For hjerte og sjæl

3 AF EN SLAGS…

06/01/2014

Urtete...

3 gode.
3 sjove.
3 sunde.
3 positive.
3 om relationer.
3 om udvikling.
3 om dagen.

Jeg har i perioder skrevet 3 gode ting fra dagens “tilstand” ned inden sengetid.
Først i en lille notesbog, senere på min mobil som en fortsat note og ind imellem har jeg også bare “skrevet” inde i hovedet.

Det har været rigtigt brugbart for mig, når meget har været bøvlet og udfordrende, for livet er jo oftest meget andet og mere end det, som ikke lige er i vinkel, men det kan let drukne. De fine og gode ting skubbes ud til højre af det, som kræver energi og kræfter, og ved at “tvinge” mig selv til at kigge efter det, som har givet varm i hjertet og smil om munden, ja så har jeg også mærket alt det gode og hentet energi derfra.

Men faktisk er det jo lige så dejligt at tænke på dagens gode ting, når alt er godt, at samle stjernestunder og særlige momenter ind og kigge på dem en ekstra gang, inden man siger tak for i dag og overgi’r sig til de bløde dyner og nattemørket.
Det giver glæde, overskud, fokus og forståelse og ikke mindst taknemmelighed og jeg vil gerne slå et lille “slaw” for at finde de daglige 3.
Også når livet er en fest.

For fester tåler også repriser.
Og er festen en fuser, så vil der alligevel være fint at tænke på, et smil, en god kop te, en solstråle i vindueskarmen, et lille barns latter, en god hårdag, en klog sætning i en bog og alt muligt andet…

Jeg har bestemt, at jeg i den næste måned vil dele mine daglige 3, som faktisk er 6.
Jeg skriver nemlig 2 x 3.

Først 3 ting, som gjorde mig godt på den aktuelle dag.
Og bagefter 3 ting, som gjorde mig glad.

Nogen vil måske tænke, at det da går ud på det samme, og det gør det også ind imellem, for det, der gør godt, slæber jo ofte også en form for glæde med sig, og kan man mærke glæde uden at mærke noget, som er godt?!
Jeg ved det ikke, men jeg har valgt at dele det op, fordi jeg har brug for at blive skarpere på, hvad der rent faktisk er godt for mig.

Jeg er ikke så meget i tvivl om, hvornår jeg mærker glæde over en hændelse eller et særligt magisk øjeblik, men der er ikke altid sammenhæng mellem det og så de ting, som rent faktisk er gode for mig.
F.eks. kan jeg jo blive helt høj af at banke en festmiddag sammen til 100 mand, helt vildt glad og føle mig rå og nærmest uovervindelig, mens jeg kaster rundt med gryder og lammekøller.

Men er det godt for mig?
Godt for mit hoved, der er mere sårbart efter hjernerystelsen, og som jo faktisk stadig bliver medicineret for den lille svulst?
Godt for min krop, som ikke er 28 men 48 og slidt?
Godt for mit hverdagsliv, der er så rigeligt fyldt med opgaver?

Nej sikkert ikke –
og det er det, som jeg gerne vil blive bedre til at være opmærksom på.
Hvad gør mig godt og hvad gør mig glad…

Godt-listen vil have et kropsligt fokus, altså får jeg mig hvilet nok, får jeg motioneret nok, får jeg spist ordentligt, får jeg gjort det, som er bedst for min krop og mit helbred.

Glad-listen vil være de ting, som giver mavebobler og smil helt op i øjnene, de små ting i hverdagen, som gør at livet er godt, de fine øjeblik sammen med mennesker, som jeg holder af, og møderne med mennesker, som jeg måske ikke kender, men hvor noget særligt opstår.

Og jeg gider rigtigt godt at dele både Godt og Glad med jer andre.
Måske som inspiration.
Måske som et lille spark på den dag, hvor man tænker at ALT har været øv.
Måske som en måde at få en anden vinkel på de ting, som bare sker og som får ringe opmærksomhed.

Måske kan du bruge det, måske er du ret ligeglad.
Måske skrive du allerede selv lister inden sengetid og gider at lege med for en tid?

Jeg vil skrive de 6 hver aften, men det bliver ikke her på bloggen, men på bloggens Facebook side.
For jeg vil jo netop gerne blive bedre til at være god ved mig selv, og det betyder også, at dette lille projekt skal være nemt at gå til og derfor ikke kræve, at jeg sætter mig ved computeren, at jeg skal finde billeder i biblioteket og måske komme til at svare på kommentarer til andre indlæg eller hoppe ud på andre sider på nettet.

Sådan skal det ikke være, for jeg vil jo være på vej til at slukke og lukke for dagen, og derfor vil jeg bare bruge min mobil til det og lynhurtigt lægge det på Facebook.
Jeg ved godt, at alle ikke færdes der, men jeg har valgt at det skal være der, det foregår, sådan må det være.
Netop fordi.

Jeg håber, at nogen af jer finder derover, og så kunne det jo være rigtigt fint, hvis man nu alligevel var forbi, brugte et lille øjeblik til at dele bare en enkelt dejlig oplevelse fra sin dag…

I aftes skrev jeg følgende:

3 ting, der gjorde mig godt i dag:
Halvanden times gåtur i skov og ved sø med min hund.
7 timers søvn uden forstyrrelser af børn, kat eller støj udefra.
Te med friske mynteblade og ingefær.

