Lidt af hvert

4 AF EN SLAGS…

21/03/2006

Er der egentlig ikke en melding, der hedder nogenlunde sådan i et eller andet kortspil??

Jeg er blevet “meme’t” af Conny, der har bloglands vel nok mest smittende smilede fjæs; så her kommer lidt af hvert om mig, som du måske (sikkert ikke) vidste…

4 JOBS JEG HAR HAFT…
Hjælpepige i Boutique Louise, Haderslev
Det var bare så fedt, som det hed der først i 80’erne, at kunne købe tøj til indkøbspris, når det nu var rigtigt rigtigt vigtigt at ha’ de nyeste Ball-bukser, specielt model Monroe med supersmalle ben som netop nu i 2006, dranella-toppe og Marc O’Polo sweats i pastelfarver.
Jeg brugte al min løn på tøj, solarie, lipgloss og rom og Cola…

Kioskpasser i Kibbutz Sde Boker, Israel
Fik en loppetjans bag disken i kiosken ved Ben Gurions hus, de andre voluntører stod op ved morgengry og måtte pukle i markerne; jeg drak kolde Coca Cola’er og proppede mig med pitabrød, falafel og hummus, jeg spiste is og snakkede på tysk, engelsk og fransk med alle turisterne.
Da jeg søgte jobbet, var der ingen grænser for mine sprogkundskaber, og det med engelsk og tysk var heller ikke løgn, men det franske, mon dieu…

Kok på Restaurant Piaf, Silkeborg
Absolut bedste kokkejob jeg har haft, og jeg har da haft et par stykker eller 8, vi lavede mad så englene sang, vi brændt vores lys i begge ender, og måtte sommetider lige slænge os hen over en melsæk og tage 3 min. på øjet, mens æggene piskedes til chokoladekagen.
Vi havde så travlt, vi havde så meget gejst, vi havde hinanden, vi tog på inspirationsture til de gode steder, vi drak portvin om natten for at komme ned i gear, jeg røg 40 cigaretter om dagen og var tyndere end tynd, og hold da kæft, hvor var det sjovt!! I alle tilfælde lige indtil den dag, hvor jeg lå med stængerne i vejret, fordi kroppen ikke kunne stå distancen…
Jeg kom op igen, men skruede med for tempoet, og vil altid huske den tid som noget helt særligt!

Studerende og senere vikar på døgninstitution for udviklingshæmmede, Ikast
Med rystende ben og klamme håndflade møste jeg op til min første vagt, jeg havde aldrig haft kontakt med mentalt handicappede før, og havde faktisk ønsket praktikplads på et børnehjem; det blev min bedste praktik som pædagogstuderende, og fik mig til at se verden med nye øjne, fik mig til at tænke meget mere på vores ret/uret til at sætte dagsordenen for andre mennesker.
Jeg kommer aldrig til at arbejde i en almindelig børnehave eller SFO, mit hjerte banker for de “skæve”…

4 FILM JEG KUNNE SE IGEN OG IGEN…
The Party med Peter Sellers

As Good As It Gets med Jack Nicholson

Amélie med Audrey Tautou

Vores mange timers videooptagelser af vores børn

4 STEDER JEG HAR BOET…
Apotekergade 1 i Haderslev, hvor jeg boede sammen med min mormor og morfar; fra denne skønne kæmpe gamle lejlighed midt i byen har jeg alle mine bedste barnsomsminder, jeg husker svalernes lave smut i gården på de varme sommeraftener, jeg husker folks stemmer, når de blev lukket ud af biografen ved siden af, bilerne på gaden og Domkirkens klokker, der ringede en gang hvert kvarter…
Jeg har minder fyldt med solskin, knus og kærlighed, men også minder om store skænderier mellem forældre og bedsteforældre, der hver især mente at vide, hvad der var bedst for mig, nok mest med udgangspunkt i deres egne behov…

Kibbutz Sde Boker i Israel, hvor jeg festede mig igennem 9 måneder; jeg var 18 år, droppet ud af gymnasiet og ud af alle de forventninger min familie havde til mig; havde jeg haft mod til at købe en billet til Sydamerika, så havde jeg gjort det, men en enkeltbillet til Tel Aviv er da sådan set oprør nok, nu hvor jeg kigger tilbage med voksen-brillerne på.
Mange unge rejste til Israel først i 80’erne, mange på en planlagt tur med Dakiv, jeg smuttede bare, rejste lidt rundt, fandt arbejde i en turistkiosk og blev væk meget længere, end dem der hjemme havde spået. De var stille og meget lidt krævende den første lange tid jeg var hjemme…

Moldevej 71 i Vejle, hvor jeg boede som meget ung alenemor; jeg var kokke-elev, og måtte løbe stærkt for at få tingene til at gå op i en højere enhed. Vi levede for 400.- kr. om ugen, det skulle dække ALT, lige fra kost, til t-bleer, buskort, frisør og fornøjelser. Man behøver ikke være et matematisk geni for at regne ud, at fornøjelserne vi nød var af den gratis slags, jeg travede skovene omkring Munkebjerg tynde med Sophie i klapvognen, vi smed sten i vandet og kiggede på den store nye bro.
Når jeg nu tænker tilbage, bliver jeg forpustet og stolt, jeg klarede det, jeg fik den uddannelse, jeg gerne ville, og klarede samtidig at opdrage en skøn unge; jeg får det lidt sådan som Emil fra Lønneberg, der kigger på Alfred og siger “Du og jeg..”, du og jeg, Sophie, vi 2 for altid…

