For hjerte og sjæl, Udflugter

LØJT LAND…

17/03/2008

Løjt…

Strandfund…
Vi har været et hurtigt smut til min barndoms-egn, vi har været afsted i et døgn for at besøge Hanne og Tommy der ferierede i Løjt, der ligger mellem mit eget Haderselv og min fars Åbenrå.

Ud over at nyde de søde menneskers dejligt selskab, kunne jeg også endnu engang konstatere, at jeg bliver rolig og glad indeni, når jeg er der på mine gamle strande og hører folk, der taler “synne-jysk” omkring mig.

Det er hjemme…

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Helle K. 17/03/2008 at 14:05

  Dejlige billeder fra en smuk egn. Jeg synes det sværeste i verden er, at forstå en sønderjyde – så næsten hellere en bornholmer. 🙂

 • Reply Hanne 17/03/2008 at 14:37

  Selv om jeg kun er halvblods – min far er fra Als – så gibber det i mig, når jeg hører sønderjysk, for så er jeg tilbage i min bedsteforældres lille landsby, som ved et trylleslag.
  I dag blev jeg ekspederet af en dame, som ganske givet havde levet nord for Kongeåen i nogle år, men som alligevel havde den lille snert, som afslørede hende. Jeg slog over i sønderjysk og hun studsede lidt, men smilede og sendte mig ud af døren med et Møjn. Jeg tror ikke, der er andre dialekter, som tidligere brugere er så trofaste overfor, som sønderjysk, eller alsisk, hvis jeg skal være helt præcis – og det siger min far jeg skal 🙂

 • Reply Ella 17/03/2008 at 15:04

  Mmmmmm, det ser dejligt ud, Anne 🙂

  Møjn 🙂

 • Reply Kis Christiansen 17/03/2008 at 16:33

  Hej Anne, hvor har jeg dog badet mange gange lige der ved feriecenteret, Sandskær og Nørreskoven. Er fra Løjt og bor på Als. Jeg glæder mig altid til at skulle hjem, selvom jeg bor lige ovre på den anden side, hvor jeg befinder mig allerbedst. Forstår dig godt at du har nydt komme hjem å snak æ sproch. Alsingere er rigtig gode til at holde ved deres dialekt. Det er en sand fornøjelse at høre “Rondt o e goll” synge og høre gamle alsiske fortællinger.
  Møjn fra Kis 😉

 • Reply Bambi72 17/03/2008 at 22:13

  Ihhh der er skønt der 😀

 • Reply Anne 17/03/2008 at 22:43

  Ja, jeg har jo så ingen problemer med at forstå den sønderjyske dialekt, Helle, men jeg taler det kun til husbehov 🙂

  Jeg kender lige det der med at kunne spotte selv den allermindste snert af sønderjysk, Hanne, og Mojn er det allerbedste ord af dem alle…

  Der er dejligt, Ella, og vi havde jo også det skønneste vejr til at nyde landskabet i…

  Som skrevet ovenfor, Kis, så snakker jeg ikke sådan rigtigt synnejysk, men når jeg er i landsdelen er der alligevel enkelte vendinger eller måder at betone ordene på, der kommer tilbage i mit sprog, og mine børn smiler skævt, når mor siger Mojn både på vej ud og ind hos den lille købmand i Kelstrup 🙂

  Der er nemlig rigtigt skønt, Bambi, og kunne jeg lokke resten af familien, så ville jeg slå mig ned i Haderslev med det vuns…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.