3 ting, der gjorde mig glad i dag:
Nyindkøbte perlehyacinter i flok.
En sød kommentar fra et menneske, som har set, hvad der er vigtigt for mig.
Opdagelsen af et nyt luftested for folk og fæ.

Sådan så min søndag ud.
Mandagen har været opstart af hverdag efter en lang ferie, masser af kørsel og en grum hovedpine hen over eftermiddagen, så det ville ikke være svært at sukke og brokke sig bare en lille smule, men jeg ved jo godt, at der er masser af rart at skrive ned, når jeg om nogle timer går i seng…

You Might Also Like

14 Kommentarer

 • Reply Marianne 06/01/2014 at 19:45

  Hvor rigtigt – tak jeg vil igen huske at tænke på eller skrive ned, 3 gode ting fra dagen – måske som du – for det trænger jeg , er så dårlig til at huske og gøre det der er godt for mig .
  Tak for alle dine gode tanker som du deler, tak fordi du gir mig noget at tænke på, tak for alle de smil jeg får når jeg læser eller ser med enten her eller et af de andre steder hvor du er .
  Jeg vil prøve at huske de gode ting ved dagens afslutning – på den ene eller anden måde
  Varme tanker herfra
  Marianne

 • Reply KirstenLN 06/01/2014 at 20:09

  Måske eg skulle se at komme på Facebook … 😉

  Jeg laver ofte “dagens 3 gode” med særligt vores yngste på 6 år. Både for at han får tænkt sig om, men også for at vise ham, at han gør mig glad, og at f.eks. samspillet med ham og mellem ham og hans søskende også gør mig glad og er værd at bemærke.

  Din opdeling i god og godt rammer lige på kornet…

  K.h. Kirsten

 • Reply Ramani 06/01/2014 at 21:09

  Tak for sparket Anne. Jeg vil helt klart tage godt og glad listen til mig. Specielt lige nu hvor jeg ikke lige synes at mit liv går som jeg gerne vil, så er det nemt at glemme de gode og glade små ting. Jeg vil følge med på FB, som inspiration og en husker på at jeg også får det gjort.

  Kh Ramani

 • Reply Marie-Louise 06/01/2014 at 21:12

  Hvor er det bare en god ide Anne. Den kunne jeg godt finde på at tage til mig. Dog uden at skrive det til andre end mig selv.
  Jeg kan sagtens se din skelnen mellem godt og glad og det giver for mig virkelig god mening at dele de to ting op.
  Din ide gør mig glad, se det var nummer et????

 • Reply Bodil 06/01/2014 at 21:24

  Super god skrevet, Anne 🙂

  Det er jo SÅ rigtigt, at det er værd at huske på de gode ting der også er…det er bare så let at glemme, når livet er bøvlet og udfordrende. Dagens 3 gode ting må blive mit “mantra” til en start…og så kommer nogle af de andre 3`ere sikkert på hen ad vejen 😉

  Gode varme tanker til dig, Bodil

 • Reply Charlotte Illum 06/01/2014 at 21:26

  selv på de sorteste dage er der lyspunkter – og det har der altid været… Du var dagens helt store!!

 • Reply Lone Holst 06/01/2014 at 22:00

  Jeg vil gerne være med, og
  vil glæde mig til at bruge din opdeling i 3 af det der gjorde mig godt og 3 der gav mig glæde.
  Engang imellem er der jo nemlig forskel som du siger.
  Tak igen Anne 🙂

 • Reply Annette 06/01/2014 at 22:37

  Rigtig god idé 🙂
  Jeg hopper straks over på facebooksiden og følger lidt med…

 • Reply Hanne 07/01/2014 at 07:07

  Jeg er vild med din blog og dine ord 🙂

 • Reply Tora 07/01/2014 at 08:23

  Det er en god idé, Anne. Jeg tror jeg vil forsøke. Det er mye som skjer om dagen, og det merker jeg om natten. Jeg tror kanskje det er lettere å falle til ro om kvelden med et positivt fokus?

 • Reply Susanne 07/01/2014 at 11:30

  “Synes godt om” på Fb, tjek 🙂
  Og så snupper jeg da lige 2*3 for det lyder da som en super måde at blive mere bevidst om hvordan livet arter sig.

 • Reply K-V 07/01/2014 at 16:45

  GOD idé!!
  Det vil jeg gerne gøre efter…
  TAK for idéen!!

 • Reply Anne-Mette 08/01/2014 at 17:12

  Som så rigtig mange før Anne bliver jeg særdeles eftertænksom efter at have læst dine ord. Jeg har jo hørt lignende før, men de ord du satte på gjorde det ret nærværende for mig. Jeg lever med kroniske smerter – som desværre efterhånden er i det meste af kroppen. Svære smerter og vanskelige dage. Og faktisk så er lige præcis din blog noget af dét som hjælper mig med at huske de små og gode ting. Det kræver ikke smerter eller andet at skulle huskes på de gode, sjove, dejlige ting som OSSE er i vores liv. I virkeligheden tværtimod…. Helt banalt er jeg faktisk blevet meget bedre til at skønne på… på en skøn solskinsmorgen, en 11-årig blød hånd, min hund, der smider sig om på ryggen for en kløtur, en lækker farvesammensætning på et igangværende lærred. Og så videre 🙂 Men jeg kan rigtig godt lide tanken om at minde sig selv om det. Slutte dagen på en dejlig måde…. Jeg er meldt til på Facebook nu. Tak Anne – og godt nytår!!

 • Reply Anette 09/01/2014 at 11:52

  Tak Anne – det har lige givet input til struktur på fokus på refleksion 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.