Lidt af hvert

SANDHED ELLER KONSEKVENS…

13/02/2006

Nogen kaldte det også “S,P eller K” for sandhed, procenter eller kys…
Det var dengang vi var unge og mere, eller mindre, uskyldige; nu, specielt i disse dage, tænker jeg mere over, om jeg skal eller har brug for at sige sandheden til folk i mine omgivelser.
Det behøver ikke nødvendigvis at være “sandheder” om dem, det kan også være min ærlige mening om noget, der rører sig i verden omkring os.

I min verden er der forskel på at være OPRIGTIG og BRUTAL ÆRLIG, og jeg græmmes, når jeg møder mennesker, der påberåber sig retten til uden forbehold at være det sidste; jeg synes ikke, at man behøver at sige sin mening bare fordi man kan, ind imellem er det på sin plads at holde mund; det værste er næsten, at de, der ofte kæfter op om hvad som helst, tit er dem, der bruger mindst energi på at sætte sig ind i tingene, men plukker udsagn og meninger hist og her, og så gør dem til deres egne uden at reflektere over indholdet.

Måske tænker jeg på Muhammed-tegningerne…
Måske tænker jeg på et bestemt slag under bæltestedet ude i blogland….
Måske tænker jeg på min mor, som jeg ikke længere har kontakt med, fordi hun ofte påberåbte sig retten…
Måske tænker jeg på børn fra mit arbejdsliv, børn der ikke hjemmefra lærer, at ordet pli ikke bare er et ord, men en del af vores måde at være mennesker sammen på…
Måske tænker jeg på, og græmmes over, de gange, hvor jeg selv uovervejet har langet ud…
Måske tænker jeg på mit eget yngste barn, der fik en afvisning af de hårde fra en ellers god kammerat…
MÅSKE??!!

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Bettina 13/02/2006 at 16:53

    Jeg får det da helt skidt, når du skriver om et slag i blogland!?! :o( Men de andre ting kan jeg sagtens nikke genkendende og samstemmende til…tiden lige nu sætter gang i forskellige tanker og perspektiver.

  • Reply Anne 13/02/2006 at 17:06

    Det er ikke et slag jeg personligt har modtaget, men det påvirkede mig meget at se, hvordan en anden blev skrevet om, netop af en af dem, der ikke sætter sig ordentligt ind i tingene…

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.