Bøger, Film, Pigerne, Udflugter

SPIDERWICK…

18/03/2008

Spiderwick…
Vi har været et par timer i biografmørket i dag, pigerne og jeg, det var ikke ligefrem inde-vejr, solen skinnede fra en blå himmel, men der var ingen vej udenom, en aftale var en aftale måtte jeg sande, og det er jo også rigtigt nok.

Vi så Spiderwick, og er enige om, at det var en rigtig god film, og den fik pigerne til at tænke på alle de gode timer, de havde tilbragt i selskab med de 5 bøger, der ligger bag filmen…

Den første bog læste vi sammen på en ferie for måske et par år siden, og de andre blev så slugt individuelt senere, og sidste jul fik pigerne så “Arthur Spiderwicks Felthåndbog”, hvis fantastiske tegninger vi har brugt meget tid på at kigge på igen og igen.

Jeg har også lokket nogle af drengene i skolen til at læse bøgerne, de ville egentlig gerne læse Potter, men måtte gi’ op p.g.a. for mange svære ord, for meget tekst og alt for mange sider; Spiderwick kunne de klare, og endte med at være meget optagede af bøgerne og det spiderwick’ske univers.

Har man hang til bøger og film i den boldgade, så er det bare med at komme i gang og afsted, men man skal altså kunne klare lidt uhygge og gys i biografens mørke sale, det er ikke en film for små børn…

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Irene Aagaard 18/03/2008 at 21:20

  Spiderwick-bøgerne er netop gode til de små fantasy-læsere,og så er der de fine tegninger at støtte sig til. Glæder mig til at se filmen.

 • Reply Dorte Nielsen 18/03/2008 at 22:15

  Gode bøger. Mine 3 kl. elever er i fuld gang med at læse dem selv, ret godt gået synes jeg. Jeg er også selv i fuld sving, så når der frilæses i klassen, læser jeg Spiderwick. Skal have Henrik med for a se filmen, men her i Køge “går” den ikke, så vi må længere væk.
  Fortsat god ferie.
  Dorte, der lige har kommet et swallowtail shawl i maskinen.

 • Reply Susanne i Silkeborg 19/03/2008 at 11:13

  Ja, den bog så altså også rigtig spændende ud :o) I sku’ da være kommet forbi til en kop kaffe ! Kh Susanne

 • Reply Anne 19/03/2008 at 11:20

  Det er fine og underholdende bøger til de, der ikke kan tygge sig igennem mange hundrede sider, Irene, og du kan roligt glæde dig til filmen, den er rigtig udemærket…

  Jeg har også læst den første højt i klassen, Dorte, som en lille “teaser” og mange røg på resten af serien bagefter.
  Den bog børnene husker allerbedst er “Kongen af Sydspanien og hele balladen”, den læste jeg både hjemme og i skolen, da de gik i 2.klasse og de snakker stadig om den, og vil gerne, om jeg lige kan nå at læse den én gang til her inden sommerferien.
  Jeg morede mig nu også kosteligt 🙂

  Vi havde chauffør på, Susanne, og Laura skulle skynde sig til fodbold, det har top-prioritet, ved du!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.