Arbejdsliv, Lidt af hvert, Skrammer og buler

OG PUUUUUUUSSSSST LAANGSOMT UUUDDDDD…

24/06/2010

Der findes dage, hvor det hele bare er for meget af det gode.

De dage kan til tider klumpe sig sammen til uger og er man rigtig uheldig så endda måneder.

Dag efter dag, uge efter uge, travlt travlt travlt, stakåndet og ømhjertet suses der afsted og klaphatten her kan til stadighed bilde sig selv ind, at det jo bare lige er i dag, og at i morgen ser alt anderledes ud.

Nå ikke, jamen så i overmorgen da, eller på mandag eller…

Hele mit forår har på en eller anden måde været en klump, en stor én, en klump af dage, der flød ud i hinanden og ind i nye uger og måneder.

Og det er ingen andens skyld end min forbistrede egen, tak for ingenting kan jeg roligt sige til mig selv.

Men det gider jeg ikke,  jeg har gjort det alt for mange gange før, talt med mig selv og andre om at skrue ned, har fået læst lektien om lyset, der voldbrænder i begge ender og at nu skulle jeg finde en bedre balance mellem travlt og alt-for-travlt.

Jeg tror måske, at jeg er nået dertil, hvor jeg bare tænker Nå!

Nå – nu skred lortet sgi for mig igen, og jeg fik alt for travlt!

Nå – så røg der igen lige et par måneder uden ret meget tid med røven i sædet.

Nå – skidtpyt – livet er godt og herligt alligevel…

Og især føles det godt på en aften som denne, hvor en lun brise udefra smyger sig ind over gulvet og hen om mine fødder, hvor lydene fra mandens fodboldkiggeri blander sig med svalernes aftenpiben, hvor roserne ser ud som om, at de har bestemt sig for at folde sig ud i morgen og min store bløde hund sidder på gulvet ved siden af mig og hviler sin bløde mund på mit lår.

I dag mærker jeg, at sommerroen falder over mig, den der hyggefølelse, der melder sig, når skoleåret stempler ud og børnene får ferie, ikke flere sedler, ikke flere lektier eller store madpakker, ikke mere sportstøj eller møder af den ene eller den anden slags. Fri som i fri af pommern til og så skide være med, at jeg stadig har halvanden uge tilbage, inden jeg selv kan råbe god ferie.

Jeg sidder bare lige her og mærker, at det gør rigtigt godt inden i at vide, at sommeren er her, at en hel masse godt venter, jeg puster langsomt ud og sidder så også og bilder mig selv ind, at jeg vil bruge noget af sommeren på at blive klogere på, hvordan jeg får pustet lyset ud i den ene af enderne.

As is…

You Might Also Like

13 Kommentarer

 • Reply mette b 24/06/2010 at 19:39

  Pyha,da for et langt forår. Hvor er det dejligt, at du nu er godt på vej dybt ned i lænestolen/ liggestolen med en kølig drink og ingenting! Jeg er sikker på, at du undervejs i ferien for pustet der der lys ud – i begge ender. Det har du fortjent.

  Kærligst,
  mette

  • Reply Anne 24/06/2010 at 20:22

   Der har været knald på, Mette, og det kan jeg faktisk godt li’ men vi har nærmest os et overdrev og nu er det godt, at der venter ferie forude…

 • Reply Hanne 24/06/2010 at 19:59

  Der er altid arbejde til dem som gider arbejde………sagde Niels Hausgaard en gang. Måske skulle den omskrives til: Der er altid frihed til dem som gider frihed…….
  Måske er du bare sat på jorden for at knokle, måske skal du bare knokle til du selv siger stop, måske kommer der ikke nogen og siger tak, når lyset er brændt ned.
  Jeg siger du skal stoppe op og overveje at sige stop en smule – også selv om sommeren putter et plaster på såret, så er der også lidt mere Annetid til Anne (og os andre) :O)

