forklare, hvad projektet egentlig går ud på.

Jeg trækker såmænd også bare på skuldrene over de, der i en halvoffentlig forsamlingen bræger om, at “Anne sgu tror, at hun er så tjekket og hvad har hun i det hele taget at ha’ det i?!”

Jeg græder ikke, jeg svirper ikke tilbage, jeg skumler ikke – ret meget da – og forsøger faktisk at ta’ det oppe fra og ned og være ret ligeglad med det.

Men der er grænser, det er der altså, jeg modtog i går en mail, der fik låget til at lette og nu må noget af dampen lukkes ud.

Måske er jeg en bitch, måske er det at skyde gråspurve med kanoner, men nu er det fandme nok!

Forstå venligst, at jeg ikke synes, det er okay, at modtage mails, der har en snert af uforskammethed over sig!!

Forstå også, at man sgu ikke har købt en opskrift, hvis man ikke har betalt for den!!

Forstå, at mit liv er andet og meget mere, end at sidde klar ved tasterne i det øjeblik, som man nu synes, at man har krav på min opmærksomhed!!

Forstå, at bloggen ikke er mit arbejde, men at jeg blogger af lyst!!

Forstå venligst, at jeg vil give en hel masse, men ikke alt!!

Og vid altid, at det er helt frivilligt, om man gider at være her eller ej!

Man er mere end velkommen til at skride og smække med døren, hvis man er utilfreds med hvem og hvad, man tror jeg er!

Og til jer, der stadig gider at være her – Tak fordi i gad at lægge ører til en længe indestængt irritation.

Jeg lover at være blid og føjelig og lyserød det næste stykke tid…

You Might Also Like

72 Kommentarer

  • Reply Britt 10/10/2009 at 09:41

    Hej Anne, har læst din blog noget tid, men aldrig skrevet kommentar. Jeg vil bare rose dig for en fantastisk fin side og en masse dejlig inspiration. Jeg synes altid jeg forlader din blog med noget positivt, og det er dejligt du gider dele ud af din hverdag

  • Reply susan 10/10/2009 at 09:47

    Hej Anne.
    Ja, nogen gange undres man over hvad folk bilder sig ind.
    Jeg er en af dem der håber at du vil forsætte lige nøjagtig som du plejer, det er jeg yderst tilfreds med.
    Rigtig god efterårs ferie.
    Hilsen
    Susan

  • Reply Britta 10/10/2009 at 09:55

    Godt brølet Anne! Du skal f….. ikke finde dig i noget!

  • Reply Helle K. 10/10/2009 at 10:05

    SÅDAN!

  • Reply Hanne 10/10/2009 at 10:40

    Ud med dem, som tror du er et gratis ugeblad med dertil hørende service…..
    Folk som lige smider en mail med “kan du ikke lige (for så er man jo selv fri) finde en opskrift/ fortælle mig hvor/ gøre dit/finde på for mig” -skulle lige stoppe op og tænke over, man tager en andens tid for givet.
    Hvad får man til gengæld, kunne man så svare!!!!
    I går fik du lige præcis, hvad du IKKE havde fortjent og jeg tør godt sige det højt:
    “Hun er fandme en dum kælling” – hende som var en tand for frisk i går!

  • Reply Kisser 10/10/2009 at 11:06

    Godt skrevet.
    Egoismen kender somme tider ingen grænser – desværre.

  • Reply Ulla V. 10/10/2009 at 11:10

    Det er ikke den første gang jeg undrer mig over folks opførsel i denne virtuelle verden. Ja, faktisk synes jeg, at det hænder alt for tit, at nogen mener at de kan gebærde sig på ubehøvlet vis overfor diverse blogejere og kreative folk.

    Det er mig virkelig en gåde, at nogle mennesker ser det som deres ret til at tale og handle på den måde du beskriver. Hvad er det der retfærdiggør, at man har fortjent at blive hundset med og vrisset af, blot fordi man har valgt at delagtiggøre folk i det man går og laver af kreative og daglige ting?

