Lidt af hvert

LUSSEKATTE…

13/12/2006

Da vi bagte i går, brugte vi Hjerteforeningens opskrift, vi vil gerne være lidt sundheds- og ernæringsbevidste sammen med børnene.

Da så jeg kom hjem, så snuppede jeg min egen gamle opskrift, godt med smør og sødmælk, lige som det skal være, for at lave de helt rigtige lusse-katter.
Vi spiste dem i går eftermiddags, snyderi, men pigernes bedstevennerne kom på besøg, og de skulle selvfølgelig ha’ lidt Lucia-stemning, og så skulle Amanda og jeg frygteligt tidligt i skole i dag, så vores ellers hyggelige tradition med Lussekatte d.23. om morgenen var aflyst i år…

CA.25 STK.

200 G. SMØR (rigtigt smør, sådan lurpak)
5 DL. MÆLK
1 LILLE PAKKE SAFRAN
25 GRAM GÆR
8 SPSK. SUKKER
1 ÆG
HVEDEMEL TIL DEJEN ER ELASTISK OG LET KLISTRET

Smelt smørret, hæld mælken i, og lad det temperere.
Safran-nipperne koges op i en lille smule vand, en deciliter eller sådan, og det koges til vandet er orange, hæld det i smør-mælk-blandingen.

Opløs gæren i den lunkne væske, tilsæt æg, sukker og salt, og hvedemelet lidt efter lidt.
Ælt, ælt og ælt, længe, så dejen bliver rigtig smidig.

Lad dejen hæve en times tid, ælt den let igennem, og form små nysselige brød, der pensles med sammenpisket æg og dekoreres med rosiner.

De forskellige brøds faconer har navne som Præstens hår, Svøbelsesbarnet, Julegrisen og 7-hjulskringlen, de er fine alle sammen, men hurtigst at lave er vel de tykke svungne S’er, der har en rosin i hver ende.

Bages ved 225 grader i ca. 15 minutter…

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Linda 13/12/2006 at 21:54

  Uhm hvor ser de altså lækre ud! Dem vil jeg afprøve i weekenden, tak for opskriften!
  kh Linda

 • Reply Bodil 14/12/2006 at 11:39

  Uhhm – dem vil jeg prøve. Det er nyt at koge safranen op i mælk. Jeg har bagt lusekatte før, men synes ikke rigtigt safransmagen kommer rigtig frem.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.