Lidt af hvert

SØNDAGS-SIMRE-MAD…

18/02/2007

Vintermånedernes lange mørke søndag lægger op til sene frokoster med mad, der har hygget sig i timevis over et stille blus.
Jeg elsker duften af kød og urter, der brunes, jeg nyder at ha’ hænderne fri til andet, mens maden passer sig selv i timevis, og kun bliver bedre deraf.

Efter af pigerne er blevet ældre betyder den sene søndagsfrokost også, at aftensmaden denne dag er valgfri og “selvgjort”; man må snuppe sig en rugbrødsmad, lave sig en toast eller koge en portion havregrød, der er frit valg på alle, forholdsvis sunde, hylder.

I dag kommer der gode venner og spiser frokosten sammen med os, vi skal snakke fælles sommerferie, drysse lidt omkring, slå os ned i de bløde med benene oppe og ha’ mange gode kopper kaffe…
Simremaden i dag er ølbraiseret svinekam med masser af grove rodfrugter, vi skal ha’ gode aspargeskartofler og en krydret salat til, og masser af brød til at tørre den himmelske sauce af tallerkenen med.

Jeg har hevet sværen af stegen, ridset den dybt og gnedet med god flagesalt og kværnet blandede peberkort i rå mængder over, der er lagt frisk timian og bredbladet persille på toppen, og så ellers fyldt op med pastinak, persillerod, hvide og orange gulerødder, rødbeder, hvid- og rødløg.
Og så ellers på med en kraftig øl, og ind i ovnen til et par timers hygge!

Jeg kan næsten allerede smage saucen, uhmmmm…

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Mette 18/02/2007 at 13:06

  Mums, Anne, desværre kan jeg nok ikke nå det, inden I spiser! Jeg elsker også simremad. Det fik vi i går. Himmelsk! – god søndags nydning! k.h. Mette

 • Reply nielsenstrik 18/02/2007 at 13:40

  Uhmmm, tænderne løber i vand
  Kh Jane

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.