ET PAR SKIVER PÅ BEN…

Jeg skulle selvfølgelig ha’ en lille ting med i t.i.n.g. i lørdags  –

en tillykke-med-ny-butik-og-veloverstået-knokleri ting til Helle og Morten.

 

Men det er lidt af en udfordring at finde noget for de to mennesker har jo i deres hverdag adgang til alskens lækkerier af den slags, som jeg ellers ville kunne finde på at købe til dem.

Og vin og viktualie vidste jeg jo at mange andre ville komme med.

 

So what to do??!!

Ofte finder jeg gaver til Helle i fremmede byer hos små kunsthåndværkere eller andre særlige, ind imellem får hun noget, som jeg selv har nørklet og Morten får ved fødselsdagstide ofte noget, som han kan tage på.

Og hverken det ene eller det andet havde jeg lyst til i lørdags…

 

Gode dyr var rådne!

Men en eller anden dag på et eller andet sted i en helt anden sammenhæng kom jeg i tanke om en skammel, som jeg engang havde set.

Metalben med en fed træskive ovenpå  –  sådan et par måtte fremstilles. NU.

 

Så jeg drog på tur i omegnens “gennere”, ledte huller i jorden efter et par gamle skamler men som det ofte går, når man har brug for noget, så findes det ikke.

Jeg ledte på nettet, i DBA og Gul&Gratis, i retrowebshops og fandt til sidste lige det jeg søgte efter  –  på Bornholm!

Men indehaveren ville gerne sende, sød og rar var hun og villig til at vente mens jeg lige tænkte mig om.

 

Og jeg tænkte og kom pludselig i tanke om det store svenske varehus, som egentlig ofte har reddet mig.

1-2-3 vupti havde jeg bud til dejlig veninde, som sidste tirsdag leverede 4 x Marius, da hun alligevel kørte hertil fra Aarhus.

Nu var understellene så på plads…

 

Anderledes så det ud med det, som skulle på toppen!

Jeg havde moslet en stor kævle hjem fra et par af Sophies venner, som er ved at sætte hus i stand og også har gang i styling af udenomsarealerne. Nyfældet og velduftende stod der så en kæmpe blok og kiggede på mig i entréen.

 

Og da jeg ikke fører motorsav, ejer en almindelig sav og ej heller kunne finde én i nærheden med en maskine, der kunne tygge sig igennem kævlen, så var jeg klar over, at jeg måtte ud og snuse en handymand op.

Og det gjorde jeg så  –

en god gammel kollega med beskyttelseshjelm, armkræfter og gå-på-mod hjalp med både skivesavning, høvling og sandpapir.

 

Og sikke lækre skiver, der kom ud af det!

Lige klar til montering.

Som så blev klaret af en onkel og en kusines mand, som besøgte os i fredags.

Store skruer og lette vrid i benene og så var der ellers 3 skamler klar.

 

2 på hvide ben og en enkelt på sorte.

Linolie på toppen og vupti – arj okay ikke meget vupti over den proces – var der gaver klar…

 

Der var tilfredshed at spore hos både giver og modtagere. Happyhappy og win-win!

Og jeg har endda en skammel til mig selv.

 

Jeg er klar over, at træet vil vride sig en anelse i tørreprocessen og også klar over, at det sikkert vil slå små revner, men der kan justeres på skruerne, så overfladen bliver ved med at være plan og ellers må den ha’ en tur med elhøvlen.

Det er heller ikke sikkert at al den flotte tykke bark bliver siddende, men pyt, lige nu er de fine og sjove og jeg ved med sikkerhed, at jeg bliver nødt til at lave en stor stak skiver, der kan monteres på ben og så have sådan en skammel med under armen, når jeg besøger gode folk i foråret.

 

Hvem ved  –

måske kunne jeg endda sælge en enkelt eller 5 på bagagerumsmarked og samtidig have haft det sjovt med at lære at føre stort værktøj.

