Lidt af hvert

SÅ PAKKER VI IGEN…

26/06/2006


Der har inden for kort tid været pakkeri til Tyrkiet, lejrskole, weekendtur, almindelige venindeovernatninger og hva’ ved jeg, og nu står de der dæleme igen, de store sportstasker!
Denne gang er de fyldt med grej til 3 dages Fritterval, pigerne skal afsted og jeg skal også med sammen med mine støttebørn…

Fritterval er en tilbagevendende sommerbegivenhed her i vores lille by, børn fra fritteren og klubben, 6-11 år, samles på skolens sportsplads, der ligger lige neden for vores store nye fritidshjem, sådan et har vi nemlig, for her i kommunen er vi indtil videre smuttet udenom SFO!

Frittival er gøgl, sport, samvær, optræden af store og små, voksne der leger med, grin i telte, myggestik og nye kammeratskaber.
Samlingspunktet er et kæmpe stribet cirkustelt, og uden om det ligger alle børnenes telte, nogen har endda slæbt en campingvogn med, og der er et leben på pladsen…

Ved aftentide, når roen sænker sig, sådan da, så får vi voksne tid til de hyggelige snakke, som hverdagen levner alt for lidt tid til, vi får snakket om børnene vi arbejder med, men vi får også snakket en hel masse om alt det andet, der optager os.
Jeg er blevet udfordret til en backgammon-dyst, der er nærmest blevet varmet op til den i flere måneder, og Kenneth, som jeg skal spille imod, kæmper lige så sammenbidt og indædt som jeg; jeg kan sagtens klare at tabe, bare ikke til ham, for så er der blær og hoveren helt til næste år…

Laura skal sove i 2mands-telt med bedsteveninden Anna, dem ser vi nok ikke meget til, det skulle ligne dem godt at forskanse sig i hinandens fnisende selskab.
Amanda overnatter i et kæmpe villatelt med flere kabiner, hun og de 2 andre kumpaner har flere gange brillieret ved at gå i seng umiddelbart efter aftensmaden, ikke fordi de var trætte, men det var så hyggeligt med nattøj og lommelygter…

Det er sjovt at kunne iagttage pigerne lidt på afstand, de lader sig aldrig mærke af, at deres mor er indenfor rækkevidde, Laura svanser faktisk forbi uden at værdige mig et blik, det er skønt! Jeg får lov at opleve dem på helt nye måde, godt for mig, godt for dem!!

DMI lover os lidt blandet vejr, og der er pakket både gummirøjsere og solcreme, men nogle skønne dage, det får vi uanset om det regner eller ej…

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Bettina 26/06/2006 at 23:35

  Jeg elsker også at komme lige så stille til afhentning af børn i dagpleje og børnehave, og bare stå lige så stille (nogle gange skal der lige blinkes til en pædagog eller en dagplejeforælder) og betragte dem i fri dressur…det er fascinerende og betagende, at ens eget afkom kan være så dejligt og have de gode ting med i bagagen hjemmefra – på en helt anden måde end når de er bevidste om moars tilstedeværelse.

 • Reply Fríða 27/06/2006 at 00:21

  nej, hvor hyggeligt I skal have det! og godt at dine piger er så pas sikre i sig selv at de kan ignorere dig! min mindste skal i morgen til sommerlejr en uge, han glæder sig vildt, og det gör forresten hans storesöster også!
  hilsen fra Island
  Frida

 • Reply Liselotte 27/06/2006 at 09:52

  God fornøjelse Anne. Det lyder som en hyggelig tradition med mulighed for netop at iagttage børnene under andre former. Det er altid sjovt og givtigt 🙂

 • Reply conny 27/06/2006 at 21:03

  Hvor lækkert med sådan en dejlig tradition. OG hvor dejligt at høre om velfungerende fritter med sommeraktiviteter. Andre steder lyder det nærmest som om, at børnene bliver curlet rundt til venner og familie for at undgå SFO’en. Værn om jeres fritidshjem og dets traditioner!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.