    Allermest undrer det mig, at folk der selv blogger ikke behandler folk som de gerne selv vil behandles…

    Jeg er ked af, at du har oplevet negativitet og “bossy” folk, men hvor glæder det mig, at du ikke slår det hen uden at reagere. Det er én af grundene til at jeg holder så meget af din blog…du handler og du vil det bedste for folk.

    Hav en dejlig efterårsferie med din familie, Anne :))

    P.S. Uha, hvor må det have været skønt med sådan en Lars H.U.G koncert. Jeg håber at din mand kunne lide den. 😉

  • Reply Estermarie 10/10/2009 at 11:15

    Der er bare nogle mennesker der ikke under andre noget.
    Pyt med dem.
    Elsker din side og får abstinenser hvis jeg ikke kommer ind på den med meget jævne mellemrum.
    Kram fra mig.

  • Reply birgitte 10/10/2009 at 11:33

    Hørt. Og forbliv du den, du er!!! Det er jo dig, jeg kan li´
    ;0)

  • Reply Lea 10/10/2009 at 12:06

    Folk kan være nogle klaphatte! Men bli’ nu ikke alt for lyserød…det er ikke til at holde ud i længden. 🙂

  • Reply Vivi Aggergaard 10/10/2009 at 12:10

    Hej Anne… jeg vil ønske at du fortsætter som du har gjort hidtil… der vil altid være nogen r..huller derude som kan ødelægge ens dag med deres mails og svar som .. ja jeg har en fornemmelse af at de faktisk er misundelige over et eller andet.. muligvis forkert observeret, men det er nu min mening..Efter min bedste overbevisning har alle ret til at have deres mening og samtidig har vi jo alle så også retten/pligten til at respektere at vi ikke alle partout SKAL være enige.. men nogen gange synes jeg også at hvis man kun har dårligt/negativt/modbydeligt at skrive, så burde man måske bare lade være med at skrive noget…vi er jo trods alt skønne personer bag alle blogene her i blogland… jeg synes din blog og det du skriver er en fornøjelse at læse … og dem som ikke kan tåle det du skriver kan jo bare lade være at læse med… så derfor.. ud med luften.. (det har du gjort).. og fortsæt.. (det håber jeg du vil)…
    Rigtig go’ weekend til dig og dine… kh Vivi

  • Reply Gertrud 10/10/2009 at 12:45

    Hvad tænker folk dog på

  • Reply Losarinas mor 10/10/2009 at 13:03

    Det var dog utroligt , som folk kan opføre sig…
    Jeg er bare glad for at du er her g synes du giver så meget .
    God ferie 🙂

  • Reply Anne 10/10/2009 at 13:11

    HOV HOV…ikke noget med at lave om på din facon!!
    Men irriterende er det når andre går i rette med en..
    God weekend og bliv i det spor du har kridtet af…ellers er du jo ikke dig!
    😀

  • Reply Hanne 10/10/2009 at 13:16

    Man undres gang på gang, og jeg synes faktisk at Hanne rammer plet, når hun skriver “ud med dem, der tror du er et ugeblad med dertil hørende service”.

    Rigtig god og velfortjent ferie 🙂

  • Reply Sonnie 10/10/2009 at 13:19

    Jeg synes du giver meget her på din blog og jeg nyder at læse dine indlæg, prøve dine opskrifter og deltage i dit blog-liv. Du skal f….. ikke finde dig i noget, bare ud med det :o)
    God efterårsferie

  • Reply Birgitte 10/10/2009 at 13:41

    Gisp! Lige da jeg læste de første linier i dit indlæg, troede jeg, at du ville stoppe, men det var da heldigvis ikke det, det handlede om!
    Du har en af de bedste blogs, jeg er stødt på, og du er altid både inspirerende og underholdende. Så bliv endelig ved i samme dur – og glem alt om de irriterende kommentarer og mails, som du nok desværre ikke kan undgå helt, når du er i dette forum!

