For hjerte og sjæl, Haveliv, Nye rammer, Udeliv

MED MULIGHED FOR UDELIV…

09/09/2011

At flytte fra det sorte hus på heden var ikke let, jeg har elsket at bo der, elsket husets rum, nydt min have og de store enge og søen ned bagved. Det har været vidunderlige rammer om et liv, som længe var rigtigt godt.

 

Et nyt hus kommer ikke på tale, før nogle andre rykker ind i det gamle, det er finanserne ikke til, når jeg skal betale husleje både her og der.

Det sorte hus må sælges, for hverken Torben eller jeg har råd – eller lyst – til at bo der uden den anden.

 

Tanken om at en ny familie skal leve der er mærkelig, det er/var jo vores sted, bygget og indrettet af os, lige på den måde, som passede til vores familieliv og vores opfattelse af godt og funktionelt.

Men nu er jeg her, et andet sted, både i livet og fysisk, og i roligt tempo falder jeg vel til i begge dele…

 

Lejligheden, som nu er hjem for Amanda og jeg, er et af 3 lejemål i en villa fra 30’erne, hyggelig og knirkende med trægulve og dannebrogsvinduer, med højt til loftet og et fint lysindfald i både stue og værelser.

Og så er vi endda så heldige, at vi fra mit værelse kan gå ud på en veranda og derfra ned i en gammel tilgroet have.

 

At få en lejlighed nærmest 2-3 dage efter, at man har besluttet sig for at flytte, er vildt, at få en smuk lejlighed er endnu vildere og med mulighed for udeliv – allervildest!!

 

På verandaen står de sammenslåede flyttekasser og venter på at skulle køres til det sorte hus, der står gummistøvler og tørrestativ og en enkelt lysende pelargonien. Men jeg har også fået slæbt mine Adirondac stole derop og vil i dag køre en genbrugsrunde og kigge efter et lille bord og en lav reol, der kan fungere som viktualierum og huse vores grøntsager, henkogningsglas og flåede tomater.

 

Hvis jeg kan finde penge til det, vil jeg også købe mig lidt søgræsmåtter til at dække gulvet med og nogle mindre lanterne, end de kæmpestore jeg har, for verandaen kan for få midler blive et herligt sted at være.

Og med den lille plads vi har ind nu i forhold til tidligere, ja så gælder det om at kunne bruge uderummene så godt som muligt…

 

Haven skal jeg ikke tage mig af, det er der andre, der klarer, men jeg må selvfølgelig gerne og mon ikke, at jeg inden længe har jord under neglene og kviste i håret? Jeg tror det!

 

Om ikke andet så vil jeg i alle tilfælde plukke en kurvfuld æbler og en anden med pærer og bruge lidt energi på at indrette den lille fliseterrasse med bord og stole og nogle af blomsterpotterne fra heden.

Snart kommer efteråret for alvor og vi kan ikke være ude mere, men vi kan kigge ud og når vi kan det, så kan vi også lige så godt sørge for, at der er pænt at kigge på.

 

Og engang bliver det forår igen og så er jeg nok mere klar end nu til at planlægge og grave og sørge for nye blomster i den gamle have her…

You Might Also Like

24 Kommentarer

 • Reply Dorthe 09/09/2011 at 10:16

  Og ved du hvad, det lyder til at blive rigtig godt. De bedste hilsner Dorthe

  • Reply Anne 09/09/2011 at 23:01

   Det skal nok blive godt, Dorthe, desværre var der ingen held på genbrugsrunden i dag, sådan er det ind imellem, når der skal ledes efter noget helt bestemt…

 • Reply ThinkingSpace 09/09/2011 at 10:54

  Åh, Anne – det er på samme tid så dejligt og også så trist. Jeg sender dig de bedste ønsker for dagen og weekenden og ønsker dig store mængder tingfinder-held på din genbrugsjagt.

  Mange knus

  • Reply Anne 09/09/2011 at 23:02

   Det er pisse-trist, Erika, og slet ikke det, som jeg havde regnet med at livet skulle byde mig lige nu, men det må jeg æde og så få det bedste ud af det…

 • Reply Lene 09/09/2011 at 11:37

  Hvor er det dejligt at du fandt et sted med muligheder for udeliv. Du ser mulighederne i stedet for at lade dig begrænse, det er virkelig flot.
  Et lille tillægsspørgsmål: din lækre æbledessert lyder til at være forberedt timer før den skal i ovnen, er det korrekt?
  Ha en dejlig weekend med mulighed for at sidde lidt på verandaen 🙂

  • Reply Anne 09/09/2011 at 23:03

   Æblerne kan gøres klar mange timer før, ret praktisk, men jo ikke et must, Lene.
   Også dejlig weekend til dig…

 • Reply Eva 09/09/2011 at 11:39

  Hvor lyder det bare dejligt, Anne.
  Skønne ord, som altid.
  Jeg er helt sikker på, at du får det indrettet så fint, at både du og Amanda bliver glade og tilfredse. Selvom det selvfølgelig ikke kun er stearinlys og smukke planter, der gør én lykkelig… men det hjælper nu rigtig godt på vej 🙂
  Knus og god weekend fra Istanbul.
  /Eva

