Lidt af hvert

VI MALEDE I VILDSKAB…

06/11/2012

Eller i alle tilfælde i omegnen deraf.

Vi malede så lampen styrtede ud af sin fatning og katten fik fra grå til turkis.

Maling, vand, pensler, paletter, flydende tusch, klude, aviser, afdækningstæpper, rod og kreativitet.

 

Det var vidunderligt!

Og ret så produktivt, selv om ingen af os nåede helt i mål med et eneste maleri, men sådan er det vel, når der males med mange mange tynde lag og når man konstant finder spændende steder på ens lærred, som man ønsker at fremhæve eller dæmpe.

Vi er alle begejstrede for de teknikker, som vi lærte på kurset ved Linked Ink og den måde at male på kræver tid, masser af tid.

Timevis, dagevis og ja ind imellem også månedsvis fra første strøg til sidste finish…

 

Lampen er ikke på plads endnu, det krævede en ordre på en fatning, som ikke var på lager. Jeg vil nu også mene, at det er rimeligt med en udskiftning, for den fatning, der gik sønder, har siddet i værkstedspendelen lige siden den blev hængt op engang for 40 år +.

Men en ny er på vej og indtil da klarer vi os udemærket med det lys, som stadig fungerer.

 

Om maleriet kommer til at fungere? Det satser jeg da på.

Dette er bare de indledende øvelser og der skal flere lag på “mavebæltet”, før jeg skal i gang med de øverste lag med zinkhvidt og lim. Der er en plan med det, men den kan nå at skifte mange gange undervejs og jeg skriver i alle tilfælde ikke under på, at det ender sådan som jeg lige nu forestiller mig.

 

I dag bliver der ikke tid til pensler og sjask. I dag skal jeg til middag med mine piger.

Med snakketøjet smurt, hjertet varmt og uld på pind, det bliver herligt.

 

Men på lørdag!

SÅ ryger lampen op, strømperne af og malertøjet på …

 

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Reply Helle K. 06/11/2012 at 16:55

  Jeg er så misundelig på jeres weekend. Jeg mangler så meget, at lære noget maleteknik, men har endnu ikke fået taget mig sammen til det. Jeg kan se, at jeg er alt for kontrolleret, når jeg maler.
  Tillykke med jeres skønne malesamvær, det er sådan en skøn proces 🙂 Jeg venter glad og spændt på billedets endelig udtryk.

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:34

   Du skal give dig selv den gave, Helle, at få nogle dage/et forløb i en gruppe med en dygtig underviser. Jeg vil selvfølgelig anbefale dig Linked Ink, skønne damer de to, og du kan sagtens låne en seng her, hvis du hopper ombord i sådan en weekend.

   Jeg vil ikke sige, at det ikke er kontrolleret, når jeg maler, det er det, men ikke sådan, at det skal være “stramt” fra starten. De mange lag åbner op for en skøn proces, hvor tingene opstår undervejs.

   Vi havde en forrygende weekend og jeg kan slet ikke vente på, at der bliver tid til at arbejde videre…

 • Reply Charlotte Thaarup 06/11/2012 at 19:02

  Uhh – det oser af kreativitet! Dejligt.

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:36

   Det var rigtigt rigtigt dejligt, Charlotte, og vi nåede også at berøre andre kreative retninger end lige maleriet, vi havde ikke tid nok til alt det, som vi lige sådan gik og fik lyst til…

 • Reply Pernille 06/11/2012 at 19:22

  Årh, hvor lyder det bare lækkert 🙂

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:36

   Det var det også, Pernille, helt fantastisk vidunderligt lækkert…

 • Reply Helle D 07/11/2012 at 11:12

  TID skal der nemlig til! Og fri i hovedet fra alle mulige andre tanker og gøremål, så fokus KUN er på lærredet…. for slet ikke at nævne tålmodighed! Man skal ikke stille sig tilfreds for tidligt, men blive ved med at udfordre sig selv og lærredet, uden at frygte, at man ødelægger noget, man allerede er faldet for på lærredet – det handler om at TURDE – at miste kontrollen – og have MODET til det! …Det ER jo netop den lange proces, man skal nyde UDEN fokus på slutresultatet – der skal være plads til at male GRIMT og miste kontrollen, INDEN det bliver styret og “pænt”… det er MIN personlige malings-filosofi – andre ser med garanti ganske anderledes på det! Du ser ud til at være godt på vej!…

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:37

   Jeg læner mig op ad din filosofi, Helle, gode tanker om det at male, tak for dem…

 • Reply Catarina 07/11/2012 at 13:55

  Nøj hvor lyder det hyggeliget. Jeg har aldrig været god til de der hvide lærreder, er måske lidt bange for dem. Men at tegne eller småmaleri det er hyggeligt. For mig. 😉

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:38

   For mig er det godt med plads til store armbevægelser, Catarina, jeg får gjort formerne for bombastiske til et lille lærred. Så her går det ikke med mindre end mindst en meter på hver led…

 • Reply Anne-Mette 07/11/2012 at 14:27

  Hvor lyder det altså bare FEDT!!! Som i meget, meget…. at fedte med maling med andre som er ligeså malerglade ER og BLIVER skønt!! Jeg ser allerede nu frem til jan (ja, ja…jeg ved det godt… der er tid til endnu og jeg nyder jo også tiden indtil altså. Det gør jeg virkelig 🙂 ) Men til jan. starter 10 uger med maling hver torsdag. 10 kvinder og en super dygtig lærer. Jeg elsker det og aftenen har prioritet over det meste andet der kunne dukke op!! Og et spring; hvad bruger du limen til Anne?

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:41

   Du kan roligt glæde dig, Anne-Mette.
   Limen bruger jeg, når jeg begynder at bygge op på de tynde lag, maler stadigt tyndt, akryl fortyndet med art medium og lidt vand, det bliver mere transparent og sejere at trække i, det fungerer godt, når man ikke ønsker en “lukket” flade…

   • Reply Anne-Mette 08/11/2012 at 10:06

    Tak Anne, tror jeg forstår… lyder spændende. Mht. kurset så ved jeg lidt om hvad jeg har i vente; jeg har gået der de sidste to vintre og desuden et par enkelt dage hist og pist. Nyt tema, hvert år, hvor vi bliver skubbet til og guidet og jeg ELSKER fornemmelsen af at blive suget helt ind processen. Ofte er der ret stille dér i galleriet selvom vi er ti; fordi alle bliver så opslugte. Og så pludselig lidt snak og konstruktiv kritik og gode ideer fra med-pensel-svingerne. Aaaahhhh!!

 • Reply Bodil 07/11/2012 at 15:41

  Wauw hvor er det et flot lærred du fik startet op der i weekenden 🙂

  Glæder mig til at se hvordan udtrykket ender med at blive.

  Det er en rigtig spændende teknik….den gad jeg godt at lære, så jeg må vidt en tur til Engensvang og Linked Ink i Silkeborg på et tidspunkt 🙂

  • Reply Anne 07/11/2012 at 23:42

   Jeg glæder mig også, Bodil, for det er jo slet ikke til at vide 🙂

   Det ville være godt for dig med sådan en tur, afsted med dig, der er stadig plads i vinterferien og i april…

 • Reply Helle K. 08/11/2012 at 13:10

  Tak for tilbuddet om seng hos dig – det er sødt af dig 🙂 Nu må jeg se, om jeg tager mig sammen på et tidspunkt … jeg gør ellers aldrig noget selv, jeg taget aldrig væk i en weekend – vi er altid sammen, hvis ikke han er på arbejde. Han = min mand 😉 men måske er det på tide at lave om på det.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.