  • Reply Susanne HS 10/10/2009 at 13:46

    Kære Anne.
    Jeg håber kun, at du vil være blid og føjelig og lyserød det næste stykke tid…, – hvis der ikke er grund til andet….
    Der må gerne “brøles” og “buhh´es”, når der er brug for det, – hvis du spørg mig !
    – Og det har der tydeligvis lige været !!!!
    Rigtig god ferien til dig og dine.
    K.h. Susanne HS

  • Reply Anita 10/10/2009 at 14:00

    Jeg var også lige ved at være bange for, at du ville komme med det store forkromede punktum, da jeg startede med at læse indlægget. Men pyyyh, det gjorde du heldigvis ikke!

    Det er godt at få afløb, når tankerne skal ud af kroppen. Jeg håber du får en god weekend, trods alt 🙂

  • Reply Christiane 10/10/2009 at 14:15

    Var bare ærlig – du behøver ikke være blid, føjelig og lyserød – var dig selv. De andre kan hoppe i havet!

  • Reply Tante T 10/10/2009 at 14:22

    Efter at have læst mig gennem din irritation, glæder jeg mig bare over at udfaldet ikke blev som jeg frygtede efter de første sætninger!
    Jeg troede et splitsekund at du ikke gad bloggen mere! UHA!! Men det gider du heldigvis godt, og tak for det 😉

    Fortsæt i samme stil, – dvs ikke altid blid og føjelig, for du er lige underholdende “med kant”.

    Tak fordi du ER og tak fordi du DELER, og god weekend til dig 😉

  • Reply Karen 10/10/2009 at 14:42

    hold da fest, det lyder da som om nogle personer er gået langt over grænsen..svært belastende! Jeg håber i hvert fald du bliver ved (og ikke kun som lyserød og føjelig) for din stil og blog er vildt inspirerende og altid dejlig at besøge 🙂
    Go weekend 🙂

  • Reply Susie 10/10/2009 at 15:17

    Hej Anne. Jeg har nydt godt af din gavmildhed gennem et par år (skøn mad, smukt håndarbejde og dejlige billeder til inspiration) Har aldrig lagt en kommentar eller en tak – og det fortjener du altså – så… tak!
    Jeg håber nu ikke du bliver alt for lyserød 😉
    Bedste hilsner

  • Reply Mette 10/10/2009 at 15:30

    Thumbs up Anne!

  • Reply Charlotte Illum Larsen 10/10/2009 at 15:39

    Vær du bare kulsort eller lyserød – ligesom du lyster… det her er dit forum og dit humør og dit liv… jeg modtager også underlige forespørgsler og kommentarer – ikke kun via mail men også i real life.. man bliver sådan lidt halvoffentlig – og hvis man ikke syntes om det må man lade være med at læse med. Sådan er der folk til her i verden – der kun bliver store ved at gøre andre folk små – det er synd for dem og deres… Tak fordi du fik formuleret et godt og sagligt indlæg på den bedste måde.. og stort knus fra Ærø

  • Reply Sylvia 10/10/2009 at 15:41

    Det er bra du sier ifra. Det lever mange egoister rundt forbi, ja mange treffer man i butikken, og mange er også inne på nett. Siden de ikke viser seg frem her inne, tror de nok at det er deres rett å være uforkammet……………!
    You go girl!!

  • Reply Hanne Schrøder 10/10/2009 at 15:50

    Hej Anne
    Lad endelig være med at være blid og føjelig og lyserød ! For så er du jo ikke den, du er!
    Jeg sætter meget pris på din blog, og på din hjælpsomhed! Du har hjulpet mig før, og du har også engang for længe siden givet udtryk for irritation, hvor jeg bad om for meget! Det er i orden, jeg mente min undskyldning!
    Det er utroligt dejligt, at du deler opskrifter af den ene eller anden slags med dine læsere, og din blog er god at læse med alt, hvad den indeholder. Jeg var også bange for, at du ville slutte, da jeg læste starten på dit indlæg – puh ha – det gør du heldigvis ikke! TAK!