  • Reply Anne 09/09/2011 at 23:03

   Smukke omgivelser hjælper på det triste humør, Eva…

   • Reply Anne 09/09/2011 at 23:03

    Og selvfølgelig også god weekend til dig…

 • Reply Sonnie 09/09/2011 at 12:13

  Det er ikke rart at skal forlade noget man er glad for. Jeg kan sagtens følge dig (har prøvet det selv), det er svært at tænke på, hvad der engang var, og hvad nu?
  En masse uafklaret spørgsmål triller rundt i hovedet. Der er en periode hvor alt bliver vendt på hovedet med ny bolig, nye vaner, nyt det hele, og det er svært.
  Godt du er god til at skabe nyt med hygge og ro.
  Billederne af jeres nye hjem oser i hvert fald af lys og ro :o)

  • Reply Anne 09/09/2011 at 23:05

   Jeg gør mit bedste for at skabe en fredelig ramme for Amanda og jeg, så vi har et trygt sted at komme os, for du har så ret, det er svært at vænne sig til at det, der er forandret…

 • Reply Frau Putz 09/09/2011 at 12:20

  Det er da heldigt, at noget af muligheden for udeliv er under tag – for sådan som vejret har været det sidste stykke tid, kan det være den eneste mulighed for at komme “ud” 😉

  Og så er det jo ikke ligefrem i dag, jeg skal klage over vejret… for lige i dag har det da vist sig fra sin bedste side. Indtil nu (sagde pessimisten…)

  Nu tror jeg sandelig, at jeg vil svinge klud og støvsuger lidt. Det fjerner jo ikke sig selv, det skidt 😉

  Held og lykke med loppejagten – og nyd weekenden. Ude eller “ude”.

  KH Karina

  • Reply Anne 09/09/2011 at 23:06

   Vejret i dag har været så vidunderligt, Karina, skal vi ikke satse på en reprise i morgen?!

   Håber at du fik rokeret lidt på støvet og nu holder velfortjent weekend…

 • Reply Lisbeth K 09/09/2011 at 13:06

  At måtte opgive og flytte fra drømmen er rædselsfuldt. Men når nu det skal være, så ser det det ud som om jeres nye rammer stråler af sjæl, lys, varme på den Anne’ske måde.

  Tillykke med jeres nye start på resten af livet. Må det igen, lige om lidt når I er helt klar, blive fyldt med livsglæde for fuld udblæsning.

  Dejlig weekend til jer

 • Reply Eva 09/09/2011 at 13:30

  Dejlige billeder med små hjørner og kanter af dit nye liv.
  God weekend med tid til indretning af veranda (skønt ord!) og tid til at vænne sig.

 • Reply Liselotte 09/09/2011 at 14:46

  Det er godt. Jeg ved det 🙂

 • Reply Therese 09/09/2011 at 14:58

  Nu har jeg set på alle de skønne billeder, du har lagt på bloggen, af jeres nye lejlighed. Der ser dejligt ud, og du er så god til at gi’ det en masse af din personlighed. Det blir’ da bare så godt det dér !

 • Reply Helle Odgaard Christiansen 09/09/2011 at 15:24

  Lykke og held til dig med at finde nyt “guld” til verandaen.
  Amanda og dig ønskes en skøn weekend med masser af tid til at finde på plads med nyindkøbene, det bliver helt sikkert godt.
  Helle

 • Reply Ann 09/09/2011 at 16:05

  Hvor lyder det dog dejligt, at der er så meget heldigt, fint og hyggeligt i alt det nye.
  Jeg håber, at det kan plastre hjørnerne af sårene lidt til.
  Skøøøøn veranda!
  Mon ikke, du kan finde en lille billig brugt terassevarmer også, så I kan forlænge tiden, hvor I kan være derude!?

 • Reply Djohanne 09/09/2011 at 19:17

  Jeg elsker verandaer.
  Det der rum midt mellem ude og inde er godt for sjælen.
  Desværre kan der ikke klistres en veranda på mit hus, men heldigvis har jeg mit elskede halvtag i gården. Det er en lille smule veranda lookalike;))

 • Reply Sanne 09/09/2011 at 19:39

  Du er velsignet med et lyst sind.
  Det er ikke så ringe endda 🙂

 • Reply Anette Andersen 10/09/2011 at 16:18

  Jamen Anne – så er vi jo to der bor i villalejlighed nu. Det er altså slet ikke så tosset et koncept – håber dig og Amanda falder rigtigt godt til. Knus

 • Reply Sidsel 10/09/2011 at 17:31

  Det ser bare så uendellig hyggeligt ud! En dag åbner du døren, siger: Yeees, det er mit! Smider dig på sofaen og stornyder alt det du udretter. Man skal altid vende terningen. Det er svært, men der er også noget godt ved forandring. Du kæmper… tænker på dig. God week-end:-))

 • Reply Moster Tulle 10/09/2011 at 19:16

  Har vist kun været forbi din blog nogle få gange, men elsker dine skønne billeder og de er ikke blevet mindre gode selvom jeg kan læse, at rammerne for dem nu er ændret. Det gør mig ondt, at livet har givet dig en “lussing”, men jeg tror du er stærk og kommer godt igennem. Knus til dig

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.