Lidt af hvert

EN DUFT AF KVINDE…

21/01/2006

Lyde og dufte kan på et spilt-sekund føre os tilbage til barndommens land, til én bestemt begivenhed eller et ganske bestemt sted.

Duften af Atrix håndcreme får mig til at tænke på min mormor, jeg kan nærmest høre, hvordan metaldåsen lød, når låget blev klappet på, når hænderne var blev mættet efter opvaskens udtørring.

Duften af plaster, den gammeldags slags af stof, bringer billeder af en yngre farmor frem, hun duftede af jod og lægekonsulation, når hun kom hjem fra sit arbejde hos Doktoren i Brørup.

Duften af talkum, anykind, får min oldemor Ingeborg til at tone frem på nethinden, hun levede til jeg var 21, og duppede sig hver dag, efter sit morgentoilette, for sådan et brugte man, når man var født i 1890’erne; hun pudrede sig med Maya, en parfumeret talkum, der lå i en lakrød dåse med en flamencodansende spansk skønhed udenpå.

Det er ikke kun dufte fra fortiden, der får mig til at tænke på kvinder, som jeg kender, også mange nutids-billeder er forankret i dufte…

Går jeg forbi en Look Menthol med gang i, så ser jeg Helle, en af mine bedste veninder, stå med en malerbøtte i den ene hånd og en rygende cigaret i den anden; vi har røget mange cigaretter sammen, rigtigt mange endda, og efter jeg selv holdt op for mere end 7 år siden, der har jeg egentlig nydt at se hende ryge, ikke fordi jeg trængte selv, men fordi jeg kunne se, hvor vild hun var med det. Nu ryger hun heller ikke mere, så de grønne Look er historie.

Nu vil jeg med det samme sige, at det kun var lugten af lige hendes cigaretter, jeg kunne holde ud, jeg er den mest fanatiske ikke-ryger ex-ryger, vi er de værste, har jeg hørt!!

Vel Oxygen, det er bare Vibber, en anden rigtig kær veninde, hun er effektiv, når hun rydder op efter en af hendes altid super-lækre middage, kluden vrides op, og swush swush bordene tørres hårdt og ordentligt af.
Hun dufter også altid selv så rent og swush-agtig, men det er jo en helt anden historie…

Manden i mit liv, han kan kun komme med under en duft af kvinde, fordi jeg kan lugte min egen parfume på hans uldne sweaters, ve ham hvis det en dag dufter af andet end Aromatic Elixir, der bare er min duft….

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Susanne 21/01/2006 at 14:13

  Der er mange ting jeg bekymrer mig om….. Men at lillebror sku’ komme til dufte af andre kvinder…. Niksen biksen ! Kh Susanne

 • Reply strikke_jane 21/01/2006 at 20:34

  Dufte er en fantastisk erindrings-igangsætter!!!!!

 • Reply Bettina 21/01/2006 at 21:21

  Hej Anne

  Hvor er det godt beskrevet!
  Når jeg kommer ind i en brugskunstbutik med søgræskurve, sværmer jeg hen med fornemmelsen af helt ny baby, der bliver puslet. Sådan nogle købte jeg nemlig i massevis til bleer o.l. da jeg fik mit første barn.

  /Bettina

 • Reply Britta 22/01/2006 at 01:27

  Duften af nødder, mandler, krydderier, vanille osv vil altid minde mig om min mormor – hun havde et skab i køkkenet, hvor alle disse ting stod og det havde en helt speciel duft.
  Jeg er efterhånden ved at få mit eget skab til at dufte lige så godt 🙂
  Knus Britta

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.