  • Reply Eva Anette 10/10/2009 at 16:40

    TAKK FOR AT DU ER AKKURAT DEN DU ER, ANNE! STOOOOR STRIKKEKNUS FRA MEG 🙂

  • Reply Liselotte 10/10/2009 at 16:57

    De som tror, at dette her er en gratis service stillet til rådighed 24/7 med indbygget ret til at kræve, forlange og retten til at mene… de kan ærlig talt hoppe i havet, men hvor jeg dog genkender det hele, Anne – og regner så med, at jeg har rigtigt mange druknede på min samvittighed på den konto, for når man er en surmuler hænger mundvigene nedad og vandet render indenbords, tror du ikke? 😉

    Jeg blogger udelukkende for at have det sjovt, ligesom dig, og sådan fortsætter det, til jeg ikke har det sjovt mere… og hopper de ikke i havet, de urimelige og uartige, kan de vel finde en aftenskolekursus i god opførsel og anstændig omgang med andre mennesker. De trænger.

  • Reply Britta 10/10/2009 at 17:56

    Hej Anne

    Jeg håber du bliver ved som du plejer. Du gør det rigtig godt og dine indlæg en fornøjelse

  • Reply Kari 10/10/2009 at 18:26

    Så godt når det er sagt! Jeg vurderte selv å avslutte min blogg for en tid tilbake pga misunnelse og sure kommentarer, men så tenkte jeg f…..! Det unner jeg dem ikke! Jeg blogger for meg selv og de som frivillig vil lese, og det er fortsatt lov å si meningen sin, og det er ingen som er nødt til å lese hva jeg skriver.
    Så jeg fortsetter som før, og det håper jeg virkelig at du også gjør.
    Jeg har hentet mange gode kommentarer i bloggen din, og jeg syns du sprer inspirasjon, glede og ettertanke. Fortsett med det.
    Vakre tanker fra K@ri*

  • Reply britta wilfert 10/10/2009 at 18:38

    jeg er faktisk målløs!

  • Reply Helle Odgaard 10/10/2009 at 18:54

    Igår havde jeg min debut her på bloggen, og jeg er ikke en af de egoistiske kvindemennesker der er beskrevet ovenfor, og samtidigt havde jeg debut med at købe opskrift, og oplevede en totalt overrumblende positiv service ved at du ringede til mig idet der var en indlysende fejl i min mailadresse men du ville lige tjekke. Tak Anne og opskriften venter kun på det bliver mandag så jeg kan købe garn. Jeg synes det er super godt at du kommer af med dine frustrationer over nogen der har overskredet dine grænser SÅ meget. Så ris til dem og ros til dig.

  • Reply Laila 10/10/2009 at 18:57

    KOM SÅ ANNE… Hep hep hep! :o)

  • Reply Lisbeth 'Bula 10/10/2009 at 19:13

    Man blogger for å ha det moro. Man har lov å skrike litt når folk er frekke! Jeg liker å gå på besøk på mange blogger. En av dem er din. Her er det hyggelig.

  • Reply Pernille 10/10/2009 at 19:48

    Godt! 🙂

  • Reply Gitte Buurgaard 10/10/2009 at 21:21

    Hej Anne

    Jeg læste dit indlæg med bankende hjerte, nåede at tænke at du nu måske ville stoppe dit bloggeri, men kunne ånde lettet op da det ikke var tilfældet.
    Jeg får altid et eller andet brugbart med mig fra din blog, TAK for det.

  • Reply diana rose 10/10/2009 at 21:49

    Kære Anne.
    Vi er hos dig – den trofaste stok, der holder af at læse både dine positive og – sjældent – negative klummer, og nej, det skal ikke være mere blid og sød, end du plejer, for du skal – ligesom vi andre – ikke finde dig i alt.
    Man kan da bare lade være med at “læse” dig, hvis man ikke kan lide lugten i bageriet.
    Noget helt andet – det billede du havde i går, da du omtalte sommerhus på Ebeltoft-kanten – er vidst taget fra Mol,s Bjerge med udsigt til Ø-hoved – den tange, der går ud i vandet. Jeg har boet i “rundingen” i bugten til venstre – i Tved i 21 år. Dejligt sted. Tudede som pisket, da vi skulle flytte dertil fra Ebeltoft – syntes det var “lands end” – var lige så ked af at flytte derfra igen for 6 år siden – hjem til Ebeltoft, og det er godt nok.
    Week-endknus fra Diana

  • Reply Mette 10/10/2009 at 22:00

    Anne!
    Godt du bliver her, var nemlig osse bekymret!

