Lidt af hvert

MINE FAVORITTER…

24/01/2006

Jeg tænker ikke på garn, opskrifter, fødevarer, tv-serier, tøjmærker, feriemål eller andet af den slags “pjank”, jeg tænker på børn og unge denne gang.

Mine egne 3 skønne står selvfølgelig aller-aller-øverst på listen, men de har intet med dette indlæg at gøre, så godnat og sov godt til dem!

Nej, dem mit hjerte banker allermest for i mit professionelle liv, det er dem, vi her kan kalde “de skæve”, dem som andre, både børn og voksne, ser skævt til, dem som har fået en skæv start på livet, dem der står skævt i forhold til normen eller måske normalen….
Jeg har et stort blødt punkt for disse unger, og bliver fyldt af energi, når jeg når dem, når de mærker at jeg vil dem, og vi sammen flytter noget, det er skønt!!

Jeg er næsten lige kommet hjem fra Ungdomsskolen, jeg har et rent drenge-hold, 11 er de, der er dengser og computernørder, der er morsomme og velbegavede, der er de seje, der er dem, der er på kanten og ude at bokse i hjørnerne, alle er repræsenteret.
Der er et lille team, en lille kerne af dem, der ofte bliver sukket over i andre sammenhænge, de mødte mig med forventningen om, at jeg også ville sukke; jeg sukker sjældent, men jeg var parat til at ta’ styrkeprøven, hvis vi kom dertil.

De holder sammen, vil gerne være i gruppe sammen, der er de trygge; jeg var ret sikker på, at deres første servering ville blive en gang hundeæde, fordi de havde travlt med at gå at puste sig op, men de tog røven på mig, gjorde de!
De laver mad, så englene synger, de rydder op og vasker af efterhånden, de griner og kaster håndtegn, de smager smilende på det hele, og imens glemmer de helt at være seje…
I mine “selv-fede” øjeblikke tillader jeg mig at tro, at de smiler og trives i køkkenet, fordi de mærker, at jeg vil dem og at jeg møder dem med åbent hjerte og sind, men det er kun når jeg er allermest top-of-the-pop-ego-tripper, og det er jeg kun hver 5. onsdag i mindre end 3 minutter!

Om 14 dage skal vi lave mad til 100 mennesker, 2 retter til en fællesspisning i byens kulturhus, det bliver skægt, de glæder sig og det gør jeg også!

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Ella 25/01/2006 at 01:41

  Anne – hvor er det godt at der findes mennesker af din slags, jeg blev så glad og opløftet, da jeg læste dit indlæg 🙂

 • Reply Sanne B. 25/01/2006 at 10:00

  Anne, så må du have mit favoritdigt fra Tove Ditlevsen:

  Børn
  Mit hjerte elsker alle de umuligste børn,
  de som ingen holder af og ingen kan forstå.
  Lyvebørn og stjælebørn og løftebryderbørn,
  de børn som alle voksne folk er meget vrede på.
  Mit hjerte ynder ikke disse pyntehavebørn,
  der står i bed og intet ved om synd og bittert savn.
  De børn som voksne holder af og klipper pænt i form, og som med ren samvittighed tør nævne Gud ved navn.
  Den kender mest til kærlighed som aldrig mødte den.
  Om dyden ved den lastefulde mer end nogen tror.
  Mit hjerte hader pæne voksnes hækkeklippersaks.
  Det er på vilde buske verdens sjældne blomster gror.

  Smukt ikk´?

  kh
  Sanne B.

 • Reply Fru Schwartz 25/01/2006 at 13:16

  Du har så evigt ret – de af “mine” børn jeg holder allermest af, og dem som kommer helt ind under huden på mig – det er dem der skal kæmpes med, dem der giver sved på panden og dem der kræver allermest

  Det er slet ikke så tosset endda at arbejde med børn!

  Kh Helle

 • Reply Britta 25/01/2006 at 14:06

  De unger er heldige at have sådan en som dig!

  Knus B.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.