Fynsgade 3 i Silkeborg, som var rammen om de første 8 år af mit liv med Torben; her startede vi vores familie, og skulle finde ud af at leve sammen, 2 der hver især havde været vant til at sætte dagsordenen. Her byggede vi om og byggede til, vi barslede og vi uddannede os. Vi fik skabt en fælles vennekreds, og kom igennem første omgang “teenager i familien”; vi tog ud på rejser, men glædede os altid meget over at komme HJEM.
Mit liv er delt op i før og efter Torben, på Fynsgade sammen med ham fandt jeg mig selv, gav mig selv lov til bare at være mig, jeg blev lykkelig og glad for livet…

4 TV-SHOWS…
The Drew Carey Show

According to Jim

The naked chef, da han hed det, og nu hvor han bare hedder Jamie

Jacques Cousteau, tænk hvis man stadig kunne komme under vandet med ham…

4 STEDER JEG HAR VÆRET PÅ FERIE…
FRANKRIG flest gange langs kysten mellem Monaco og Perpignan…

SVERIGE i sol og regn, hede og kulde, by og land, jeg er ikke færdig med at komme der…

ARRILD ved Tønder, hvor vi har holdt de bedste ferier, da pigerne var små…

CRUISE MELLEM DE GRÆSKE ØER egentlig ikke ferie, men når man er på en kæmpe yacht, og kun skal sørge for mad til 4 japanere, så er det ferie og ikke arbejde! En af de vildeste oplevelser i mit liv, jeg havde Laura med i maven…

4 WEBSITES JEG BESØGER/BRUGER DAGLIGT…
DMI.DK
Jeg elsker sol og sne, ikke nødvendigvis på samme tid, og kan næsten ikke klare alt der imellem.

TRENDSALES.DK

Tænk nu, hvis jeg gik glip af af en taske, et par støvler eller andet godt.

POLITIKEN.DK
Ikke altid lige grundigt, men dog hver dag.

117 FORSKELLIGE WEBLOGS
Hvad skulle jeg gøre uden.

4 FAVORITRETTER…
Må jeg skrive 400???
Chicken on a can illustreres her på siden, når jeg snart finder mit indre grill-dyr frem.

ALT med chokolade af den gode mørke bitre slags.

Søndags-simre-mad som Osso Buco, Coq Au Vin og andet der har putret over gassen i timevis.

Dyrlægens Natmad med masser af rå løg og ikke skyggen af sky.

4 STEDER JEG GAD AT VÆRE…
Stockholm sammen med Torben.

Australien rundt i camper.

Vores egen terrasse en varm sommeraften med gode gæster og vino.

I køkkenet med Nigella, Jamie og Paul Cunningham.


4 BLOGGERE JEG TAGGER
Jeg vælger 4 håndarbejde-på-den-ene-eller-anden-måde-kvinder, jeg tænker på jer, som nogen jeg kender, men det gør jeg jo ikke, eller…??!!

BETTINA , du har vel tid, nu hvor du er blevet hjemmeløbende

METTE , du skal ha’ fyldt noget på din nye blog

HELLE , hva’ skal du ellers få tiden til at gå med, nu hvor du er på barsel

SUSANNE , dig kender jeg, rigtigt godt, men du har fridag i morgen

Håber, at i har tid og lyst til at lege med

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Reply Susanne 21/03/2006 at 19:41

  Selvfølgelig vil jeg lege med… men imorgen er fuld arbejdsdag; så der behøver du ikke at kigge ind:o) Og det kan da være at jeg kan overraske dig…..
  Er Laura frisk igen ?? Kh Susanne
  Nu skal jeg skrive: tyvshy – det er vist IKKE det, man skal hvis tyven er der….

 • Reply conny 21/03/2006 at 21:26

  Sikke en udførlig “4 ting”. Underholdende og indsigtsfuld læsning.
  Så fik jeg også en forklaring på, hvorfor du kan blive ved med at kaste lækre opskrkifter på bloggen 🙂

 • Reply britt 21/03/2006 at 21:48

  Sikke en vidunderlig og personlig beretning, Anne!
  KH,
  Britt

 • Reply Bettina 21/03/2006 at 22:52

  ARJ, Louise i Haderslev? Så har vi da garanteret osse set hinanden derinde engang eller 2 – ikke at jeg kom der tit, men det hændte da. *fnis* De er altid skægge at læse, disse meme’r. Utroligt med de sjove sammenfald mellem vore veje.

 • Reply Mette 22/03/2006 at 00:23

  Selvfølgelig, Anne, vær bare lige tålmodig et par dage. Jeg er stort set kun hjemme for at sove indtil fredag. Vender frygtelig tilbage! k.h. Mette

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.