Hverken fugl eller fisk header image 2

ET PAR SKIVER PÅ BEN…

Tuesday 10. April 2012 · 26 kommentarer · Gaver, Krea, Lidt af hvert, Tosserier

Jeg skulle selvfølgelig ha’ en lille ting med i t.i.n.g. i lørdags  -

en tillykke-med-ny-butik-og-veloverstået-knokleri ting til Helle og Morten.

 

Men det er lidt af en udfordring at finde noget for de to mennesker har jo i deres hverdag adgang til alskens lækkerier af den slags, som jeg ellers ville kunne finde på at købe til dem.

Og vin og viktualie vidste jeg jo at mange andre ville komme med.

 

So what to do??!!

Ofte finder jeg gaver til Helle i fremmede byer hos små kunsthåndværkere eller andre særlige, ind imellem får hun noget, som jeg selv har nørklet og Morten får ved fødselsdagstide ofte noget, som han kan tage på.

Og hverken det ene eller det andet havde jeg lyst til i lørdags…

 

Gode dyr var rådne!

Men en eller anden dag på et eller andet sted i en helt anden sammenhæng kom jeg i tanke om en skammel, som jeg engang havde set.

Metalben med en fed træskive ovenpå  -  sådan et par måtte fremstilles. NU.

 

Så jeg drog på tur i omegnens “gennere”, ledte huller i jorden efter et par gamle skamler men som det ofte går, når man har brug for noget, så findes det ikke.

Jeg ledte på nettet, i DBA og Gul&Gratis, i retrowebshops og fandt til sidste lige det jeg søgte efter  -  på Bornholm!

Men indehaveren ville gerne sende, sød og rar var hun og villig til at vente mens jeg lige tænkte mig om.

 

Og jeg tænkte og kom pludselig i tanke om det store svenske varehus, som egentlig ofte har reddet mig.

1-2-3 vupti havde jeg bud til dejlig veninde, som sidste tirsdag leverede 4 x Marius, da hun alligevel kørte hertil fra Aarhus.

Nu var understellene så på plads…

 

Anderledes så det ud med det, som skulle på toppen!

Jeg havde moslet en stor kævle hjem fra et par af Sophies venner, som er ved at sætte hus i stand og også har gang i styling af udenomsarealerne. Nyfældet og velduftende stod der så en kæmpe blok og kiggede på mig i entréen.

 

Og da jeg ikke fører motorsav, ejer en almindelig sav og ej heller kunne finde én i nærheden med en maskine, der kunne tygge sig igennem kævlen, så var jeg klar over, at jeg måtte ud og snuse en handymand op.

Og det gjorde jeg så  -

en god gammel kollega med beskyttelseshjelm, armkræfter og gå-på-mod hjalp med både skivesavning, høvling og sandpapir.

 

Og sikke lækre skiver, der kom ud af det!

Lige klar til montering.

Som så blev klaret af en onkel og en kusines mand, som besøgte os i fredags.

Store skruer og lette vrid i benene og så var der ellers 3 skamler klar.

 

2 på hvide ben og en enkelt på sorte.

Linolie på toppen og vupti – arj okay ikke meget vupti over den proces – var der gaver klar…

 

Der var tilfredshed at spore hos både giver og modtagere. Happyhappy og win-win!

Og jeg har endda en skammel til mig selv.

 

Jeg er klar over, at træet vil vride sig en anelse i tørreprocessen og også klar over, at det sikkert vil slå små revner, men der kan justeres på skruerne, så overfladen bliver ved med at være plan og ellers må den ha’ en tur med elhøvlen.

Det er heller ikke sikkert at al den flotte tykke bark bliver siddende, men pyt, lige nu er de fine og sjove og jeg ved med sikkerhed, at jeg bliver nødt til at lave en stor stak skiver, der kan monteres på ben og så have sådan en skammel med under armen, når jeg besøger gode folk i foråret.

 

Hvem ved  -

måske kunne jeg endda sælge en enkelt eller 5 på bagagerumsmarked og samtidig have haft det sjovt med at lære at føre stort værktøj.

Vi må se  -

3 skiver på ben er det i alle tilfælde blevet til…

26 kommentarer indtil videre ↓

Læg en kommentar

Jimmy