Lidt af hvert

BØGER…

26/04/2006

Her er metervis af kogebøger, rodede hylder med børnebøger, her er skøn- og faglitteratur, her er havebøger og strikkebøger, jeg elsker bøger!!
Jeg lærte at læse, da jeg var 5, og har læst uafbrudt siden, tidligt og sent, i sengen og til morgenmaden, på toilettet og under madlavningen…

For tiden læser jeg i bidder, alt for små bidder, ikke af lyst, men af nød, der er ikke meget tid til læsning ; der er ikke tid til timer i et sofahjørne eller en hængekøje, men måske bliver der det engang, engang når jeg bliver gammel og ikke suser mere…

Ella har memet mig, og jeg har gransket min hjerne, for:

Hvilken bog har betydet mest for mig? Enten som læse- eller ahaoplevelse.

Jeg aner det virkelig ikke, der er så mange, der har gjort et stort indtryk på mig, hver på sin måde, og fra mange forskellige genre, jeg kan simpelthen ikke pege på lige netop én!
Så her kommer lige et par stykker:

“Omsorgssvigt er alles ansvar” af Kari Killén, en fagbog, som jeg nærmest har båret under armen, sovet med under hovedpuden. Den bog gav mig nøglen til at forstå både mig selv og de børn, jeg arbejder med til dagligt.
Jeg har mødt Kari Killén, og det har bestemt ikke gjort mit indtryk mindre klart…

“Heksefeber” af Leif Esper Andersen, den bog jeg husker tydeligst fra min folkeskoletid, stemningen i bogen bar jeg med mig i lang lang tid, og måske var det igennem læsningen af den, at min stærke aversion med intolerance tog form.

John Irvings bøger læser jeg igen og igen, de skæve personer, der har vanskeligt ved at finde at finde deres plads i verden rører noget dybt inde i mig, jeg kender alt for godt følelsen af hverken at være fugl eller fisk.
“Vandmetoden” får mig til at grine højt, meget højt; lille Owen Meany får jeg lyst til at løfte op på mit knæ og stryge over håret og alle børnene fra “Æblemostreglementet” kunne såmænd godt få en plads her hos os…
Toni Morrisons bøger er læst og skattede, Isabel Allendes ligeså!

Jeg kunne blive ved; faktisk har jeg en notesbog, hvor jeg skriver læste titler op og giver stjerne, en af dem, der har fået mange er “Den eneste sandhed” af Anna Quindlen, men jeg kan overhovedet ikke huske, hvad den handler om, underligt…
Hvilke genre læser jeg?

ALLE!!!
Jeg tygger mig igennem stakke af romaner, jeg afsøger bibliotekets hylder for nye titler og forfattere, jeg følger med på Litteratursiden.dk, læser anmeldelser i Politiken og får gode fif af en kollega, der læser lige så meget, som jeg selv.

Jeg læser tunge historiske romaner, chick-lit som Bridget Jones og Shopaholic-bøgerne, jeg læser krimier, gerne Patricia Cornwells serie om retsmedicineren Kay Scarpetta, jeg læser biografier, jeg læser ALT…
Undtagen digte, jeg tror ikke, at jeg forstår dem; jeg har prøvet til flere gange, men det fanger mig ikke!

Hvilken bog har jeg sidst læst?

“Børn, der er anderledes”, om hjernens betydning for barnets udvikling, god fagbog!!

Og lige nu læses der så havebøger på begge badeværelser, og på hovedpuden ligger “Isprinsessen” og venter på, at jeg kommer i seng…

Køn?
Kvinde, hvis nogen skulle være i tvivl…

Og så står mine bøger ikke i alfabetisk orden, men er ordnet efter ryggens farve, det er mere roligt synes jeg; faktisk tror jeg, at jeg har et udemærket indre billede af, hvor de forskellige titler er placeret, “Vandmetoden” er blå, “Åndernes hus” er hvid og “Amerikanske billeder” er grøn…

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.