Lidt af hvert

NOVEMBER-BLOMSTRING…

16/11/2014

Pynt på taget i november...

 

De sidste i år...

Mens vi sidder inde og bladrer i julemagasiner, klipper det første stykke pynt og glæder os til gløgg, så er der stadig hopla i haven. Det er ikke til at se at vi om et par uger rammer årets sidste måned. For bare 14 dage siden skar vi de sidste store dahliahoveder af for at kunne grave knoldene op og krukkerne stod stadig med struttende sommerblomster, som måtte lade livet for at forårets tulipanløg kunne lægges i. Det har været et dejligt varmt og langt efterår.

 

Tallerkensmækkerne på taget af det gamle rustne skur kunne vi ikke nænne at smide på komposten, de fik lov at leve lidt endnu og faktisk blomstrer de stadig på livet løs og senest i morges   –  med Huxi som makker  –  har jeg hentet en buket ind til en lille vase. Nu står de her og sender deres særlige skarpe duft ud i rummet, som inden længe dufter af appelsiner og nelliker og friske grannåle, det er lidt en underlig fornemmelse.

Tomater havde vi også med ind, små og fint modne men dog uden den sødme, som en solmoden tomat har. Det er ok, vi snupper dem uden og nyder, at vi halvvejs ind i november måned kan spise økologiske tomater af egen avl.

 

En hjemmeavlet tomat med flagesalt og så ugens Alt for Damerne med juledims –

en ikke tidligere afprøve kombi…

 

 

Og bare lige for en god ordens skyld så er billedet af tallerkensmækkerne ikke fra i morges men fra forleden dag. I dag er her koldt og råt og gråt…

 

 

 

You Might Also Like

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.