Vi må se  –

3 skiver på ben er det i alle tilfælde blevet til…

Comments

 1. says

  Fantastisk :) tænkte da jeg så billedet at det måtte være et billed du havde hentet fra et dyrt blad – men nej det var blogindehaveren selv der havde kreeret – hvor er du god Anne – og dejligt du har nogen der kan give et nap med.
  Tillykke med kreationen – super smuk og lækker.

  Marianne

 2. says

  Og jeg troede det var et billede fra t.i.n.g’s butik hihi. Hvor er de bare fede og så kreativt det er også. Jeg er helt klar til at komme på venteliste til to stks.. hvis altså du går i gang med en produktion hehe.

  Dejligt at du trods indlægget forleden, alligevel finder lyst og tid til at skrive lidt her på din blog. Blev helt trist over at læse om dine tanker, men forstår godt at du gør dig overvejelser. Håber alt løser sig til det bedste hos jer, og at I har haft en god påske.

  Venlig hilsen
  Henriette 😉

 3. says

  Hold nu op hvor er de skønne. Jeg købte gerne en fra dit bagagerum hvis jeg lige var i omegnen når der er marked i Silkeborg. Om ikke andet så har du da givet en fantastisk ide videre, så mon ikke der er mange, der vil kigge efter skammelben og lækre træskiver de næste måneder.

 4. says

  Sikke dog en fed ide… Må straks på jagt i brændestablen inden alle kævler er savet op…jeg kan sikkert fp gemalen til at skære et par skiver til mig…så mangler jeg bare understellene…Tak for tippet!

 5. says

  Hvor er de bare geniale, sådan nogen sideborde kunne jeg godt tænke mig, til tekruset ved siden af liggestolen her til sommer. Åh som jeg kunne nyde det 😉

 6. says

  Jeg tænkte: nåe mere fra butikken fra i går. Du er bare enorm kreativ. Godt tænkt og fundet på.
  Modtagerne er sikkert også glade for at få noget som bliver kønnere med alderen :)

  Dem er jeg ihvertilfælde vilde med, godt lavet, Anne.

  Kh. Lis

 7. says

  HELT genialt. Jeg drømmer allerede om sådan nogen til vores nye bålplads.

  Tænk at have en ven der tænker så kærligt og opfindsomt på en.

 8. Bodil says

  De er bare så fede de skamler…en super sej ide, Anne :-)

  Helt klart må du ha`lavet nogle flere skiver til nogle flere “Anne-skamler” :-)

 9. says

  Nej, hvor er de fede.
  At de er hundrede procent unikke, gør dem bare endnu lækrere :)

  Jeg får helt lyst til at finde noget at skive, og bytte sadelstykkerne på de grimme gamle taburetter, der står i kælderen.

 10. says

  De er SÅ FEDE… Jeg er vild med dine idéer, din vilje til at det skal lykkes – og at det gør det. Jeg er sikker på at de bragte glæde hos Helle og Morten.
  Hvis det er din værtindegave – så skyder jeg mig da lige at sende en invitaion ;o)

 11. says

  De er fede. Fremtiden vil vise, om de holder, eller om dine værste profetier går i opfyldelse. Meen… lidt slid og tidens tand kan nu også give en masse charme.

  Du bør sende din idé til “IKEA Hackers” hjemmeside. Den fortjener udbredelse.

  KH Karina

 12. says

  ….lige det kreative indspark jeg havde brug for!!!!!!!….
  Seje piger har en god idé, knofedt og el-værktøj….eller ved hvor de kan få den fikset!

  (Så jeg tillader mig at efterlade en kommentar, og glade smil herfra…)

 13. says

  Tak for alle jeres gode kommetarer, dem er jeg glad for.
  Ideen til skamlerne er jo ikke min, men inspiration fundet et sted på nettet, men jeg fandt da selv understel og motorsavsfører og fik dem lavet, sådan går det jo ikke altid med det man spotter :-)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>