    Ved ikke lige hvad al polemikken handler om, ved bare jeg bliver her og læser dine skønne, varme indlæg. Afprøver dine delikate opskrifter engang imellem og suger inspiration til mig

    Tak for en dejlig blog, som jeg håber du fortsætter i samme stil som hidtil.

  • Reply Kirstenk 11/10/2009 at 01:46

    Ud med brokkere og nassere… din blog, du bestemmer…så kan de lære det kan de…

  • Reply mette 11/10/2009 at 07:54

    Sådan Anne! Og pyha at du ikke stopper! – det ville altså være rigtig træls 😉

  • Reply Mette 11/10/2009 at 09:06

    …du skal så kun være blid og føjelig, når det er rimeligt…. Uh, hvor jeg forstår dig, Anne. Jeg undres også ind i mellem og er nået dertil, hvor jeg slet ikke gide svare den slags forespørgsler. Jeg forsøger at behandlede mine blog besøgende venligt og oven i købet byde nye læsere velkomne med at besvare deres første kommentar med en personlig mail. Ja, man undres over, hvad der får folk til at være så uforskammede.

  • Reply Lone Ringskær, Mårslet 11/10/2009 at 09:25

    Håber at over 40 indlæg på kun én time med lutter ros og opbakning kan opveje en enkelt idiot….(eller to).
    Jeg gemmer altid læsning af din blog til sidst, du ved…li´som hjemmelavet is med store chokoladestykker og et stykke klistret brownie. Det spiser man jo heller ikke før salaten, vel?
    God ferie til dig, Anne.

  • Reply yt 11/10/2009 at 09:27

    Rækker mand fanden lille fingeren tager ham hele armen ;(

    Kan også undre mig over folk der skriver og tigger om opskrifter, fordi de er for nærrige til at ofre de sølle 50 kr. den ofte koster.
    Helt ukente folk, der knap gidder underskrive sin mail.

    Jeg syntes bestemt ikke du fortjener en ubehøvlet behandligt.
    Din blog er super dejlig at følge. Rundhåndet dele du ud af ideer og oplevelser.

    Nej, Anne ret du ryggen igen. Du har masser at være stolt over.

    God ferie !!

    Yt

  • Reply Dell 11/10/2009 at 09:37

    Ærgerligt at andre ikke respekterer ens privatliv, også selv om det er gjort offentlig på ens blog. Men hvor kan folk dog være ubetænksomme i ord og handling!
    Jeg holder af at hoppe indenom og læse om hvad du nu har fundet på, og sikke dejlige billeder du lægger ind.
    I ønskes god ferie, der er jo bare så smukt på mols.

  • Reply Julie 11/10/2009 at 09:41

    Anne, du er skøn!

  • Reply Julie 11/10/2009 at 09:42

    Hov, fik ikke min URL med (selvom det godt nok er LANG tid siden, jeg sidst har postet et indlæg)!

  • Reply Laila 11/10/2009 at 09:49

    Jeg er intet mindre chokkeret end alle de andre læsere af din skønne blog. Her kan man da vælge om man vil være med eller ej, ingen tvang.

    Keep on going strong!

    Laila i Schweiz

  • Reply Kirsten Jensen 11/10/2009 at 09:55

    Pyh ha! Troede et øjeblik du ville stoppe. Lad det aldrig ske. Jeg nyder din blog næsten hver dag. Det er i det hele taget utroligt så uforskammede folk er blevet, ikke kun i det virtuelle rum, men over alt. Taler af erfaring, jeg har siddet i kassen i et supermarked i flere år. Men sådanne mennesker er ikke værd at hidse sig op over. Hold fast i at være dig selv og bed de andre om at rende og hoppe!

    Knus og varme hilsner til dig
    fra
    fru Jensen

  • Reply Rikke 11/10/2009 at 09:57

    Utroligt hvad man skal finde sig i, fordi man er flink og hjælpsom.

    Håber du slipper for flere af den type henvendelser

  • 1 2

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.