Mad, Udeliv

GULLASCH…

23/10/2007

BÅLSUPPE…

For en tid siden lavede vi suppe i haven, og der er efterhånden nogle stykker, der har mailet omkring en opskrift på Gullaschsuppen, billederne har måske fristet og vejret er nu også til suppe af den stærke og varme slags.

I stedet for at blive ved med at svare hver enkelt på hvordan og hvor meget, så tillader jeg mig at være lidt doven, og bringer her en lille opskrift på Gullasch Our Way…

2 STORE LØG

5 FED HVIDLØG

500 G. SKÆRT OKSE I TERN

500 G. BLANDEDE SNITTEDE RODFRUGTER; SELLERI, PASTINAK, GULEROD, PERSILLEROD I EN SKØN FORVIRRING

LIDT OLIE

1 TSK. SPIDSKOMMEN

1 TSK. KORIANDER

1-2 SPSK. PAPRIKA, MEGET GERNE RØGET

LAURBÆRBLADE

EN HÅNDFULD FRISKE KRYDDERURTER, HVIS MAN HAR SÅDAN NOGEN, DET KUNNE VÆRE BREDBLADET PERSILLE, TIMIAN, ET ENKELT SALVIEBLAD MÅSKE

2 DS. FLÅEDE HAKKEDE TOMATER

EN KLAT TOMATPURE

1.5 LITER VAND

SALT OG FRISKKVÆRNET PEBER

Løg og kød brunes af, resten af ingredienserne tilsættes og suppen koges til kødet er HELT mørt, ikke noget med for voldsom tyggemodstand her, vi snakker smør-mørt.

Smages til med salt og peber, og spises med en klat kold creme fraiche og godt brød til.

Vi bruges en gasvarmedæmper til at riste brødet på, det virker rigtigt godt!

Mens suppen nydes, kan der koges en kande cowboykaffe på de sidste gløder…

Børd…

You Might Also Like

11 Kommentarer

  • Reply hannekludekone 23/10/2007 at 21:36

    Tak for opskriften, det er lige sagen nu. Vi har levet af købesuppe de sidste 3 dage, fordi husmoren har været syg og forkølet og manden i huset ikke ka’ lave mad! Så nu skal vi ha’ noget hjemmelavet.

  • Reply valdemarsro.dk 23/10/2007 at 22:27

    mums den ser god ud. Minder lidt om den chili/oksekødssuppe vi fik forleden og alligevel helt anderledes.
    Det er tid for supper og mad med kraft og saft!

  • Reply Lise 23/10/2007 at 23:15

    Den må prøves. Vi har 100 % succesrate med dine opskrifter so far. Dine chokomuffins er ungernes favorit, men også dine marengs, (som her i huset får et skud kaffepulver) fænger hver gang. Tak fordi du vil dele!

  • Reply Sanne L. 23/10/2007 at 23:23

    Uhm, det ser godt ud, den ret må vi bestemt ha’ lavet en af de nærmeste kolde dage. Dog bliver det på komfuret, da vores matrikel er for lille til en bålplads. Men måske et bålfad er nok? Det er jo til at pakke af vejen igen 🙂

  • Reply Liza :-) 24/10/2007 at 00:53

    tak for endnu en af dine opkrifter som plejer at være rigtig lækre…. kunne godt brugde den til pæretærten, du bagte lige inden i drog hinsidan… især det med den sprøde bund lyder tiltalende… har søt på nettet uden held 🙂

  • Reply Helle Nielsen 24/10/2007 at 10:50

    Hej Anne

    Jeg er lykkelig…….
    Den suppe ser SÅ lækker ud, og jeg trænger efter en uges sygdom til noget varmt og godt…….
    Weekenden er reddet.
    Tak for en super blog med super inspiration både med mad og strik. Og jeg tilslutter mig – opskiften på pæretærten vil vi også gerne ha´.

    Mange hilnser fra Helle

  • Reply Anne 24/10/2007 at 15:31

    Jeg deler gerne, god mad kan man ikke få for meget af! I alle tilfælde ikke i form af opskrifter, det er jo noget andet med fysikken 😉

    Pæretærte-opskriften får i altså ikke i denne omgang, den blev bagt uden opskrift med hvad der nu lige var i nærheden. Men en anden gang, hvis der er gang i tærterne, så skal jeg lægge noget ud…

  • Reply Deborah 24/10/2007 at 17:07

    Uhm, den lyder god!!! Tusind tak!

  • Reply Tora 09/02/2008 at 21:07

    Min mann lagde denne til meg nå i kveld, og det smakte nyyydelig! Jeg har hatt lyst til å lage den siden jeg leste dette innlegget i oktober, men altså ikke før nå.. Tusen takk for oppskriften!

  • Reply Stine 03/11/2009 at 18:52

    Jeg ved godt at dette indlæg er lavet for vældig længe siden, men nu fik jeg endelig lavet den. Jeg puttede lidt chili og kartofler i – fordi det kan vi godt lide 🙂
    Mums – siger jeg bare 🙂 Mange tak for opskriften.

  • Reply I DAG SIMRER DEN INDE… 24/10/2010 at 16:30

    […] Hvis i også har lyst til sådan en omgang, så lagde jeg engang for snart længe siden en opskrift lige her… […]

  • Skriv en kommentar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.