  • Reply Anne 24/06/2010 at 20:26

   Jeg gider både arbejde og frihed, og tænker også, at jeg får af begge skuffer, den ene står bare lidt mere åben end den anden i perioder.
   Jeg knokler, det er rigtigt, men ikke altid kun for andre, jeg gør det også med de ting, som fylder mig med glæde og energi, også selvom det måske ikke er lige let at se for andre.
   Ingen kommer og siger tak, det behøver de heller ikke, men jeg vil gerne gå herfra med følelsen af, at jeg gjorde det, som gav mening, for mig men også for andre.
   Jeg deler gerne den tid, der er, også selvom den ind imellem kan ligge på det alleryderste af en tissemyretissemand…

 • Reply Annette 24/06/2010 at 20:48

  Jeg sidder med den samme følelse – ferien er bare SÅ tiltrængt i år, og der er alvorligt brug for at trække stikket ud. For mig handler det også om at huske at få min søvn – der er vist en grund til, at den er så vigtig, har jeg hørt… 😉

  Og hvor er det godt, midt i træthed og travlhed, at kunne konstatere, at livet er godt og herligt alligevel – det er jo lige det, det er 🙂

  • Reply Anne 25/06/2010 at 15:02

   Åh ja, Annette, søvn er godt og vigtigt, men det er ikke let at finde sengen her i de lyse nætter.
   Det er dem, der skal bære os igennem en lang mørk vinter…

 • Reply Britta 24/06/2010 at 21:23

  Det er rart at mærke at man bliver brugt, så længe det ikke er opbrugt, for der skulle også gerne være til imorgen. Har været til translokation for mine store idræts elever, nogle af dem har ikke været særlig brugt i den tid jeg har lånt dem… Men mon ikke de bliver ude i det virkelige liv. Danmark ser også rigtig brugt, næsten opbrugt ud lige nu….

  • Reply Anne 25/06/2010 at 15:03

   Puha ja, alt alt for brugt, gad vide hvem der skal komme og gi’ lidt kunstigt åndedræt og en opshining, Britta…

 • Reply Tora 25/06/2010 at 08:13

  Det er vel en vanskelig balansegang, den der mellom et spennende arbeide som gir energi, og en travel hverdag som tømmer for krefter. Jeg låner gjerne bort pust for å blåse ut den ene enden, om det kan hjelpe. Livet føles i blant som å være midt på autobahn, og helst skulle en tatt en sving inn på de smale landeveier i stedet..

  • Reply Anne 25/06/2010 at 15:03

   Jeg har bestemt, at weekend skal køres på en lille bitte langsom sti med mange sving af den gode slags, Tora…

 • Reply Lisbeth 25/06/2010 at 08:43

  Hej Anne

  Pas godt på dig selv! Dejligt at du stadig har overskud til at nyde – og snyde din hund for en bid af kagen 😉 – men så snart du ikke længere kan det, er det tid til at stoppe op. Det tager dobbelt så lang tid at kom op, som det tog at komme ned … Har prøvet det.
  Rigtig god sommer til dig, familien – og den dejlige hund 🙂

  • Reply Anne 25/06/2010 at 15:04

   Tak for din hilsen, Lisbeth, vi skal gøre vores bedste for at få alt det gode presset ud af sommerdagene – i fredeligt tempo 🙂

 • Reply ThinkingSpace 26/06/2010 at 09:58

  Tak for din hilsen på min blog, og tak for det her indlæg, der sætter ord på, præcist hvordan jeg har det lige nu. Jeg har lidt arbejde, jeg ikke nåede, derfor stempler jeg ind på mandag til en sidste hektisk dag på kontoret, selvom jeg egentlig burde have ferie. Derefter skal vejret trækkes dybt, der skal slappes af og dagene skal fyldes med lige præcist det, som vi har lyst til. Nuij, hvor jeg glæder mig.

  PS. Hvad strikker du? Det er skønne farver!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.